Jack Ma'dan haber alınamıyor

Alibaba'nın eski CEO'su Jack Ma son aylarda kendisine ulaşılamadığı için gündemde. Çin'li e-ticaret devi Alibaba Group’un kurucusu Jack Ma,geçtiğimiz aylarda Çin’in bankacılık sistemine yönelik sert bir çıkışta bulunmuş, bu çıkışın ardından ise gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Bu olaydan sonra ekim ayından beri ondan haber alınamıyor. Bir çok kişi Jack Ma'nın kaçırıldığını iddia etti. Ek olarak bu iddiadan Gui Wengui'nin 2019 yılında Jack Ma hakkında Real Vision'a yaptığı açıklamalar gündeme oturdu.

Programda 2014'te Çin'den kaçarak ülkedeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili bazı detayları ortaya çıkaran ünlü milyarder Gui Wengui şöyle açıklamalarda bulunmuştu:
"Çin'de milyarderlerin iki sonu vardır. Ya hapse atılır, ya da öldürülür."

Konu ile alakalı Twitter videosu ise şu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Çin hükümetine açık bir şekilde kafa tutup, çok cesaret gerektiren ithamlarda bulunmuştu. ÇKP tarihinde buna benzer kişiler çıkmıştı ve sonları hapis ya da şüpheli ölüm olmuştu. Bazılarından da aynı bu şekilde haber alınamayıp, adları unutuldu. İnşallah bir şey olmamıştır adama. Mülayim bir insana benziyor.
 
Mülayim, mülayim olmasına da. Şu sunucularının güvenliğini de arttırsınlar bir zahmet :D.
Önüne gelen sunucu merkezlerine saldırı yapıyor :D
Ne beklersin? Hangi Çin'li bir firma ya da kuruluş, mükemmel olan işlerinde en az bir sıkıntı olmadan iş yaptı ki? Hani ilk kuruldukları zaman olsa tamam, ama sen dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden birisin, yapma yani.
 
Zibilyondaner adam kolay mı bitirmek bu kadar Çin baya tehlikeli bir ülke.
Cebindeki para seni dokunulmaz yapmaz. Eğer biri çekip zorla almaya çalışıyorsa, özellikle bunu yapan kişi ülkede son söz hakkına sahip olan bir kişi ise (yani yasal yada dış herhangi bir engel yada cezaya tabi tutulmayacağı kesin ise) sana değil, paranı çekip almaya çalışana yardım eden olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı