Japonya'da okumak için nerede Japonca öğrenilir?

Arda7Ulu

Hectopat
Başlıkta olduğu gibi Japonya'da okumak istiyorum ama Japonca ya da İngilizce bilmiyorum. Okumak için ilk önce dil öğrenmem gerekiyor İngilizce yerine direkt kendi dillerini öğrenmek daha mantıklı geliyor, Japonca öğrenmek için araştırdığımda karşıma Edusama gibi dil okulları çıkıyor bir kısmını burada devamını Japonya'da öğreniyormuşuz ama güvenilir mi ya da iyi bir yer mi hiç bilgi sahibi olamadım. Tecrübeniz ya da bildiğiniz şeyler varsa, bilmem gereken şeyler varsa paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu isteğinde ciddi misin yaşın kaç vs bilmiyorum ama sana önerim İngilizce öğrenip, Japonyada CLIL bir üniversitede okuyup (tüm derslerin İng verildiği), Japonca'yı Japonya'da öğrenmen olur.

Bu isteğinde ciddi misin yaşın kaç vs bilmiyorum ama sana önerim İngilizce öğrenip, Japonya'da clıl bir üniversitede okuyup (tüm derslerin ing verildiği), Japonca'yı Japonya'da öğrenmen olur.

Evet ciddiyim, Japonya'da okumak istiyorum 18 yaşına yeni girdim mezuna bırakacağım, okumak için gittiğimde direk oradaki insanlarla rahat iletişim kurabilmek için kendi dillerini öğrenmek istiyorum bu yüzden Japonca dil okulları mantıklı geldi hem 4 seneyi okumadan önce dil öğrenmek için belirli bir seviyeyi Japonya'da öğrenmek orayı görmek biraz mantıklı geliyor.

Evet ciddiyim, Japonya da okumak istiyorum 18 yaşına yeni girdim mezuna bırakacağım, okumak için gittiğimde direk oradaki insanlarla rahat iletişim kurabilmek için kendi dillerini öğrenmek istiyorum bu yüzden Japonca dil okulları mantıklı geldi hem 4 seneyi okumadan önce dil öğrenmek için belirli bir seviyeyi Japonya'da öğrenmek orayı görmek biraz mantıklı geliyor

Japonya'ya nasıl gideceksiniz? Üniversite kabul vb. nasıl olacak? Araştırdınız mı bunları?

Evet ciddiyim, Japonya da okumak istiyorum 18 yaşına yeni girdim mezuna bırakacağım, okumak için gittiğimde direk oradaki insanlarla rahat iletişim kurabilmek için kendi dillerini öğrenmek istiyorum bu yüzden Japonca dil okulları mantıklı geldi hem 4 seneyi okumadan önce dil öğrenmek için belirli bir seviyeyi Japonya'da öğrenmek orayı görmek biraz mantıklı geliyor.

Hedefiniz buysa 4 senelik Japon dili ve edebiyatı okuyun. Oradan sonra Japonya'daki bir üniversitede okumakta rahat olursunuz (kabul sınavları vs için).

Japonya'da İngilizce çok yaygın değil Japonca öğrenmek mantıklı. İngilizce Japonlar için de çok zor bir dil. Bizden daha çok zorlanıyorlar İngilizce'de ses sistemi, yazı sistemi de farklı olduğu için.
Japonca okuma/yazma Kanji yüzünden oldukça zor. Kanji'yi kısa sürede ilerletmek çok mümkün değil. İlk aşamada dinleme ağırlıklı çalışmak mantıklı olabilir. Bu arada Kanji dışındaki hiragana/katakana yazı sistemlerini çalışabilirsiniz. Bunlar kolay ama akıcı kullanmak için pratik gerektiyor.
Gündelik konuşmaları anlayacak kadar dinleme yeteneği, 1500-2000 civarı kelime aşinalığı bir yıl civarı ya da zorlarsanız daha kısa sürede mümkün gibi geliyor. Sıfırdan dil okuluna gitmek yerine bunlarla başlangıç yapmak daha iyi olabilir.
İngilizce de bilmemeniz kötü yalnız. Acil bir durumda kendinizi ifade edebileceğiniz dil kalmıyor. Türkçe bilen bulmak çok zor olur. Dil kursalarında belki birkaç hoca anca biliyordur.
Bu arada dil öğrenmek, Japonya'ya gitmek için temel motivasyonunuz çok önemli. Zorlu bir süreç olacağı için çok güçlü bir sebebiniz yoksa çok zorlanacağınızı, vazgeçebileceğinizi bilerek karar vermek gerekiyor. Japonca çoğu kişiye göre zor bil dil. Japonya'da yaşamayı/çalışmayı düşünüyorsanız da detaylı araştırmak öyle karar vermek gerekiyor. Japonya'da iş kültürü çok katı ve zorlu. Çoğu Japon genci yurt dışına gidip çalışmaya başladı diye biliyorum. Avustralya'ya vs. giden çok varmış. Japon ekonomisi de artık eskisi gibi sürekli iyiye giden bir ekonomi falan değil. Durağanlık var, kısa sürede paraları da çok değer kaybetti.
Japon gençleri yurt dışına gezmeye değil ama Work and Travel'a gidiyorlarmış. Şu videoya otomatik çevir > Türkçe diyerek alt yazılı bakabilirsiniz, durumu biraz anlatıyor:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada bu tarz videoları alt yazılı ile izleyip sonra Language Reactor gibi eklentilerle kelimelere baka baka anlamaya çalışmak dinlemeye yeteneği için faydalı olabilir. Temel gramer ve dil bilgisinden sonra dinleme pratiği için en etkili yol bu olabilir.comprehensible Japanese kanalı oldukça iyi başlangıç için. Şu playlist güzel:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aslında Türkçe ile benzer çok yönü de var Japonca'nın ama Türkçe üzerinden Japonca öğreten kaynak çok yok :(. Kelime sırası ve eke benzer yapıların kullanımı benziyor. Daha önce forumda Türkçe kaynak olarak Learnihongo paylaşan vardı, onlara da bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Japonya'ya nasıl gideceksiniz? Üniversite kabul vb. nasıl olacak? Araştırdınız mı bunları?
@Estetikci Biraz araştırdığımda ilk olarak ya en az n2 japonca yada b2 ingilizce bilmek gerekiyor

Japonca olarak gitmeyi düşünürsem dediğim gibi n2 seviyesinde japonca öğrenmem gerekiyor ardından (japonya da girilen) EJU sınavına (Japonya'da üniversite okumak isteyen uluslararası öğrencilerin Japonya'daki üniversitelere kabul sürecini kolaylaştıran standart bir sınavdır) girmek gerekiyor ardından üniversite başvurusu ve üniversitenin kendi sınavına girmek gerekiyor üniversitelerin sınavları da genellikle japonyada yapılıyor.

İngilizce ile gitmeyi düşündüğüm taktirde ingilizce yeterlilik sınavına girmek gerekiyor Türkiyede Girilebiliyor (IELTS) bu sınav için sanırım en az b2 seviyesinde ingilizce gerekiyor ardından akademik yeterlilik sınavına girmek gerekiyor Türkiyede Girilebiliyor (SAT) bu sınav daha demin japonca olarak giderken girmem gereken EJU sınavı gibi bir şey ardından bu SAT sınavından da yeterli puan alındığında üniversite başvurusu yapabilecek duruma gelebiliyoruz ardından Üniversitenin sınavına girmemiz gerekiyor online olarak yapılabiliyor.

Buradaki en büyük dikkat edilmesi gereken durum iki dilden hangisini seçip o yolu izlemem gerektiği, şimdi şöyle bir şey var ingilizce b2 seviyesine gelmek japonca n2 seviyesine gelmekten daha kısa sürdüğünü söylüyorlar zaman olarak bakıldığında ingilizce mantıklı geliyor hem sadece okumak için değil hayatımın geri kalanında işime yarayacak bir dil olduğu içinde mantıklı geliyor tek sorun japonya da halkın çoğunluğunun ingilizce bilmemesi bu yüzden anlaşmakta güçlük çekebilirim gibi geliyor ama japonyaya gittiğimde de japonca öğrenebilirim diye düşünüyorum birde bu iki sınavdan (SAT ve EJU) arasından SAT sınavı EJU sınavına göre daha kolay..

Benim araştırmam sonucunda bu kadar öğrenebildim. bildiğiniz, önerebileceğiniz başka şeyler varsa açığım.

Japonya'da İngilizce çok yaygın değil Japonca öğrenmek mantıklı. İngilizce Japonlar için de çok zor bir dil. Bizden daha çok zorlanıyorlar İngilizce'de ses sistemi, yazı sistemi de farklı olduğu için.
Japonca okuma/yazma Kanji yüzünden oldukça zor. Kanji'yi kısa sürede ilerletmek çok mümkün değil. İlk aşamada dinleme ağırlıklı çalışmak mantıklı olabilir. Bu arada Kanji dışındaki hiragana/katakana yazı sistemlerini çalışabilirsiniz. Bunlar kolay ama akıcı kullanmak için pratik gerektiyor.
Gündelik konuşmaları anlayacak kadar dinleme yeteneği, 1500-2000 civarı kelime aşinalığı bir yıl civarı ya da zorlarsanız daha kısa sürede mümkün gibi geliyor. Sıfırdan dil okuluna gitmek yerine bunlarla başlangıç yapmak daha iyi olabilir.
İngilizce de bilmemeniz kötü yalnız. Acil bir durumda kendinizi ifade edebileceğiniz dil kalmıyor. Türkçe bilen bulmak çok zor olur. Dil kursalarında belki birkaç hoca anca biliyordur.
Bu arada dil öğrenmek, Japonya'ya gitmek için temel motivasyonunuz çok önemli. Zorlu bir süreç olacağı için çok güçlü bir sebebiniz yoksa çok zorlanacağınızı, vazgeçebileceğinizi bilerek karar vermek gerekiyor. Japonca çoğu kişiye göre zor bil dil. Japonya'da yaşamayı/çalışmayı düşünüyorsanız da detaylı araştırmak öyle karar vermek gerekiyor. Japonya'da iş kültürü çok katı ve zorlu. Çoğu Japon genci yurt dışına gidip çalışmaya başladı diye biliyorum. Avustralya'ya vs. giden çok varmış. Japon ekonomisi de artık eskisi gibi sürekli iyiye giden bir ekonomi falan değil. Durağanlık var, kısa sürede paraları da çok değer kaybetti.
Japon gençleri yurt dışına gezmeye değil ama Work and Travel'a gidiyorlarmış. Şu videoya otomatik çevir > Türkçe diyerek alt yazılı bakabilirsiniz, durumu biraz anlatıyor:

Bu arada bu tarz videoları alt yazılı ile izleyip sonra Language Reactor gibi eklentilerle kelimelere baka baka anlamaya çalışmak dinlemeye yeteneği için faydalı olabilir. Temel gramer ve dil bilgisinden sonra dinleme pratiği için en etkili yol bu olabilir.comprehensible Japanese kanalı oldukça iyi başlangıç için. Şu playlist güzel:

Aslında Türkçe ile benzer çok yönü de var Japonca'nın ama Türkçe üzerinden Japonca öğreten kaynak çok yok :(. Kelime sırası ve eke benzer yapıların kullanımı benziyor. Daha önce forumda Türkçe kaynak olarak Learnihongo paylaşan vardı, onlara da bakabilirsiniz.

Açıkçası gitmek isteme sebeplerim çok fazla örneğin; bu ülkedeki insanlar davranışları tabiki herkesi katamam herkes bir değil ama sevmediğim tür insanlardan çok var, ardından hayat şartları geliyor ekonomik durum vs. okuduktan sonra iş bulamamak gelecek kaygısı gibi bir çok şey, söylediğinize göre japon ekonomiside çok yükselen bir ekonomi değilse bile japonyada okuyup çalışmak şuan ülkemizde okuyup çalışmaktan daha mantıklı geliyor bana tabi tüm bunları geçtiğimde kültürleri, insanları, yapıları, yaşam şekilleri aşırı kuralcı olmaları düzenli olamaları çoğu şeyiyle birlikte beni kendisine çekiyor.

Tüm bunları geçtiğimde japonya da okumak için en az N2 seviyesinde japonca öğrenmem yada B2 Seviyesinde ingilizce öğrenmem gerektiğini öğrenmiş oldum internette baktığımda ingilizcede b2 seviyesine gelmenin japoncada n2 seviyesine gelmekten daha kolay olduğu söyleniyor birde sadece okumak için değil hayatımın geri kalanında iş olsun vs. ingilizce hep gerekecek bir dil bu yüzden ingilizce öğrenip ielts sınavlarına girip sonra sat sınavına girmek biraz daha mantıklı geldi
yani sizin bu konuda bi fikriniz varsa yazarsanız çok mutlu olurum.

Son düzenleme:
Japonya'ya gitmişliğim, Japonya'da yaşayan yakınım yok. Japoncaya merak saldığım için öğrenmeye çalışıyorum. Okul özelinde bir şey söyleyemem onun için.

Bir senede N2 seviyesine gelmek tecrübelerime göre çok zor. İngilizce B2 seviyesi bunun yanında çok daha mantıklı bir hedef gibi duruyor. Japoncada özellikle Kanji çok büyük bir zorluk maalesef. Bir senede akıcı şekilde okuma/yazma/konuşma bu nedenle çok zor olur.

İngilizce zaten her türlü gerekli bir dil. Japonca için kullanacağınız çoğu kaynak için bile İngilizceye ihtiyacınız olacaktır. Türkçe kaynaklar sınırlı. Anlattıklarınıza göre de İngilizce daha mantıklı duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı