İzmir'de deprem riski var mı?

dusunenadam06

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. İzmir'de sahile yaklaşık 10 metre uzaklıkta bir binada oturuyorum. Bulundugum ilce genelinde zemin kayalık olmasina ragmen benim denize bu kadar yakin olmamin zeminle ilgili bir dezavantaji olur mu? Binam yaklasik 50 yillik yani yakin zamanda denize doldurma yok diye dusunuyorum. Bilgisi olan bilgilendirirse mutlu olurum.

Dünyanın her bölgesinde deprem riski vardır.
Bulunduğunuz bölge, bina yaşı, bina sağlamlığı, bina kat sayısı önemlidir, denize yakınlığına göre zemini farklılık gösterir, bina 50 yıllıksa artık o bina sağlamlığını yitiriyor demektir, binanızın duvarlarına çevresine bakın çatlak vs. Varmı diye merdivenleri sağlam mı, bence yakın zamanda inşa edilmiş sağlam ve az katlı bir binaya taşınmalısınız.

Dünyanın her bölgesinde deprem riski vardır.
Bulunduğunuz bölge, bina yaşı, bina sağlamlığı, bina kat sayısı önemlidir, denize yakınlığına göre zemini farklılık gösterir, bina 50 yıllıksa artık o bina sağlamlığını yitiriyor demektir, binanızın duvarlarına çevresine bakın çatlak vs. var mı? Diye merdivenleri sağlam mı, bence yakın zamanda inşa edilmiş sağlam ve az katlı bir binaya taşınmalısınız.

Keşke öyle bir imkanımız olsa... Ancak yaz aylarına kadar yok. Lise son sınıf ogrencisiyim universiteye hazirlaniyorum ve daha önce yasadigim depremlerin de etkisiyle artik geceleri uyuyamıyor hale geldim yazın Ankara'ya taşınana kadar burada yaşamak zorundayım. Bina 4 katlı ve her yerinde çatlaklar var, devletin yaptırdığı bir bina. Başka bir öneriniz var mı efendim.

Keşke öyle bir imkanımız olsa... Ancak yaz aylarına kadar yok. Lise son sınıf ogrencisiyim universiteye hazirlaniyorum ve daha önce yasadigim depremlerin de etkisiyle artik geceleri uyuyamıyor hale geldim yazın Ankara'ya taşınana kadar burada yaşamak zorundayım. Bina 4 katlı ve her yerinde çatlaklar var, devletin yaptırdığı bir bina. Başka bir öneriniz var mı efendim.
Ben de izmir'de yaşıyorum bilakis 2020'de ki depremden sonra travma oluştu sanırım.

Bilemiyorum… maalesef ülkemizin durumu böyle, sadece dikkatli olun ve yatağınızın yanında bir deprem çantası olsun, Yatağa yattığınız zaman böyle durumları düşünmemeye çalışın rahatlatıcı sesler dinleyebilirsiniz ateş sesi su sesi doğa sesleri vb. Allah hepimizi korusun.
İyi Geceler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı