James Donkey Epic Q40 alınır mı?

Çok uzun süredir IPS kullandığım için VA paneli pişman olurum diye hiç düşünmemiştim ama eğer dediğiniz gibiyse VA panel alabilirim.

Hocam attığınız güzel fakat 1ms olması ve ayaklığının v olmaması vazgeçirdi teşekkür ederim öneriniz için.

Ayaklığa bir şey diyemem ama 1ms olayına takılma o değerler yalan zaten ortalama bir IPS monitör gerçekte 4-6ms arası değer veriyor 0.5 ms 1ms falan bunlar her monitöre yazılan şeyler ayrıca 1ms yazıyorsa o GtG 0.5 yazıyorsa MPRT değeridir bu değer sabittir hepsinde aynı yazar.

Ayaklığa bir şey diyemem ama 1ms olayına takılma o değerler yalan zaten ortalama bir IPS monitör gerçekte 4-6ms arası değer veriyor 0.5 ms 1ms falan bunlar her monitöre yazılan şeyler ayrıca 1ms yazıyorsa o GtG 0.5 yazıyorsa MPRT değeridir bu değer sabittir hepsinde aynı yazar.

Teşekkür ederim hocam bilgilendirme için.

Valorant, CS2 gibi FPS oyunları için VA paneller daha mantıklı şahsen. Hem de attıklarım üst düzey VA panel, çoğu IPS panele göre daha iyi renkler veriyor. Siyahı da daha iyi veriyor ayrıca. Benim tercihim bu modellerden biri olurdu.

İlla IPS olacaksa;

FPS oyunları için IPS daha iyidir. G65B dahil en hızlı VA panellerde bile Black smearing sorunu var. Rekabetçi oyuncular için pek mantıklı olmaz. Yalnız bu demek değil ki VA paneller rekabetçi oyunlar için kötü. İyisini alırsan sorun olmaz ama, kötüsünü alırsan Black smearing rahatsız edici düzeyde fazla olur. Zaten TN, IPS ve VA üçlüsünde en yavaş VA paneldir.

VG249Q3A'ya gelecek olursak fiyatına göre iyi bir monitör değil. Aksine kazıklanmak istiyorum diyenler alabileceği bir monitör. Sunduğu kontrast, parlaklık, renk gamutu ve tepki süresine göre abartı derecede pahalıya satılıyor.

Hocam attığınız güzel fakat 1ms olması ve ayaklığının v olmaması vazgeçirdi teşekkür ederim öneriniz için.

Maalesef beğenmediğiniz 1ms tepki süresini bu bütçede hiçbir monitör veremez. 360Hz OLED G6 bile 1ms ortalama tepki süresine sahip. Varın siz hesap edin ne dümenler döndüğünü. Pazarlama stratejisi hep bunlar.

Monitör önerisine gelecek olursak.

IPS için.
AOC 24G42e.

VA için.
Philips 25m2N3200W.
Veya Lenovo R25F-30

Sadece rekabetçi düşünüyorsan VA alma. Karışık kullanıyorum diyorsan film, dizi, hikayeli oyunlar vs VA alabilirsin.

FPS oyunları için IPS daha iyidir. G65B dahil en hızlı VA panellerde bile Black smearing sorunu var. Rekabetçi oyuncular için pek mantıklı olmaz. Yalnız bu demek değil ki VA paneller rekabetçi oyunlar için kötü. İyisini alırsan sorun olmaz ama, kötüsünü alırsan Black smearing rahatsız edici düzeyde fazla olur. Zaten TN, IPS ve VA üçlüsünde en yavaş VA paneldir.

VG249Q3A'ya gelecek olursak fiyatına göre iyi bir monitör değil. Aksine kazıklanmak istiyorum diyenler alabileceği bir monitör. Sunduğu kontrast, parlaklık, renk gamutu ve tepki süresine göre abartı derecede pahalıya satılıyor.
Black Smearing sorununun attığım modellerde yok diye biliyorum. Ben IPS, VA ve TN denemiş biriyim ve bana FPS oyunlarında TN ve VA daha iyi geldi ki yenileme hızı farkı da vardı. VG249Q3A ise atılan AOC modelden sonra alınabilir en iyi IPS monitör olarak düşünüyorum, malzeme kalitesi çokta iyi olmasa da özellikleri fena değil. Konu sahibine bütçesi yetiyorsa ve 2K sorun olmayacaksa IPS panel olarak R27QE önerebilirim.

Black smearing sorununun attığım modellerde yok diye biliyorum. Ben IPS, VA ve TN denemiş biriyim ve bana FPS oyunlarında TN ve VA daha iyi geldi ki yenileme hızı farkı da vardı. VG249Q3A ise atılan AOC modelden sonra alınabilir en iyi IPS monitör olarak düşünüyorum, malzeme kalitesi çok da iyi olmasa da özellikleri fena değil. Konu sahibine bütçesi yetiyorsa IPS panel olarak R27QE önerebilirim.

Black smearing düşük ama var, üst düzey rekabetçi oynuyorsan almaman lazım.
Alttaki Philips'in UFO testi. R25F-30 ile aynı paneli kullanıyorlar zaten. Onun OverDrive ayarlaması daha kötü. Tepki süresi daha yavaş olduğu için biraz daha fazla Black smearing var onda.

Desktop Screenshot 2025.04.11 - 02.02.51.02.png

Gördüğün üzere çözülebilmiş değil. ASUS'a gelecek olursak dediğim gibi inceleme verilerine göre pahalı kaçan bir model. Her şeyi ortalama yapıyor. Yani yüksek bir renk gamutu veya yüksek bir kontrast oranı sunmuyor. Parlaklıkta yüksek değil. Haliyle bu monitörün 6K bandında satılması aşırı saçma.

Lenovo'nun ve Philips'in renk gamutu ve kontrastı daha yüksek. Lenovo'dan daha kötü parlaklığa sahip. Philips ile hemen hemen aynı sayılır. Bu bütçede doğru düzgün IPS panel yok zaten. Lenovo R24e bile daha yüksek renk gamutu ve kontrast oranı sunuyor. Tek eksisi parlaklığının aşırı düşük olması. En azından fiyatı da uygun. Bir de incelemesi olmayan modeller var. Gider VP249QGR alırım VG249Q3A ile arasında görüntü kalitesi bakımından pek bir fark yok. Fiyatı da 2 bin TL daha ucuz. Pivot ve yükseklik ayarı vs olsa yine neyse oda yok bunda. Kazıklanmaktan başka bir şey değil.

Bunlar kat kat daha iyi.

Akıllı kat kat daha iyi olunca fiyatta otomatik artıyor ya hani F/P diye bir kavram var ben sana şimdi 4K 144Hz monitör getirsem 20 bind bu daha iyi desem aynı şey olur mu? Adamın bir bütçesi var o bütçeye göre fiyat belirlesene.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı