anladığım kadarı ile 24" ile aynı ayağı kullanıyorlar onunda boyu pivota yetmiyor.
Bu deneyimler birçok kişiye de yol gösterir.
mesela bana 144hz monitör de gereksizmiş öğrenmiş olduk
Dediğiniz gibi FPS artınca farkı ortaya çıktı fakat;
- En düşük çözünürlükte oyun keyfi çok kötü
- Aradaki fark beni çok da fazla etkilemedi, grafik detayı düşük olduğu için olabilir.
sanırım bu durumda 75hz 27" takaslık bir monitör bulursam ekran boyutunu büyütebilirim veya 1ms IPS panel bulursam renk cümbüşüne kendimi bırakabilirim
Dostum yeteri kadar FPS alabildikten sonra, 60Hz ile 75Hz arasındaki fark bile net olarak gözüküyor.
Eğer ekran kartı ya da sistem güncelleme gibi bir düşüncen yoksa 60 ya da 75Hz bir monitör sana yeterli olacak. Ek olarak IPS panel olayını da fazla büyütme. En temel farklılıklar bakış açılarına göre değişiyor. IPS panel, ekrana farklı noktalardan bakıldığında renkleri daha iyi yansıtıyor.
Tam karşıdan bakıldığında da renkleri daha doğru yansıtıyor fakat bu olmazsa olmaz bir özellik değil ama sana IPS panel önerebilirim çünkü fazlasıyla akıcı oyun deneyimi sunacak bir ekran kartın yok. En azından hikayeye sahip oyunlarda ya da filmlerde daha fazla performans almış olursun. Bunun için de 4-5Ms civarında bir monitör yeterli olacaktır. VA panel monitör de düşünebilirsin.
Tavsiyelerim:
23.8", 4Ms, 75Hz, Full HD, PLS Panel
Acer ED246Ybix 23.8" 4ms 75 Hz (Analog+HDMI) Full HD PLS Fiyatı
23.8", 5Ms, 75Hz, Full HD, IPS Panel, FreeSync
Asus VZ249Q 23.8" 5ms (Display+HDMI+D-SUB) FreeSync IPS Fiyatı
23.8", 5Ms, 75Hz, Full HD, IPS Panel, FreeSync
AOC 24V2Q 23.8" 75Hz 5ms (HDMI+Display) FreeSync IPS Monitör Fiyatı
27", 5Ms, 75Hz, Full HD, IPS Panel, FreeSync
AOC 27V2Q 27" 75Hz 5ms (HDMI+Display) FreeSync IPS Monitör Fiyatı
27", 5Ms, 75Hz, Full HD, IPS Panel, FreeSync
HP 2XN62AA 27" 5ms (Analog+2xHDMI) Full HD FreeSync IPS Fiyatı
27", 4Ms, 75Hz, Full HD Curved, VA Panel, FreeSync