Neden sağlam bina yapmıyoruz?

Ekonomimiz iyi durumda değil malzemeler çok pahalı.

Sanki yaptıklar çürük binaları ucuza sattılarda kat be kat fazlasına sattılar. Hırsız müteahhit yorum yazmış herhalde.

Bazı yerlerde deniz kumu kullanmak.
A kalite çimento kullanmamak.
Kırık tuğlaları kullanmak.
Çelik kullanmamak.
Zemin katlarda dükkan için kolon kesilmesi.
Benim görüşlerime göre en temel sebepler bunlar.

Deniz kumunu hafife alıyorsunuz milyar dolarlık bir pazarı var Amerika da deniz kumu ticareti uluslarası yapan şirketler var.

Son düzenleme:
Sanki yaptıklar çürük binaları ucuza sattılarda kat be kat fazlasına sattılar. Hırsız müteahhit yorum yazmış herhalde.

Deniz kumunu hafife alıyorsunuz milyar dolarlık bir pazarı var Amerika da deniz kumu ticareti uluslarası yapan şirketler var.
Deniz kumuna laf atmadım sadece deniz kumu un inşaatlarda sıkıntılı olduğunu ve normal kumlar kadar sıkı olmadığı sebebiyle yıkıma sebebiyet verdiğini söylemeye çalıştım.

Deniz kumuna laf atmadım sadece deniz kumu un inşaatlarda sıkıntılı olduğunu ve normal kumlar kadar sıkı olmadığı sebebiyle yıkıma sebebiyet verdiğini söylemeye çalıştım.

Deniz kumunu yıkayıp süzünce normal kum oluyor ama sözde inşaatçılar olduğu gibi kullanınca zararlı oluyor pazarı büyük olunca yasaklatmıyorlarda...

Japonya'da binalar yatırım için değil.
Yatırım yapsan bile binalar sürekli değer kaybettiği için ölü yatırım oluyor.
Bunun büyük sebeplerinden ikisi ülkede uzun süren deflasyon (paranın sürekli değer kazanması) ve binaların düzenli aralıklarla yıkılıp sıfırdan tekrar yapılması.

Bundan dolayı bizdeki gibi her yere kopyala yapıştır aynı dandik binaları yapacak paragözler çıkamıyor.
Halk da ev alayım, parasını yerim kafasında olamıyor.

Tek suç müthaitlerde değil.
Ev alayım da parasını yerim diyenler de müthaitleri besliyor.
Kendileri evde yaşamadığı için de evin kalitesi umurlarında değil.
Yüksek enflasyon sağ olsun kaya bile değer kazandığı için ev alıp parasını yiyenler de haksız sayılmazlar.

Yapmak istemiyoruz. Müteahhitlere göre para insan canından daha önemli. Ha tek suçlu müteahhitler mi? Hayır,devlet onlardan da suçlu. Çünkü binaları adam gibi denetlemedi,adam kayırdı,o imar aflarını çıkardı. Bunun suçlusu devletin başında kim varsa o dur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı