James Donkey SSD Alınır mı?

Toshiba SSD alıp 1 hafta sonra bozulmayacağının garantisini de kimse veremez bozulma ihtimali çok çok düşüktür çünkü bilindik ve kaliteli bir markadır. James Donkey yeni girmiştir zaman hangi tarafın haklı olduğunu gösterecek.

Dünyanın en büyük NAND yonga üreticilerinden biri ile Çin malı klavye farelere marka basan bir firmayı karşılaştırıp "alınır" diyenler yüzünden alınmaz.

Bakın bir tarafta Samsung, Intel, Micron, Toshiba, Sandisk ve SK Hynix gibi NAND yonga üreticileri var, diğer tarafta da sattığı ürüne Firmware desteği bile sunmayan bir ekipman üreticisi.

Yukarıda saydığım NAND yonga üreticileri "bir hafta sonra bozulabilir" ürünler satmıyor. Bu şirketler veri merkezlerine yazma ömrü garantisi ile ürün satıyorlar.

Ne zaman bir veri merkezi ya da kurumsal şirketin James Donkey(!) kullandığını görürüz, o zaman belki fikrimiz değişir. Bu da olmayacağına göre James Donkey tavsiye etmeyiz.

Siz alabilirsiniz. Ama biz tavsiye etmiyoruz.

Bizim insanımız ucuz ürünlere çabuk saldırıyor. Victor Gaming laptopları çabuk unuttunuz...
Yine söyliyim ucuz diye kuşku uyandırıyor ama gelecekte bozulup bozulmayacağını kimse bilemez.

Yoo, gayet tabi bilebiliyoruz. Hatta bunun testi bile yapılabiliyor. Buyurun:

Samsung 850 Pro SSD Dayanıklılık Rekoru Kırdı - Technopat

James Donkey mi? Güldürmeyin. Hani şu Çin'de merdiven altı üretilen ürünlere ismini basan marka... Ekipman konusunda da rezalet. SSD işine de girip rezaletliklerini sürdürüyorlar.

İlk başta okuduğunuzu anlayın. Orada bahsettiğim marka James Donkey değil Toshiba.

Son düzenleme:
Hadi gözünüz aydın stok bitince fiyatı yükseldi. Şimdi de fiyatı yüksek olduğu için alınmaz demeyin :D Ben bir Asus X550jk xo12d model laptopunda bu SSDyi kullanamamış biri olarak söylüyorum. Bende çalışmayınca arkadaşın bilgisayarına taktık. Hp 15 p212nt modelinde bir sorun yok. Asusla iletişim kurdum başka pcde çalışan SSDde sorun olabilir diyorlar. İncehesap donanım çalıştıysa SSDde sorun yok diyorlar. Destek konusunda 2 tarafta bana göre sıkıntılı. Ama testlerime göre SSD gayet hızlı. Ve ben şans verilmesi gerektiği kanaatindeyim. Dediğiniz gibi bekleyip göreceğiz. Ama fiyat artık ucuz değil. Artık ucuz etin yahnisi demeyin bence :D 240lık versiyonu da bitince yükselicek. Şuan 120 yerine 240lık alınır:D

Bence hepimizin anlamadığı bir konu var. O da SSD sağlamlığı ve alınır mı alınmaz mı tartışması. Toshiba olsun Samsung olsun bu tür büyük ve işini güzel yapan şirketlere lafım yok fakat çin menşeili üreticilerde şu alınır şu sağlam şunda sıkıntı var gibi yorumlara açıkcası pek aldanasım gelmiyor. Nedeni ise gayet açık. Birinin övdüğü SSD diğer kişide çalışmıyor. Birinin bu çöp dediği SSD bazen hayat kurtaracak şekilde iş yapıyor. Kendimden örnek vereyim herkesin alma paranı çöp etme dediği Hi Level 120 gb SSD'yi eski bilgisayarımda 4 sene kullandım ve tık demedi. Bence en iyi deneyim yaşamaktır arkadaşlar. Eğer ağır bi kaybınız olmayacaksa her türlü ucuz SSDyi alıp deneyin derim. Çünkü biliyoruz ki SSDnin bozulma ihtimali HDDye göre %1 falandır.

Bence hepimizin anlamadığı bir konu var. O da SSD sağlamlığı ve alınır mı alınmaz mı tartışması. Toshiba olsun Samsung olsun bu tür büyük ve işini güzel yapan şirketlere lafım yok fakat Çin menşeili üreticilerde şu alınır şu sağlam şunda sıkıntı var gibi yorumlara açıkcası pek aldanasım gelmiyor. Nedeni ise gayet açık. Birinin övdüğü SSD diğer kişide çalışmıyor. Birinin bu çöp dediği SSD bazen hayat kurtaracak şekilde iş yapıyor. Kendimden örnek vereyim herkesin alma paranı çöp etme dediği hi level 120 GB SSD'yi eski bilgisayarımda 4 sene kullandım ve tık demedi. Bence en iyi deneyim yaşamaktır arkadaşlar. Eğer ağır bir kaybınız olmayacaksa her türlü ucuz SSD'yi alıp deneyin derim. Çünkü biliyoruz ki SSD'nin bozulma ihtimali HDD'ye göre %1 falandır.

Konuyu hortlatmayalım lütfen.

Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama hala almak isteyipte kafasında soru işareti olanlar için yazmak istedim. 2 yıldır kullanmakta olduğum James Donkey 120GB SSD hiçbir sorun çıkarmadı ve 3 yıl birebir değişim garantisi var aynı zamanda aldığım SanDisk SSD Plus 120GB ürünüm bu SSD'nin verdiği hızların yarısını veriyor. Ayriyeten 1 yıldır James Donkey markasının 610S mekanik klavyesini kullanıyorum onda da herhangi bir sorun yok. Test verileri gördüğünüz gibi belki ben şanslıyım sağlam çıktı sizde ne olur bilemem seçim sizin.

Dosya Ekleri

• CrystalDiskInfo_20201107012920.png
    CrystalDiskInfo_20201107012920.png
    24,8 KB · Görüntüleme: 181
  • Screenshot_18.png
    Screenshot_18.png
    11,4 KB · Görüntüleme: 178

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı