Japonya'da Hemşireyle Yapılan Bir Röportaj

Makaleler
2
Yer
Antalya/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, paylaşacağım video 1 saat. Videoyu açtığınızda, açıklama kısmında sorduğu sorular ve soruların numaraları yer alıyor. Videoyu istediğiniz yere sararak izleyebilirsiniz böylelikle. Özellikle maaşlara bakın. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

18 ülkeye gitmiş ben 18 ile gitmedim.
Ne güzel hayatını yaşıyorlar. Dahada asgari ücret yetiyor diyenler var onu anlamıyorum.

Ben gittigim ülkelerin sayisini unuttum vallahi, Amerika kitasi ve ülkeleri haric bayagi bir ülke gezdim.
Hayalimdeki ülke ise KÜBA oraya hanimi ikna edersem tek basima gitmek istiyorum Kapitalizme teslim olmadan... :)

Ben gittigim ülkelerin sayisini unuttum vallahi, Amerika kitasi ve ülkeleri haric bayagi bir ülke gezdim.
Hayalimdeki ülke ise KÜBA oraya hanimi ikna edersem tek basima gitmek istiyorum Kapitalizme teslim olmadan... :)
Hocam ben hanımın yerinde olsam izin vermem vallahi. :D

Hocam ben hanımın yerinde olsam izin vermem vallahi. :D

Aman öyle söyleme esim de burayi takip ediyor arada, hatta arada bir ileti de yaziyor. :)
Hatta onun iletilerinden birinin yüzünden uzaklastirilmistim da. :)

Nerede o birisi Türkiye gelişiyor, ileriye gidiyoruz diyordu. Konuya davet ediyorum kendisini.

Atom bombası yiyen adamlar hemşire maaşı ile gezmedik ülke bırakmıyor. Biz gelişen ileriye giden bir ülke olarak asgari ücret ile eve et alamıyoruz.

Asgari ücretlerinin 2 katına 2006 model araba alıyorlar. Bizim burada 98 şahinler 12.000 TL'ye satılıyor.

Bir japon ile evli ve Almanya'da yaşayıp birçok yere seyahat etmiş birisi olarak söyleyeyim Japonya'nın standartları hemen hemen bütün ülkelerden daha iyi. Maaş olarak eşim üniversite zamanında part time çalışarak 10 ülkeye seyahat ettik 3 yıl içinde. Part time olarak 4-5 saat günlük işlerde net olarak saatlik 1100(34 TL) yen-1400(42 TL) yen arası çalışılabilir. Bu miktar Almanya'da mevcut olan asgari saat ücreti(mindestlohn) olan 8,5 Euro(34 TL) brüt ücretinden biraz daha yüksektir. Aynı şekilde maaşlar da hemen hemen aynı. Ancak ülke olarak çok daha temiz ve yaşaması rahat. Dayılanan kimse yok bıçak silah taşıyan yok herkes birbirine saygılı. Eşimin bisikletinin lambası kırılmıştı bir keresinde geldiğimizde bir miktar para ve not bulduk, notta "Üzgünüm arabayla çıkarken lambanız kırıldı. Bu para ile yaptırabilirsiniz çok üzgünüm. Eğer yeterli gelmez ise beni arayın." yazıyordu. O adam parayı oraya koymuş o kadar zaman içinde kimse de almamış şaşıp kalmıştım gerçekten.

İbret olsun diye açtığım bir konu bu zaten. :) Çok güzel bir video, değil mi? Her şeyi anlatıyor. 2023'te bunlardan iyi oluruz (!).

Eşimin bisikletinin lambası kırılmıştı bir keresinde geldiğimizde bir miktar para ve not bulduk, notta "Üzgünüm arabayla çıkarken lambanız kırıldı. Bu para ile yaptırabilirsiniz çok üzgünüm. Eğer yeterli gelmez ise beni arayın." yazıyordu. O adam parayı oraya koymuş o kadar zaman içinde
Tüm alıntı için "yok artık!" diyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı