JamesDonkey 27" 144Hz Monitör Görüşlerim ve Sorunlar

Dostum yeteri kadar FPS alabildikten sonra, 60Hz ile 75Hz arasındaki fark bile net olarak gözüküyor.

Eğer ekran kartı ya da sistem güncelleme gibi bir düşüncen yoksa 60 ya da 75Hz bir monitör sana yeterli olacak. Ek olarak IPS panel olayını da fazla büyütme. En temel farklılıklar bakış açılarına göre değişiyor. IPS panel, ekrana farklı noktalardan bakıldığında renkleri daha iyi yansıtıyor.

Tam karşıdan bakıldığında da renkleri daha doğru yansıtıyor fakat bu olmazsa olmaz bir özellik değil ama sana IPS panel önerebilirim çünkü fazlasıyla akıcı oyun deneyimi sunacak bir ekran kartın yok. En azından hikayeye sahip oyunlarda ya da filmlerde daha fazla performans almış olursun. Bunun için de 4-5Ms civarında bir monitör yeterli olacaktır. VA panel monitör de düşünebilirsin.

Tavsiyelerim:

23.8", 4Ms, 75Hz, Full HD, PLS Panel Acer ED246Ybix 23.8" 4ms 75 Hz (Analog+HDMI) Full HD PLS Fiyatı

23.8", 5Ms, 75Hz, Full HD, IPS Panel, FreeSync Asus VZ249Q 23.8" 5ms (Display+HDMI+D-SUB) FreeSync IPS Fiyatı

23.8", 5Ms, 75Hz, Full HD, IPS Panel, FreeSync AOC 24V2Q 23.8" 75Hz 5ms (HDMI+Display) FreeSync IPS Monitör Fiyatı

27", 5Ms, 75Hz, Full HD, IPS Panel, FreeSync AOC 27V2Q 27" 75Hz 5ms (HDMI+Display) FreeSync IPS Monitör Fiyatı

27", 5Ms, 75Hz, Full HD, IPS Panel, FreeSync HP 2XN62AA 27" 5ms (Analog+2xHDMI) Full HD FreeSync IPS Fiyatı

27", 4Ms, 75Hz, Full HD Curved, VA Panel, FreeSync Philips 278E9QJAB/00 27" 75Hz 4ms (HDMI+Analog+Display) Fiyatı

27", 4Ms, 75Hz, Full HD Curved, VA Panel, FreeSync Acer ED273wmidx 27" 4ms 75 Hz (Analog+DVI+HDMI) Full HD LED Fiyatı
Dostum güzel tavsiyelerin için teşekkürler.
Eski sistemi ekran kartı ile kurtarabilirim belki diye bu kartı aldım 2 ay önce.
Sistem gerçekten çok eski kalınca ben kasa içini komple yeniledim.
7950 nin performansından memnunum doğrusu ama en fazla 6-7 ay daha kullanırım.
gtx1070 fiyatları biraz daha düşünce güncellemeye gidebilirim.
İşlemci Oc ile güncel ekran kartını da besler diye düşünüyorum.
Bu monitörün yüksekliği ayaklı şekilde min ve max kaç cm oluyor acaba?
Ölçmedim doğrusu, iade için kutuladım ama yaklaşık 9cm ile 23cm arası düşünebilirsin.
bir karıştan daha az yüksekliğe çıkıyordu

@Viktor R3znov
bu monitöre ne dersin?
32" 75hz 5ms
Dostum yeteri kadar FPS alabildikten sonra, 60Hz ile 75Hz arasındaki fark bile net olarak gözüküyor.
bu monitörle ilgili görüşlerini alabilir miyim?
32" AOC 75hz 5ms MVA panel

Son düzenleme:
Dostum güzel tavsiyelerin için teşekkürler.
Eski sistemi ekran kartı ile kurtarabilirim belki diye bu kartı aldım 2 ay önce.
Sistem gerçekten çok eski kalınca ben kasa içini komple yeniledim.
7950 nin performansından memnunum doğrusu ama en fazla 6-7 ay daha kullanırım.
gtx1070 fiyatları biraz daha düşünce güncellemeye gidebilirim.
İşlemci Oc ile güncel ekran kartını da besler diye düşünüyorum.

Ölçmedim doğrusu, iade için kutuladım ama yaklaşık 9cm ile 23cm arası düşünebilirsin.
bir karıştan daha az yüksekliğe çıkıyordu

@Viktor R3znov
bu monitöre ne dersin?
32" 75hz 5ms

bu monitörle ilgili görüşlerini alabilir miyim?
32" AOC 75hz 5ms MVA panel

2k ekran mevcut ekran kartına fazla dostum. Gtx 1070'te bile daha yüksek FPS için 1080p kullanıyorum ben :)

2k ekran mevcut ekran kartına fazla dostum. Gtx 1070'te bile daha yüksek FPS için 1080p kullanıyorum ben :)

oyunları 1080 de oynadığında düzgün bir görüntü alınabiliyormuş. sen de durum nasıl?

2k monitörde çok hoşmuş, bu akşam medimartkta test ettim, dolar kuru baya düştü belli olmaz benden yılbaşından sonra patlatırım bir 1070 :)

Monitörün kalitesi olarak ne düşünüyorsun?
bu boyutta fiyatı çok makul.

Son düzenleme:
Ben de bu 27" james donkey monitörden aldım ama önceki 20" hp 5ms monitörüme göre ne kalite farkı hissettim ne de akıcılık. Birçok oyunda denedim, 27" te oynamak güzel fakat 144 hz farkını hissedemedim.
Bu arada ürünü yerden 43-55,3 cm arasında yüksekliğe ayarlayabiliyorsunuz. Yükseklik ayarı yapılabilmesi de güzel. Monitördeki tuşların arkada olması çok kullanışlı değil bence.

Son düzenleme:
Ben de bu 27" james donkey monitörden aldım ama önceki 20" hp 5ms monitörüme göre ne kalite farkı hissettim ne de akıcılık. Birçok oyunda denedim, 27" te oynamak güzel fakat 144 hz farkını hissedemedim.
Bu arada ürünü yerden 43-55,3 cm arasında yüksekliğe ayarlayabiliyorsunuz. Yükseklik ayarı yapılabilmesi de güzel. Monitördeki tuşların arkada olması çok kullanışlı değil bence.

Hayırlı olsun monitörünüz
Ölü piksel cikmadi mi?
Benim ilk kontrol ettiğim nokta bu oldu

Bir adet ölü piksel çıktı, değişim mi yapsam iade mi karar veremedim.
panel kalitesinden emin olamadığım ve 144hz farkını nasıl olduysa ben fark edemediğim için iade ettim ben. eğer ölü piksel varsa ve 144 farkını sizde anlayamadıysanız bence iade edin.
klavyesi ve mouse ını kullanıyorum memnunum ama monitör içime sinmedi benim.

JD işte ne bekliyordun diye bir yaklaşım var ölü piksel her panelde çıkabiliyor.
bende iade hakkım olduğum alıp denemek istedim.
bir süre daha 24 le hayatıma devam edeceğim anlaşılan

120hz olayını çözemedim.
JD yi görünce millet hemen gömmeye gelmiş ama hz konusunda cevap yok henüz :D

Dostum ben de aldım 27 inc JD27GM144 ancak ben de bazı sorunlar yaşadım,

Şunu açık yüreklilik ile söylemeliyim gerçekten görüntü kalitesi ve renk açısından çok mükemmel bir monitör olmuş ancak bence bu monitör 144hz ile sorunları var onlar da şunlar çözümünü bilecek varsa bakalım.

144hz aldım ancak dp ile bağladığımda 144hz de ekranla yeşil pixeller çıkıp çıkıp duruyor geri geliyor. Dp ile 120 ye çektiğimde de sorun kayboluyor ayrıca 5 ila 7 dk arasında da ekran gidip geliyor bence bu sorun geçmeyecek gibi. Ancak ben şansımı deneyeceğim.

Dostum ben de aldım 27 inc JD27GM144 ancak ben de bazı sorunlar yaşadım,

Şunu açık yüreklilik ile söylemeliyim gerçekten görüntü kalitesi ve renk açısından çok mükemmel bir monitör olmuş ancak bence bu monitör 144hz ile sorunları var onlar da şunlar çözümünü bilecek varsa bakalım.

144hz aldım ancak dp ile bağladığımda 144hz de ekranla yeşil pixeller çıkıp çıkıp duruyor geri geliyor. Dp ile 120 ye çektiğimde de sorun kayboluyor ayrıca 5 ila 7 dk arasında da ekran gidip geliyor bence bu sorun geçmeyecek gibi. Ancak ben şansımı deneyeceğim.
Bence uğraşma ve hemen iade et.

Merhaba;
Ben de James Donkey monıtor aldım (James Donkey JD25GM144 1ms 144Hz FreeSync Monitör - incehesap.com ) Muhteşem Cuma nedeni ile indirimdeydi. Fakat ilk kurlumu yaptıktan sonra Monıtorun sol üst kısmında bir kaç nokta fark ettim. Bu durumdan memnun değilim. Fakat 144 Hz. konusuna gelirsek içinden Hdmi 2.0 kablo cıkıyor. Bendeki ekran kartı da 1050 Ti. Büyük ihtimalle firmayı arayıp değiştirmeyi ya da iade etmeyi düşünüyorum. Ayrıca ekranın renkleri sarımsı bir şekilde soluk gibi geldi bana belirtmek istedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı