James Donkey'in kötülenmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Slaughter753

Hectopat
Daha fazla  
Uzun süredir forumu takip ediyorum ve forumda nedense herkes James Donkey'in ürünlerine sallıyor. Kimse ürünlerini yapıcı bir şekilde eleştirmiyor. Piyasa yeni giren bir firma ve tabii ki de hatalar kaçınılmaz olacak.

Evet SSD'lerinde ciddi sorunlar var fakat çevre bileşenlerinde (klavye, fare, kulaklık vb.) özgün bir tasarıma sahip. Ve en önemlisi sağdan soldan alıp da logo basmıyorlar (bildiğim kadarıyla). Forumdaki üyeler neden bu markaya bu kadar ön yargılı hiçbir fikrim yok. Eğer bir sorun yaşadıysan foruma iyisiyle kötüsüyle deneyimlerini paylaşırsın. Ama James Donkey ürünü satın alıp "eşekten hayır gelmez" demesi çok saçma, hele hayatında hiç James Donkey kullanmamış insanların bunu demesi aşırı saçma.
Bir diğer mesele "merdiven altı bir Çin firması" bunu söyleyen arkadaşlar gidip gördünüz mü, bırakın görmeyi James Donkey'in herhangi bir ürününü kullandiniz mi? Birçok Çin firması merdiven altı kalitesiz ve az maliyetli bir şekilde üretim yaptığı için söyleniyor ama bunun doğru olup olmadığını nereden biliyorsunuz?
Yanlış anlaşılmasın James Donkey fanboyu değilim sadece insanların bu firmaya ( başka firmalar için de geçerli) neden bu kadar yaklaştıklarını merak ediyorum. Burada sözüm forumdaki objektif bir şekilde incelemesini, düşüncelerini, izlenimlerini ve deneyimlerini paylaşanlara değil; paylaşmayanlara.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerilmesi için sebebi olan ürünler değil. Maliyetten kısmak için kaliteyi oldukça düşük tutan bir firma. Kendisinin üretim yaptığını da düşünmeyin.
Fare ve klavye deneyimledim, alt seviye ürünleri de değildi. Ufak bir sıyrıkta bile kablosu büyük hasar alabiliyor, kauçuk kısımları aşırı hızlı eriyor ve rengi soluyor.

SSD konusu apayrı zaten, bulaşılmaması gerek.

Önerilmesi için sebebi olan ürünler değil. Maliyetten kısmak için kaliteyi oldukça düşük tutan bir firma. Kendisinin üretim yaptığını da düşünmeyin.
Fare ve klavye deneyimledim, alt seviye ürünleri de değildi. Ufak bir sıyrıkta bile kablosu büyük hasar alabiliyor, kauçuk kısımları aşırı hızlı eriyor ve rengi soluyor.

SSD konusu apayrı zaten, bulaşılmaması gerek.
İşte yorumlar sizin söylediğiniz gibi değil. Ayrıca ben firmanın iyi yada kötü olduğundan bahsetmiyorum, yapılan yorumların sacmalığından bahsediyorum.

Şu yaptığınız yorumda bile bir genelleme var anlatmak istediğim bu firmanın 1 tane bile mi düzgün ürünü yok? Günümüzde neredeyse tüm elektronik ürünler Çin'de üretiliyor. Eleştirinizin yapıcı olduğunu düşünmüyorum. SSD'de ben de aynı fikirdeyim. Yanlış anlamayın ama fiyatının düşük olmasından mı çıkarıyorsunuz kalitesinin düşük olduğunu? Yoksa James Donkey birçok ürününü uzun süreli denediniz mi?

Şu yaptığınız yorumda bile bir genelleme var anlatmak istediğim bu firmanın 1 tane bile mi düzgün ürünü yok? Günümüzde neredeyse tüm elektronik ürünler çinde üretiliyor. Eleştirinizin yapıcı olduğunu düşünmüyorum. Ssd de ben de aynı fikirdeyim. Yanlış anlamayın ama fiyatının düşük olmasından mı çıkarıyorsunuz kalitesinin düşük olduğunu? Yoksa James Donkey birçok ürününü uzun süreli denediniz mi?
Şahsen James Donkey'in bir ürününü uzun süreli demedim. Deneyemedim çünkü! O kadar para verip 007 model mouseu aldım. 4 hafta sadece. İçindeki kart yandı. Garantiye yolladım. Sonuç? Kullanıcı hatasıymış. Yahu kartın içini açıp çakmak tutup yakayım mı napayım? Nasıl kullanıcı hatası bu? O günden sonra gittim Deathadder Chroma aldım. 1 yıldır hiç eskimedi bile. Birkaç yıl daha kolay kolay bozulacağını sanmıyorum. Tamam fiyatı pahalı ama en azından bir kere al ömürlük al mantığı var.

Şu yaptığınız yorumda bile bir genelleme var anlatmak istediğim bu firmanın 1 tane bile mi düzgün ürünü yok? Günümüzde neredeyse tüm elektronik ürünler çinde üretiliyor. Eleştirinizin yapıcı olduğunu düşünmüyorum. Ssd de ben de aynı fikirdeyim. Yanlış anlamayın ama fiyatının düşük olmasından mı çıkarıyorsunuz kalitesinin düşük olduğunu? Yoksa James Donkey birçok ürününü uzun süreli denediniz mi?

James Donkey, Rampage gibi markaların bazı ürünlerini kullandım. (Genellikle fareydi). O zamanlar firmalar hakkında pek bilgim yoktu. İnan bana almana değmez bir kaç yıl önce yarı fiyatına aldığım ürünler iki katı fiyatla satılıyor. Malzeme kalitesi, program ve uyumluluk sorunları, tasarımlardan kaynaklanan aşırı parmak izi tutma ve tozlanma, fare tekerleğinin ses yapması ve takılması gibi birçok sorun yaşadım. Bu yüzden böyle firmalardan uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.

Evet SSD'lerinde ciddi sorunlar var fakat çevre bileşenlerinde (klavye, fare, kulaklık vb.) özgün bir tasarıma sahip. Ve en önemlisi sağdan soldan alıp da logo basmıyorlar (bildiğim kadarıyla).

Reklamcı bile son videosunda bu kalitesiz ürünlerin marka basılıp satıldığını söyledi. GamePower ve James Donkey bu reklamcı tarafından kaliteli gibi lanse ediliyor. Ama Everest-Frisby ürünlerinden en ufak bir farkı yok. Çünkü aynı fabrikalarda üretiliyor. Ürünler herhangi bir kalite kontrol testinden geçmeden kalitesiz malzemeler ile üretiliyor. Bu yüzden çok çabuk bozulup arıza veriyorlar. Yani tüm ürünlerinde ciddi sorunlar var.

Bir diğer mesele "merdiven altı bir Çin firması" bunu söyleyen arkadaşlar gidip gördünüz mü, bırakın görmeyi James Donkey'in herhangi bir ürününü kullandiniz mi? Birçok Çin firması merdiven altı kalitesiz ve az maliyetli bir şekilde üretim yaptığı için söyleniyor ama bunun doğru olup olmadığını nereden biliyorsunuz?
Yanlış anlaşılmasın James Donkey fanboyu değilim sadece insanların bu firmaya ( başka firmalar için de geçerli) neden bu kadar yaklaştıklarını merak ediyorum. Burada sözüm forumdaki objektif bir şekilde incelemesini, düşüncelerini, izlenimlerini ve deneyimlerini paylaşanlara değil; paylaşmayanlara.

Öğrenmek için gözlem yapmak tek yol değildir. Öğrenmenin bir çok yolu vardır. Evet bu ürünler Merdiven alti Çin Fabrikalarında olabildiğince malzemeden çalınarak üretiliyor. Bu kalitesizliğinin sonucunda kaçınılmaz olarak ürünlerin ömrü uzun olmuyor.

Sizin mantığınızla bir soru sorayım?
Ateşin insan bedenini yaktığını nerden biliyorsunuz? Ateşin içine girdiniz mi?

Şu yaptığınız yorumda bile bir genelleme var anlatmak istediğim bu firmanın 1 tane bile mi düzgün ürünü yok? Günümüzde neredeyse tüm elektronik ürünler Çin'de üretiliyor. Eleştirinizin yapıcı olduğunu düşünmüyorum.
Çin'de üretilmesi ile bir alakası yok. Firmanın kafa yapısının diğer Çinli firmalardan farkı yok. Konu Çin'de üretilmesi değil, Çinli kafayla üretilmesi.
Yanlış anlamayın ama fiyatının düşük olmasından mı çıkarıyorsunuz kalitesinin düşük olduğunu?
Fiyatı düşükse kalitesizdir demiyorum. Maliyeti düşük tutabilmek için kaliteden oldukça ödün veriyorlar.
Yoksa James Donkey birçok ürününü uzun süreli denediniz mi?
Dediğim gibi 2 adet ekipman deneyimim oldu, yakınımda da farklı ürünlerini kullanıp isyan eden bolca var.

Şahsen James Donkey'in bir ürününü uzun süreli demedim. Deneyemedim çünkü! O kadar para verip 007 model mouseu aldım. 4 hafta sadece. İçindeki kart yandı. Garantiye yolladım. Sonuç? Kullanıcı hatasıymış. Yahu kartın içini açıp çakmak tutup yakayım mı napayım? Nasıl kullanıcı hatası bu? O günden sonra gittim Deathadder Chroma aldım. 1 yıldır hiç eskimedi bile. Birkaç yıl daha kolay kolay bozulacağını sanmıyorum. Tamam fiyatı pahalı ama en azından bir kere al ömürlük al mantığı var.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de aynı fikirdeyim. 2 kuruş az verip sıkıntı çekeceğime 2 kuruş fazla verip kalitelisini alıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı