JamesDonkey 27" 144Hz Monitör Görüşlerim ve Sorunlar

Merhaba;
Ben de James Donkey monıtor aldım (James Donkey JD25GM144 1ms 144Hz FreeSync Monitör - incehesap.com ) Muhteşem Cuma nedeni ile indirimdeydi. Fakat ilk kurlumu yaptıktan sonra Monıtorun sol üst kısmında bir kaç nokta fark ettim. Bu durumdan memnun değilim. Fakat 144 Hz. konusuna gelirsek içinden Hdmi 2.0 kablo cıkıyor. Bendeki ekran kartı da 1050 Ti. Büyük ihtimalle firmayı arayıp değiştirmeyi ya da iade etmeyi düşünüyorum. Ayrıca ekranın renkleri sarımsı bir şekilde soluk gibi geldi bana belirtmek istedim.
Geçmiş olsun.
Bahsettiğiniz gibi renkler soluk geldi ve içinize sindiyse iade hakkınız varken geri verin.
Bana göre bir ürü ilk seferde içime sinmezse sonra sevemiyorum.

Sorunsuz monitörü gelen ve kullanan yok mu acaba?:ROFL:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ölü piksel çıkmadı ama 120Hz'de sağ tarafta bozulmalar ekran gidip gelmesi vs. var. 144Hz'de zaten hiç çalışmıyor saniyede bir açılıp kapanıyor monitör kullanmak mümkün değil ve ilk kurulum yaparken dikkat ettim monitör sıfır olmasına rağmen arkasında ufak ama kötü hissettiren çizikler vardı. Bende bugün iade ediyorum. 27" 144hz JD olacağına biraz daha ekleyip 24" BenQ almak daha mantıklı.

Bende ölü piksel çıkmadı ama 120Hz'de sağ tarafta bozulmalar ekran gidip gelmesi vs. var. 144Hz'de zaten hiç çalışmıyor saniyede bir açılıp kapanıyor monitör kullanmak mümkün değil ve ilk kurulum yaparken dikkat ettim monitör sıfır olmasına rağmen arkasında ufak ama kötü hissettiren çizikler vardı. Bende bugün iade ediyorum. 27" 144hz JD olacağına biraz daha ekleyip 24" BenQ almak daha mantıklı.
Ben de ekran kartında hız aşırtma yapınca 120 Hz'de titremeler oluyordu ama 75 Hz'de sıkıntı yoktu.
Panelden midir bilemedim.

Hız aşırtmayı denemedim ben ama 144 Hz'de bi problem olmadı bende ve ilk defa son teknoloji bir sistem topladım monıtor de indirimde diye aldım. Malum sosyal medyada da incelemesi yapıldı ordan görerek güzel gibi gözüktü.

Hız aşırtmayı denemedim ben ama 144 Hz'de bi problem olmadı bende ve ilk defa son teknoloji bir sistem topladım monıtor de indirimde diye aldım. Malum sosyal medyada da incelemesi yapıldı ordan görerek güzel gibi gözüktü.

Denedik, tecrübe ettik ve paylaştık.
Bundan sonra almak isteyen varsa okusun karar versin. Çünkü, kullanıcı deneyimi içeren bir konu bulamadım araştırmalarımda.

Şuan 32" 5ms 75hz 2K VA panel bir monitöre geçme arifesindeyim.
Hız performanstan ziyade birazda görüntü kalitesine yönelmeye karar verdim. Çünkü iddialı bir oyuncu değil, keyif amaçlı oynuyorum.

Peki ben bu monıtor'un yerine ne alabilirim onerisi olan var mı 144 Hz. ve mümkün olduğu kadar düşük ms. olması gerekiyor. Bütçe 1000 TL makismum 1300 TL.

denedik, tecrübe ettik ve paylaştık.
Bundan sonra almak isteyen varsa okusun karar versin. Çünkü, kullanıcı deneyimi içeren bir konu bulamadım araştırmalarımda.

Şuan 32" 5ms 75hz 2K VA panel bir monitöre geçme arifesindeyim.
Hız performanstan ziyade birazda görüntü kalitesine yönelmeye karar verdim. Çünkü iddialı bir oyuncu değil, keyif amaçlı oynuyorum.
Ohh be sonunda :) Mantıklısı da bu zaten. Var mı sizin aklınızda bir model? Anladığım kadarıyla VA panel almayı düşünüyorsunuz.

Ohh be sonunda :) Mantıklısı da bu zaten. Var mı sizin aklınızda bir model? Anladığım kadarıyla VA panel almayı düşünüyorsunuz.

Haha :) Rahatlamış gördüm sizi :D
Aklımdaki monitörle ilgii bir konu açtım ama henüz cevap yazan olmadı.

AOC Q3279VWF Nasıldır?
Dostum yeteri kadar FPS alabildikten sonra, 60Hz ile 75Hz arasındaki fark bile net olarak gözüküyor.

Eğer ekran kartı ya da sistem güncelleme gibi bir düşüncen yoksa 60 ya da 75Hz bir monitör sana yeterli olacak. Ek olarak IPS panel olayını da fazla büyütme. En temel farklılıklar bakış açılarına göre değişiyor. IPS panel, ekrana farklı noktalardan bakıldığında renkleri daha iyi yansıtıyor.

Tam karşıdan bakıldığında da renkleri daha doğru yansıtıyor fakat bu olmazsa olmaz bir özellik değil ama sana IPS panel önerebilirim çünkü fazlasıyla akıcı oyun deneyimi sunacak bir ekran kartın yok. En azından hikayeye sahip oyunlarda ya da filmlerde daha fazla performans almış olursun. Bunun için de 4-5Ms civarında bir monitör yeterli olacaktır. VA panel monitör de düşünebilirsin.

Tavsiyelerim:

23.8", 4Ms, 75Hz, Full HD, PLS Panel Acer ED246Ybix 23.8" 4ms 75 Hz (Analog+HDMI) Full HD PLS Fiyatı

23.8", 5Ms, 75Hz, Full HD, IPS Panel, FreeSync Asus VZ249Q 23.8" 5ms (Display+HDMI+D-SUB) FreeSync IPS Fiyatı

23.8", 5Ms, 75Hz, Full HD, IPS Panel, FreeSync AOC 24V2Q 23.8" 75Hz 5ms (HDMI+Display) FreeSync IPS Monitör Fiyatı

27", 5Ms, 75Hz, Full HD, IPS Panel, FreeSync AOC 27V2Q 27" 75Hz 5ms (HDMI+Display) FreeSync IPS Monitör Fiyatı

27", 5Ms, 75Hz, Full HD, IPS Panel, FreeSync HP 2XN62AA 27" 5ms (Analog+2xHDMI) Full HD FreeSync IPS Fiyatı

27", 4Ms, 75Hz, Full HD Curved, VA Panel, FreeSync Philips 278E9QJAB/00 27" 75Hz 4ms (HDMI+Analog+Display) Fiyatı

27", 4Ms, 75Hz, Full HD Curved, VA Panel, FreeSync Acer ED273wmidx 27" 4ms 75 Hz (Analog+DVI+HDMI) Full HD LED Fiyatı

24 inç minimum ya da 23.8 felan.
Bir arkadaşın önceki mesajını ekledim.
Güzel öneriler var, işinize yarar diye umut ediyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı