İyi üniversitede YBS mi yoksa ortalama üniversitede yazılım mühendisliği mi okunmalı?

Windows Adam

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Eşit ağırlıktayım yazılım alanından ilerlemeyi düşünüyorum. Bu yaz sayısala geçsem mi diye düşündüm. EA kalırsam Marmara gazi gibi ünilerde YBS kazanabileceğimi umuyorum ama sayısal geçersem 11'in sayısalına baştan çalışmam gerekecek. Sizce ne yapmalıyım?

Yani YBS'de Y. Müh kadar ayrıntı yok sanırım yüzeysel işleniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşit ağırlıktayım yazılım alanından ilerlemeyi düşünüyorum. Bu yaz sayısala geçsem mi diye düşündüm. EA kalırsam Marmara gazi gibi ünilerde YBS kazanabileceğimi umuyorum ama sayısal geçersem 11'in sayısalına baştan çalışmam gerekecek. Sizce ne yapmalıyım?

Öncelikli olarak mühendislik elbette tercihin olsun. Aslında rakip iki bölüm değiller, sayısalcı isen mühendislik tercih etmen daha mantıklı olur. YBS bölümünü eşit ağırlıkçı olup yazılım üzerine kariyer hedefleyen adaylar için önermek daha mantıklı. Ayrıca iki bölüm mezunları her ne kadar benzer hatta aynı pozisyonlarda çalışabilseler de YBS mezunları daha çok analistlik gibi yönetim-yazılım arası pozisyonlarda çalışırken yazılım mühendisleri ağırlıklı olarak işin yazılım geliştirme kısmında çalışıyorlar. Yani direkt olarak geliştirici olmak isteyen bir aday için mühendisliği öncelik yapmakta fayda var, tabiki bu YBS mezunu yazılım geliştirici olmaz demek değil, kaldı ki yüzlerce örneği de var, ancak eğitim içeriği analistliğe daha uygun.

Merhaba @Windows Adam. Bence 3 ayda AYT Fizik, AYT Kimya, ve AYT Biyoloji derslerini bitirmek pek mümkün görünmüyor ama Sayısal Sınıfına geçiş yapabilirsiniz veya Eşit Ağırlık Sınıfındayken Sayısal alanından YKS'ye hazırlanabilirsiniz.
Bir tarafta Marmara Üniversitesi (Almanca) Yönetim Bilişim Sistemleri, İstanbul Üniversitesi (İngilizce) Yönetim Bilişim Sistemleri, Gazi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri, ve Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri var; diğer tarafta Atatürk Üniversitesi Yazılım Mühendisliği, İnönü Üniversitesi Yazılım Mühendisliği, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği, ve Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği var.
Bu arada Sayısalda iyi çalışırsanız bahsettiğim yerlerden daha yüksek taban sıralamalı üniversitelerde de Bilgisayar Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği bölümlerini kazanma ihtimaliniz mevcut.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı