James Donkey Epic E10 neden ghosting yapıyor?

BehzatTR

Hectopat
Daha fazla  
Monitör: James Donkey Epic E10 - 180Hz - 0, 5ms.
Ekran kartı: Intel Arc A750.

Bugün satın aldım kendi DP kablosu ile kullanıyorum, bütün ayarlarını sıfırladım, HDR aç kapa falan yaptım ama sonuç aynı. Önceden kullandığım monitör 144Hz idi onu 2. monitörüm yaptım ama onda bir problem yok.
Ghosting:

WhatsApp Görsel 2024-06-03 saat 13.26.19_66628afc.jpg

Problem:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

VA paneller piksel gecikmesi olarak kötü olur genelde bu yüzden yüksek tazeleme hızlı VA panel monitörlerde ghosting yaygın görülür. Ghosting problemi olan monitörlerin büyük kısmının VA panel olduğunu görebilirsin.
Tabii her VA panel monitör problemli demek değil bu. Elindeki ürün kalitesiz olduğu için böyle. Gerçi 3200 lira gibi bir fiyata doğal böyle olması.

VA paneller piksel gecikmesi olarak kötü olur genelde bu yüzden yüksek tazeleme hızlı VA panel monitörlerde ghosting yaygın görülür. Ghosting problemi olan monitörlerin büyük kısmının VA panel olduğunu görebilirsin.
Tabii her VA panel monitör problemli demek değil bu. Elindeki ürün kalitesiz olduğu için böyle. Gerçi 3200 lira gibi bir fiyata doğal böyle olması.
peki hocam öneriniz nedir, bunu 2. monitör olarak kullanmak daha mı mantıklı ?

@BehzatTR Keyfine kalmış. Elindeki diğer monitörü de bilmiyorum zaten.

@BehzatTR Rahatsız ediyorsa eskisini kullanabilirsin ana monitör olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı