Japonca alfabeleri nasıl öğrenilir?

Katılım
18 Ağustos 2018
Mesajlar
6.124
Makaleler
4
Çözümler
37
Yer
Denizli
Merhabalar, uzun zamandır Japon kültürüne ve Japoncaya ilgi duyuyordum. Yavaş yavaş öğrenmeye başlayayım dedim. Renkleri, sayıları, en çok kullanılan kelimeleri öğrenmeye başladım.
Ancak 3 tane alfabesi olduğu için öğrenmesi çok zor. Üstelik kullandığımız alfabe ile alakası bile yok. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Tavsiyeleriniz nelerdir? Siz nasıl alfabeyi öğrendiniz? Yardım ederseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben açıkçası Japon Alfabesini falan öğrenmedim ama şunu söyleyebilirim, bir dili öğrenmenin bana kalırsa en iyi yolu sık sık yaptığınız şeyleri o dile dökmek. Anime de tercihiniz olabilir :)
 
Aslında bakarsak, Japonca 4 alfabeden oluşuyor. Bunlar "Hiragana, Katakana, Kanji, Romaji" olarak ayrılıyorlar. Ben Japonca bilmiyorum ama kuzenim Japonca öğretmeni, ondan gördüğüm şeylere göre cevap verebilirim. "LearNihongo" denen bir kitap serisi var, gayet güzel anlatıyorlardı ve yavaş yavaş öğrenebilmek için güzel bir seri gibiydi, bakmanızı öneririm. Öğrenmek hiç kolay olmayacak, bunun farkında olmanız gerekli. 50.000 Kanji bulunmakta ki ortalama olarak bunlardan en az 5.000 tanesini ezberinize almanız gerekli. Anime izleyerek, manga okuyarak Japonca öğrenemezsiniz, bu tıpkı CS:GO oynayıp İngilizce öğrenmek gibi olur, saçma yani. Eğer Japonca röportajlara ve haberlere bakarsanız eğer animelerdeki konuşma tarzıyla aralarında çok büyük bir fark olduğunu farkedersiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı