J7 ROM işleminden sonra IMEI status NG oldu

Uğurcan Mutlu

Kilopat
Katılım
3 Kasım 2016
Mesajlar
206
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
elektrik teknikeri,elektronik teknikeri
Merhabalar Samsung Galaxy J700F model telefonum durduk yere kapanıp fap lock hatası verdi internetten biraz araştırdım ve stock ROM attım SamMobile'den uygun ROM'u indirdim Odin ile yükledim telefon açıldı ama bir sorun var şebeke yok ve telefonun imesi farklı su an telefona root ve TWRP yükledim bir yolunu bulmak için IMEI status ng yazıyor.
 
Geçmiş olsun hocam başka telefonun imeisini atmanız gerek ki imeisi kopyalanan telefonu da asla açmayın ikisi de gider. Telefoncuya götürün o yapar.
 
ROM atmadan önce yapılması gereken en önemli şey: EFS bölümünün yedeğini almak. TWRP ile her ROM işleminden önce alırım, bu yüzden de sorun yaşasam bile geri yüklerim. Teknik servis ile konuşmanızı tavsiye ederdim fakat TWRP ve root attığınız için garanti kapsamında olmaz şu an cihazınız.
 
ROM atmadan önce yapılması gereken en önemli şey: Efs bölümünün yedeğini almak. TWRP ile her ROM işleminden önce alırım, bu yüzden de sorun yaşasam bile geri yüklerim. Teknik servis ile konuşmanızı tavsiye ederdim fakat TWRP ve root attığınız için garanti kapsamında olmaz şu an cihazınız.

Telefon 2015 model zaten garanti beklemiyorum telefonu alalı 5 sene oldu kutu falan yok.
 
Geçmiş olsun hocam başka telefonun IMEI'sini atmanız gerek ki IMEI'si kopyalanan telefonu da asla açmayın ikisi de gider. Telefoncuya götürün o yapar.

Telefonumun imesi var üstünde onu kullanamıyor muyuz bir de şu anki IMEI sorgulattım farklı bi markanın farklı bir telefonu.
Bide odine girince fap lock hala açık
Yeni IMEI lazım, kullanmadığınız cihaz varsa IMEI olarak kullanın ya da telefoncuya 50₺'ye yaptırın.

Kendi imesi kullanılmıyor mu yani.
İnternette araştırdım patch atmam lazım herhalde oda bir cihazla atılıyormuş her türlü tamirciye gidecek herhalde.
Şebeke çekiyor ama sadece acil aramalar diyor.

20210107_135919.png
Screenshot_20210107-135826.png
 
Son düzenleme:
Aynı sorun bende de var telefon modelim Samsung SM-J600fn. Efs dosyaları bozulmuş galiba.

Samsung tool Pro ile aynı IMEI numarasını yazıp repair yaptım yasal olmasa da yapmak zorunda kaldım efs cert yedeğini de nette buldum 1 aydır falan kullanıyorum bir sorun yok.
 
🙂Tamandır. Telefoncuya yol gözüktü. Birdaha ROM atacaksam mutlaka yedek alacağım. Teşekkürler.

Ben TWRP yüklerken oldu zaten telefon denem tahtası oldu elimde. İstersen telefoncuya gitme crackli Samsung tool Pro ile box olmadan yaptım ben internette bayağı bir Z3X Samsung tool Pro var 24.3 sürümü falandı herhalde (yasal değil biliyorum lütfen yasal değil diye söylemeyin)
 

Geri
Yukarı