Izoly bilgisayar sürekli çöküyor

DarkAngelMVP

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GT 740
İşlemci
Intel Core i7 CPU 870 2.93GHz 2933 Mhz 4 Çekirdek
28 Aralık 2023'te doğum günümde ailem bana bir Izoly bilgisayar aldı. 1,5 ay boyunca sorunsuz çalıştı ama sonra oyun oynarken oyun dondu. Geri geldi, 3 saniye sonra tuhaf bir ses geldi ve 4 saniye sonra PC kendi kendini yeniden başlattı. Aynı sorunu 1 yıldır yaşıyorum, son 6 aydır araştırıyorum ama hiçbir şey bulamadım. Belki siz bir çözüm bulursunuz diye yazdım. Lütfen çözüm bulun yoksa rahat oynayamam. İçimde bilgisayar yanacak diye bir his var. Hatta aşağıya bir video da atarım anlayabilmeniz için. Bu arada sıkıntı her oyunda oluyor. Ya 15 dakika ya yarım saat ya da 1,5 saat oynayınca PC'ye olan oluyor. Sizce ne olmuş olabilir abilerim?

Gecmis olsun hocam. Soylemeyin babaniza annenize yine bilmeden almislar uzulmesinler. Bir bilgisayarciya gosterin ram ve ssdleri test etsin ona gore hareket edersiniz.
Babam normalde bilgisayardan çok iyi anlar. Hatta bizim 12 yıllık bilgisayarı evde 3 kez tamir etti ama bu sefer araştırmadan almış. Kusur yok ama ben böyle de iyiyim. Minecraft'ı 3 saat oynatıyor en azından.

Aslında çökmesi normal gibi. Sistem parçaları tarihi eser. Üstüne Izoly olunca sonuç ortada.
Doğru.

Çökme videosu:

Izoly bilgisayarlarda çok oluyor bunlar. Belki sıcaklıklar kötüdür. Belki de parçalar sorunludur. Test için aşağıdaki programları kullanabilirsiniz.

Prime95, işlemciyi test edin ve sıcaklıkları kontrol edin. Sıcaklıklar fazla artarsa testi durdurun.
OCCT ve Furmark, ekran kartı için kullanın. Yine sıcaklıklar artarsa durdun.
PSU için de yine OCCT kullanabilirsiniz.
memtest86 veya Windows'un aracı ile de RAM'leri test edin.
Ayrıca Crystal Disk Info ile diskinizin sağlığını öğrenin.
Prime95 yükledim çalıştırdım 10 dakikada 9 test yaptı, pc'yi hiç kastırmadı ama CPU'nun %99'unu kullandı.
Furmark yükledim çalıştırdıktan 5 saniye sonra pc çöktü.
memtest86 pc'yi bayağı dondurdu ama 1 saat sonra 0 hata ile pc yaşadı
Crystal Disk Info'da böyle bişey hiçbişey anlamadım belki siz anlarsınız.
 CrystalDiskInfo 9.5.0 x64 18.01.2025 16_48_30.png

-CEZALI DEĞİLİM

@Pixel_less

Son düzenleme:
Babam normalde bilgisayardan çok iyi anlar. Hatta bizim 12 yıllık bilgisayarı evde 3 kez tamir etti ama bu sefer araştırmadan almış. Kusur yok ama ben böyle de iyiyim. Minecraft'ı 3 saat oynatıyor en azından.

Doğru.

Çökme videosu:

Prime95 yükledim çalıştırdım 10 dakikada 9 test yaptı, pc'yi hiç kastırmadı ama CPU'nun %99'unu kullandı.
Furmark yükledim çalıştırdıktan 5 saniye sonra pc çöktü.
memtest86 pc'yi bayağı dondurdu ama 1 saat sonra 0 hata ile pc yaşadı
Crystal Disk Info'da böyle bişey hiçbişey anlamadım belki siz anlarsınız.
Eki Görüntüle 2400771

-CEZALI DEĞİLİM

@Pixel_less

FurMark çöktüyse OCCT üzerinden 3D ve VRAM testini ayrı ayrı yapın. Sıcaklıkları da göz altına alın. Artarsa kapatın. Ayrıca Prime95'i sistem tepsisinden kapayın ve tekrar açın, açarken Small FTT testini seçin ve sıcaklıklara bakın.

Not : Small FTT testi çok güçlü bir testtir eğer sıcaklıklar gereğinden fazla artarsa ve bu süre içinde test kapatılmazsa bilgisayara ciddi zararlar verebilir.

Ayrıca memtest86 öyle 1-2 saat sürecek bir test değildir normalde. Aşağıdakini uygulayarak yaptınız değil mi?

FurMark çöktüyse OCCT üzerinden 3D ve VRAM testini ayrı ayrı yapın. Sıcaklıkları da göz altına alın. Artarsa kapatın. Ayrıca Prime95'i sistem tepsisinden kapayın ve tekrar açın, açarken Small FTT testini seçin ve sıcaklıklara bakın.

Not: Small FTT testi çok güçlü bir testtir eğer sıcaklıklar gereğinden fazla artarsa ve bu süre içinde test kapatılmazsa bilgisayara ciddi zararlar verebilir.

Ayrıca Memtest86 öyle 1-2 saat sürecek bir test değildir normalde. Aşağıdakini uygulayarak yaptınız değil mi?

Abim benim PC x86 olmadığı için Memtest64 kullandım ama olmazsa memtest86'yı dener, çalışırsa sonuçları atarım. He bu arada ben bir PSU buldum da iyi mi kötü mü diye soracaktım.

PSU linki

-CEZALI DEĞİLİM
@Pixel_less

Abim benim PC x86 olmadığı için Memtest64 kullandım ama olmazsa memtest86'yı dener, çalışırsa sonuçları atarım. He bu arada ben bir PSU buldum da iyi mi kötü mü diye soracaktım.

PSU linki

-CEZALI DEĞİLİM
@Pixel_less
programın adı memtest86 :D 32 veya 64 bit olmasıyla ilgisi yok. PSU'ya şuan girişmeyin. Bir sorunu bulalım ona göre ekran kartı almak durumunda kalabilirsiniz bilgisayara belki.

Not: Small FTT testi çok güçlü bir testtir eğer sıcaklıklar gereğinden fazla artarsa ve bu süre içinde test kapatılmazsa bilgisayara ciddi zararlar verebilir.

Ayrıca Memtest86 öyle 1-2 saat sürecek bir test değildir normalde. Aşağıdakini uygulayarak yaptınız değil mi?

Abi nasıl kullanılır videosunu izledim ama bende boş USB bellek yok birkaç tane dolu var ama babam kullanmama izin vermez nasıl yapsak?

-CEZALI DEĞİLİM
@Pixel_less

Abi nasıl kullanılır videosunu izledim ama bende boş USB bellek yok birkaç tane dolu var ama babam kullanmama izin vermez nasıl yapsak?

-CEZALI DEĞİLİM
@Pixel_less
USB içindeki bilgileri yedekleyebilirsiniz bilgisayara veya başka bir telefona vs. Veya marketlerden 60-70 lira gibi fiyatlara 1 tane alabilirsiniz.

USB içindeki bilgileri yedekleyebilirsiniz bilgisayara veya başka bir telefona vs. Veya marketlerden 60-70 lira gibi fiyatlara 1 tane alabilirsiniz.
evde usb bellek buldum şimdi dosyalarını kopyalıyorum memtest86'yı deneyeceğim bu sefer 😄

test 2 saat 11 dk sürdü, sorun bulmadı ama nedense %91'deyken test bitti dedi...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı