İzlediğiniz En İyi Dizi Nedir?

"Breaking Bad" 2008 yapımı olan başyapıt kategorisinde bir dizi. Toplum içerisinde örnek gösterilecek düzeyde bir adamın egosuna yenik düşerek yanlış yola sapması. Bir karakter nasıl yaratılır? Sorunun cevabını bu dizide açıkça bulacaksınız. Başarılı kurgusu nedeniyle karakterler yıllarca aklından çıkmayacak

"Oz" 1997 Yapımı bu dizi de mutlaka izlenilmesi gereken diziler arasında. Hapishane ortamında geçer Onlarca erkeği bir ortama sokup yıllarca profesyonel oyunculukla ruhsal değişimlerine seyirciye hissetirmeyi başarmış bir dizidir. Biz zamanlar Cine5 kanalında yayınlanırdı. Şiddet ve zaman zaman cinselliğe varan ağır sahnelere sahiptir. Tüm bunlara rağmen anlam bakımından muhteşem mesajlar barındırır. Acele etmeden usul usul izlemenizi tavsiye ederim.

"House M.D" 2004 yapımı bir dizidir. Baş karakter Hugh Laurie başarılı oyunculuğu sayesinde dizi tadından yenmiyor. Dizinin ilk sezonları daha başarılı. Hastane ortamında geçen fakat saçma sapan hastane dizileri ile uzaktan yakından alakası olmayan bir dizi. Sıradan bir insan olmayan baş karakterin dünyaya farklı bakış açısını seyretmeni öneririm. "Herkes yalan söyler" sözü dizide bol bol geçer.

"Mr Robot" Sahnedeki duyguyu, dizinin ruhunu seyirci farkına dahi varmadan başarı kamera çekimleri ile veren iyi bir dizi. Baş karakteri asosyal olan insan iletişiminde başarılı olmayan bir hacker. Barış Özcan Youtube kanalında bu dizi hakkında güzel bir video hazırlamıştı. Toplumda pek çok konuyu eleştiren bir dizi. Sahnelerin gidişatı nedeniyle sevme ya da diziden nefret arasında kalınacak bir dizi. Akıllı bir evin ele geçirilip klimasından ışıklarına kadar hacker tarafından yönetilmesi sahnesi akıllı evlerin ne denli tehlikelere açık olduğunu gösteriyor

"Lie To Me" 2009 yılından 2011'e kadar yayınlanmıştır. Dizinin gidişatı için değil seyirciye olan katkısı için izlemeni önereceğim bir dizi. "İstatistiksel olarak, sıradan bir insan her on dakikalık bir konuşmada üç yalan söyler" repliği ile başlar. Dizi mimik ve mikro ifade değişimine göre her insanın ne hissettiğini anlayacağımızı gösteriyor. Amerikan başkanından sıradan insana kadar bunu örnek görselle gösteriyor. İfadelerin evrensel olduğunu ve bu ifadelerden yalan ile doğruyu ne şekilde ayrıt edeceğimizi öğretiyor. Mutlaka izlenmesini tavsiye ederim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı