James Donkey 512 GB M.2 SSD sonrası mavi ekran alıyorum

Serhatfield

Hectopat
Arkadaşlar herkese selamlar. Sistemim düzgün bir şekilde çalışıyordu. James Donkey 512ggb NVMe M.2 SSD aldık ve montajını yaptık. Öncelikle format atmak istemediğim için Macrium Reflect ile Windows'u SSD'ye klonladım. Sonrasında ise oyun oynamak için Witcher3ü açtığımda ana menüde problem yokken oyun açılır açılmaz bilgisayar komple dondu ve yaklaşık 1 dakika sonra mavi ekrana düştü. Ben bir şekilde klonlamadan ötürü olduğunu düşünerek sıfırdan Windows kurulumu yaptım. Sonrasında ise Gigabyte App Center üzerinden anakart programlarını indirirken donmaya ve mavi ekran vermeye başladı. Denemek için oyun kurdum ve oyunu açtığımda menüde herhangi bir şey yokken oyun içine girdiği an donmaya başladı. İnternette gezinirken vs bir sıkıntı yok ama bazı programları kurarken ve oyuna girdiğimde bilgisayar donuyor ve mavi ekrana düşüyor. Anakarta M.2 SSD dışında herhangi bir HDD veya SSD bağlı değil. Şu ana kadar 3 farklı mavi ekran kodu aldım. Bunlar şöyle:
  • WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR.
  • CRITICAL_PROCESS_DIED.
  • KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR.
Mavi ekranda ilerleme yüzde 0'da kalıyor ve minidump dosyası alamıyorum. Bilgisayar düzgün şekilde bootlanmıyor ve otomatik olarak BIOS'a düşüyor. Ve sonrasında BIOS'ta M.2 SSD görünmüyor. Bu yüzden bilgisayar açılmıyor. Güç kaynağını kapatıp açtıktan sonra ise düzgün şekilde açılıyor.

Sistemin geri kalanını da yazayım:
  • R5 2600X.
  • Gigabyte B450 Aorus Elite.
  • RX570 8 GB.
  • 2x8 Corsair 3000MHz RAM.
RAM'lerde sıkıntı olmadığından eminim daha yeni modül modül Memtest yaptırdım. Tüm Driver'lar güncel. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Bir kere hata edip GM6 Plus telefon almıştım ve daha üçüncü hafta servise gönderdim, 5 ay sonra satıp acilen Samsung S7 telefona terfi ettim. İlk aldığımdan beridir en ufak hatası veya arızası olmadan çalışıyor.
James Donkey markası da PC platformunda aynı deneyimi yaşatmaya çalışıyor sanırım insanlara.

Anladım, görmemişim kusura bakmayın. Olay Görüntüleyicisi ile de rapor paylaşabilmeniz lazım. Technopat'ta rehberi olacaktı, telefonda olduğum için linki atamıyorum.
WhatsApp Image 2020-08-16 at 13.39.08.jpeg

Hocam tam nasıl kullanılıyor emin değilim o yüzden fotoğrafını çektim. Ekranda görünen hataların sadece bir kısmı.
HD Tune ile Quick Scan kapalı olacak şekilde disk testi yapar mısınız? Sonucunuzu atmanızı bekliyorum. Sorun SSD'deymiş gibi gözüküyor şuanlık.
WhatsApp Image 2020-08-16 at 13.49.23.jpeg

Buyrun hocam quick scan kapalı test sonucu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı