Japonya binaları sağlam yaparken biz niye yapmıyoruz?

Yani demem o ki insanlarımız akılsız, bakın bugün deprem oldu bir şeyler değişecek mi görelim. İstanbul'da olası bir deprem seneryosunda yıkılacak bilmem kaç tane bina var. Elazığ'da keza aynı şekilde. Bakalım önlem alınacak mı? Bakalım yeni yapılan binalar ne kadar şerefli yapılacak. Bir dahaki 50bin kişinin katilliğinin adını da "Asrın 2.Felaketi" koyarız çok da yakışır.

Çünkü çalmayı, rüşvet yemeyi, kurallara uymamayı, denetlememeyi, yasa çıkarmamayı seviyoruz. Boş bulduğumuz devlet arazilerini sahiplenmeyi, oralara gece kondu kondurmayı, sonra oralara elektrik su, yol, gaz gibi hizmetleri götürmeyi, en sonundada 3,5 kuruş para için affetmeyi, barışmayı seviyoruz. Bizde bu kadar çok sevgi olduktan sonra ooo oo oo.

Aklın yerinde mi? Adamların bakış açısını yazıyorum sana. Ben değilim bunu söyleyen.
Dikkat ettiyseniz " neden yapalım ? " demişsiniz. Yani bunu derken hem kendinizi de söylüyorsunuz hem benide söylüyorsunuz toplu bir söz söylediniz yani.

Hocam arkadaş kinaye yapıyor.

Ben biri ile konuşurken birinin araya "maydonoz" gibi girmesi onun yaptığı saygısızlığı gösterir.

Aklın yerinde mi? Adamların bakış açısını yazıyorum sana. Ben değilim bunu söyleyen.

Ben buraya kavga etmek için değil, insanlara yardımcı olmak veya yardım beklemek için geldim. Hata ettiysem kusura bakmayın. Hatta onu yazmam bile hata idi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı