İzometrik RPG oynamaya korkmak

Baldur's Gate 3'den sonra çok kişi var böyle soran (Firma Demo koysa oyuncu sayısını 2'ye katlardı bence). Hikayesi karakterleri haritası vs. çok kaliteli görünse de acaba oynanışı sever miyim 800 lira vermeye değer mi diye düşünülüyor tabi. Ayrıca hepimiz aksiyon RYO türüne çok alıştık. Yani haklı bir serzeniş.

Arkadaşlar ben şuan her kutuyu hatta çürüyen sepeti bile açarak oynuyorum Baldur's Gate'i. Erken erişimle beraber 110 saatim var ve henüz ACT1 oynuyorum daha. Yani sevdiğiniz an çok büyük bir hazine bulmuş olacaksınız.

O yüzden oyunu mutlaka deneyin. Demo yok, siz ya arkadaşınızda deneyin ya da bir kereye mahsus Demo muamelesi yaparak korsan deneyin. Mutlaka deneyin.
 
Çat diye oyuna başlamaktansa bence ilk etapta bu tür oyunların esas kaynağı olan kitapları okumanız çok daha iyi olur. Misal ben Drizzt efsanesi serisini okumanızı şiddetle öneririm. Kara elf üçlemesi başlangıç için bir tık ağır kaçabilir, kitapları yerine Lal yayınevinden çıkma çok güzel çizgi romanları da vardır. Oradan kitaplara geçip, Buzyeli Vadisi üçlemesine geçersiniz zaten esas keyfi orada başlıyor. Ha Unutulmuş Diyarlar yerine sizi bir RPG oyununun mantığına alıştırabilecek en güzel serilerden birisi de Ejderha Mızrağı serisidir. Güz Alacakaranlığının Ejderhaları kitabını okuyarak hem bir RPG oyununu hem de RPG oyunundaki grup mantığını çok iyi kavrarsınız... Bunun haricinde reel hayatta FRP oynayarak da direkt olarak deneyimleme şansınız var. İyice beğenip benim gibi kendi FRP evreninizi alfabelerinizi de yaratabilirsiniz. 😁
 

Yeni konular

Geri
Yukarı