Jahrein ve Teknofest Takıntısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam boşuna gülücük atıp duruyorsunuz. İnanın bana gram umurumda bile değil :d Türkçesi düzgün ve okuduğunu anlayan birisi benim ne demek istediğimi gayet iyi anladı. Siz bana hala 'Senin gibiler yüzünden bir şeyler gelişmiyor' demeye devam edebilirsiniz.
 
Senin gibiler yüzünden bir şeyler gelişmiyor.

Kesinlikle böyle bir söylemim yok. Senin ya da benim ne dediğimiz ya da ne yazdığımızın bir önemi yok zira o teknolojiler üretilmeye ve İHA'lar uçmaya devam ediyor, edecek.

Mesajların da yazım hatalarıyla dolu ayrıca...
 
Füzeler, savaş uçakları, nükleer teknolojilere baktığım zaman evet basit kalıyor var mı başka sorun?

Evet var, bu sistemler hakkındaki bilgisizliğiniz.

Füze ya da savaş uçağı ithal edebilirsin ancak kimse sana oton uçuş yazılımı satmaz. Bu yazılım bulunduğu bir platformu satarsa da istediğin gibi müdahele ettirmez, kullandırtmaz.

Nükleer güç zaten ayrı bir dünya.
 
kimse sana oton uçuş yazılımı satmaz
Gibbons, GPS teknolojisine dair de şunları söylüyor: “Güdümlü füzeler için GPS teknolojisi gereklidir. GPS sistemi, L3 Harris gibi ABD şirketleri tarafından kontrol edilmektedir. Bu yüzden GPS’ye erişebilmek için Amerika’dan geçmeleri gerekiyor.”
 
Boş gezenin boş kalfası bir Twitch’cinin üzerinden birbirinizi eleştirmeyin arkadaşlar. Tek yaptığı oyun oynayıp milletten para dilenmek değil mi bu adamın? Ne anlar teknolojiden falan. Burası Türkiye illaki rant ve torpil vardır Teknofest’te ama yine de bu festivalin iyi olduğu gerçeğini değiştirmez.
İlla kalkıp her katılımcı TB2 yapacak diye bir şey yok mesela geçen bir röportajda gördüm, tarım alanlarının İHA ile ilaçlanması şeklinde bir fikir atılmış ortaya. Hem hızlı hem uçağa göre daha hesaplı vs. bunun gibi değişik ve yan fikirlerde ortaya çıkıyor işte.
 
Bu tür savaş teknolojilerinin zaten öğrenciye yaptırılmaması lazım bu bir. İkincisi daha büyük teknolojiler varken bu türk ufak ihalarla ne gerçek bir savaş esnasında en fazla ne kadar hasar verilebilir düşmana?
Konuda gerçekten kahkahayı bastığım tek mesaj bu oldu.

İHA'lar çok geniş bir kullanım alanına sahip, savaş teknolojisi olarak sınırlamayın, bu bir. İkincisi Türkiye'nin SİHA'ları savaş alanlarında Rus HSS'lerini parmağında oynatarak kendini kanıtladı. Üçüncüsü, Teknofest'e katılan genç arkadaşların tasarladığı İHA'lar savaş alanında kullanılmıyor zaten. Bu İHA'ları tasarlayan gençler Teknofest sayesinde hem tecrübe kazanmış oluyor hem de maddi manevi destek alıyorlar. Teknofest sayesinde kazandıkları tecrübelerle de gerçekten savaş alanında kullanılacak bir SİHA'nın mühendisi olma yolunda ilerliyorlar.

Teknofest'i sadece gençlerin İHA yaptığı bir organizasyon olarak da görmeyin. Böyle fotoğrafları Ortadoğu dışında kendi gözünüzle görmeniz çok zor.
DnniUhOW4AYBIyF.jpg


Mesela ortadaki arkadaşın kafasındaki gece görüş gözlüğü 40.000$, elindeki silah da eklentilerle beraber 5.000$ civarı. Böyle bir şeyi kendi gözünle görüp kendi elinle deneyimlemek mükemmel bir şey. Ve bu fırsat sadece Teknofest'te var.
DnnAJVzXoAA-sjW.jpg
 
Söyledikleri bazı konularda haklı, teknofest konusu da aynı sepette. Fakat açıklamaları başka yöne çekip eleştiriyi abartması olumsuz yorumlar yapmamıza sebep oluyor ona karşı. Abartmamak lazim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı