İyi limitli kredi kartı nasıl alınır?

TRamoG

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İlk kredi kartımı alacağım öğrenciyim herhangi bir işte çalışmıyorum. Bu durumda nasıl iyi limitli bir kredi kartı alabilirim? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Merhaba arkadaşlar. İlk kredi kartımı alacağım öğrenciyim herhangi bir işte çalışmıyorum. Bu durumda nasıl iyi limitli bir kredi kartı alabilirim? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
İyi limitli bir kredi kartına sahip olmanın yolu iyi bir findeks puanına sahip olmak (1750-1900 arası), iyi bir aylık gelire sahip olmak ve bankada iyi bir birikime sahip olmaktan geçiyor. Bankalar kredi kartı aldığınız ilk yıl aylık gelirinizin 2 katı, sonraki yıllarda 4 katına kadar kredi kartı verebiliyorlar. Fakat bankada birkaç yüzbin TL hesabınız varsa, kart limitiniz yasal sınırı da aşıp, milyon Tl'lere kadar çıkabiliyor.

Akbank, bankalar arasında limit konusunda daha esnek davranıyor. Ben de öğrenciydim, ilk kredi kartımı öğrenci olarak aldım. Yasal limitler çerçevesinde 2K limitle verildi. Daha sonrasında meslek bilgisini değiştim, hesaptan birkaç ay geçen paralar sonrası direkt 100K'ya yükseltildi. Ayrıca findeks puanım henüz oluşmamıştı. İlk kredi kartı alırken, Akbank-QNB-TEB bankalarından almayı deneyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı