Jabra Elite 3 model kulaklık değişimi yapılır mı?

Myctafa

Hectopat
Herkese iyi günler dilerim.

Arkadaşlar 2023 tarihinde aldığım Jabra Elite 3 model kulaklığım arıza yaptı bende servise gönderdim servis bugün rapor ile beraber bana geri gönderdi aldığım firmadan ücret iadesi veya değişim talep edebilirsiniz ded. İ firmayı aradığım vakit ürünün üretiminin durduğu için sadece para iadesi yapabileceklerini söylediler mevzu burada başlıyor. Ben bu ürünü 2023 de hatrı sayılır bir paraya aldım 1200 TL civarı şu anda bu paraya aynı kalitede ürün yerine koyamıyorum aradaki enflasyon değer kaybımı nasıl telafi edebilirim yasal olarak? Teşekkür ederim.

Yanlış bilmiyorsam ürün ellerinde yoksa üst model ile değişim yapmaları zorunlu değil mi?

Arkadaşlar 2023 tarihinde aldığım Jabra Elite 3 model kulaklığım arıza yaptı bende servise gönderdim servis bugün rapor ile beraber bana geri gönderdi aldığım firmadan ücret iadesi veya değişim talep edebilirsiniz ded. İ firmayı aradığım vakit ürünün üretiminin durduğu için sadece para iadesi yapabileceklerini söylediler mevzu burada başlıyor. Ben bu ürünü 2023 de hatrı sayılır bir paraya aldım 1200 TL civarı şu anda bu paraya aynı kalitede ürün yerine koyamıyorum aradaki enflasyon değer kaybımı nasıl telafi edebilirim yasal olarak? Teşekkür ederim.

Yanlış bilmiyorsam ürün ellerinde yoksa üst model ile değişim yapmaları zorunlu değil mi?
Firmanın söylediği doğru değil. Sizi kabul ettirmek ve az zararlı çıkmak için söyledikleri bir bahane. Yani söylediğiniz zorunluluk durumu kesinlikle doğru. Ancak bunu savunurken açık bir dil ile kanunları referans göstererek kendilerine iletmelisiniz. Gelişi güzel bir şekilde iletirseniz sizi oyalarlar ve yalanlarla ikna etmeye çalışırlar.

Cihazınız arıza yaptı ve tamir edilemez durumda ise Garanti Belgesi Yönetmeliği 3. Bölüm Madde 9 c fıkrası kapsamında aynı veya en yakın bir üstü özellikli bir kulaklık ile değişimini talep ettiğinizi belirten yazılı bir eposta kendilerine iletin. Aynı eposta içerisinde talebinizin yerine getirilmediği taktirde THH ile sürecinize devam ederek 2025 yılı tarifesi kapsamında 1600 TL olan bilirkişi ücretinin kendilerine yansıtılarak muadil ürünün belirlenmesini talep edeceğinizi belirtin.

Jabra kulaklık üretimini tamamen durdurdu sadece sizin modeliniz değil yine de hakkınızı arayın.

Firmanın söylediği doğru değil. Sizi kabul ettirmek ve az zararlı çıkmak için söyledikleri bir bahane. Yani söylediğiniz zorunluluk durumu kesinlikle doğru. Ancak bunu savunurken açık bir dil ile kanunları referans göstererek kendilerine iletmelisiniz. Gelişi güzel bir şekilde iletirseniz sizi oyalarlar ve yalanlarla ikna etmeye çalışırlar.

Cihazınız arıza yaptı ve tamir edilemez durumda ise garanti belgesi yönetmeliği 3. bölüm madde 9 C fıkrası kapsamında aynı veya en yakın bir üstü özellikli bir kulaklık ile değişimini talep ettiğinizi belirten yazılı bir e-posta kendilerine iletin. Aynı e-posta içerisinde talebinizin yerine getirilmediği taktirde THH ile sürecinize devam ederek 2025 yılı tarifesi kapsamında 1600 TL olan bilirkişi ücretinin kendilerine yansıtılarak muadil ürünün belirlenmesini talep edeceğinizi belirtin.

Maalesef yalan veya bahane değil kulaklık üretimini tamamen durdurdular kulaklıkları güzeldi yazık oldu.

Jabra kulaklık üretimini tamamen durdurdu sadece sizin modeliniz değil yine de hakkınızı arayın.

Maalesef yalan veya bahane değil kulaklık üretimini tamamen durdurdular kulaklıkları güzeldi yazık oldu.

Hiçbir türlü değişim yapamıyorum anca tüketici hakem heyetine vermem lazım onlar da ücret iadesi verecek gibi duruyor.

Hiçbir türlü değişim yapamıyorum anca tüketici hakem heyetine vermem lazım onlar da ücret iadesi verecek gibi duruyor.
Söylediğimi tekrarlıyorum. Firmanın üretimi artık yok değişim yapamayız gibi bir söylemleri kanun önünde geçerli değil. Üretimini bitirmiş olup olmamaları bir şey değiştirmiyor. Siz istemeden ücret iadesi verecekler gibi bir olay yok. Buna THH kararları da dahil, siz özellikle iade istemediğinizi dilekçenize eklerseniz bu şekilde bir karar çıkartılmaz. Ayrıca zaten değişim hakkınızı Türkiye içerisinde olmayan bir üretici firmaya karşı Tüketici Kanunları kapsamında kullanamazsınız, bunu satın aldığınız yer veya ithalatçıya karşı kullanırsınız. Yani üretimini yapıyor olup olmaması hem satıcı hem de ithalatçı birlikte iflas vermedikleri sürece bir şey ifade etmiyor. Yani değişim alabilirsiniz. Belki aynı ürünle değişim yapılması mümkün olmayabilir ancak aynı özellikte ve cihazınızın güncel değerinde veya üzerinde bir cihazla değişim alırsınız.

Muadili ürün ile değişimi öncelikle aynı marka ve aynı veya üzeri özellik bir kulaklık, eğer yoksa farklı marka aynı veya üzeri özellik bir kulaklık, eğer o da yoksa internette satışı sürdürülen bir yerden temin ederek size bunun değişimini yapmakla yükümlüler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı