Japonya'dan alınan PS5 Pro için voltaj dönüştürücü önerisi

emocstaken

Hectopat
Daha fazla  
Bugün Japonya'dan PS5 Pro getirttim arkadaşa ancak üzerinde yazan ibare 100v~4.2A 50/60hz.

Önereceğiniz kullandığınız voltaj dönüştürücü var mı voltajı nasıl ayarlamalıyım?

Tüm internette bu konuyla alakalı net bir cevap yok. İnsanlar sadece ben converter kullanmadan prize taktım sorun yaşamadım şeklinde kullanıyorlar cihazlarını. Playstation supportla konuşma yaptım ve tüm Ps5/Ps5 Pro’ların 100-240volt güvenli olduğunu Japonya’dan alının cihazların üzerinde 100bolt ibaresinin yazması gerektiğini söyledi.
Görseli de paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• f4dc0b1b-a9c3-4a4a-99ff-4043b55a44b0.jpeg
    f4dc0b1b-a9c3-4a4a-99ff-4043b55a44b0.jpeg
    75,9 KB · Görüntüleme: 10
Hocam; direk 220 voltluk prize takılıp adaptörün çalışmasında başka biri tarafından da ayni ürün denenip bu konuda bir sorun yaşanmamışsa bu SMPS adaptör 100-265 volt AC aralığında çalışabilen PS5 Pro adaptörü özelliğindedir. Bu şekilde çok geniş besleme voltajı aralığında çalışan adaptör özelliğinde bulunmasaydı veya 220 volt AC'de çalışırken sadece 100 volt AC girişi olsaydı adaptör bu ilk denemesinde bozulup kolayca devre dışında kalırdı.

Japonya'nın mevcut şebeke voltajını tam olarak bilmiyorum. Ancak oradaki şebeke voltajı eğer 100-120 volt ise (zaten gönderilen mesajda üründe yazılan voltajın Japonya'nın varsayılan şebeke voltajı olduğu belirtilmiştir) etikete bu nedenle 100-265 volt aralığı yerine 100 volt AC lik SMPS'in en alt sınırını sadece Japonya iç sınırları için yazıp belirtmiş olabilirler.

En doğrusu; bu ürünün kullanma kitapçığından, ürün teknik özellikleri PDF' sinden, vb. ürünün çalışma voltajına mutlaka bakın. Buradaki yazılarda eğer 100-265 volt AC aralığı belirtilmişse 220 voltluk prizlerde tereddütsüz olarak kullanırsınız. Ancak sadece 100 volt AC olarak her yerde net olarak bu voltaj belirtilmişse 220-110 volt 2.5 A' lik voltaj düşürücü bir ara trafoyu cihazdan önce mutlaka kullanmanız gerekir. Kolay gelsin..

Hocam teşekkür ederim cevabın için. PlayStation global Support'undan konuştuğum expertler bana bu konuda kesin bir garanti veremedi. Ürünün kitapçığında da söylediğiniz 100-265 voltluk bir adaptör bulunduğuna dair bir bilgi bulunmuyor en azından ChatGPT'ye sorduğum kadarıyla böyle. Ancak konuştuğum expertlerden biri bana PS5 Pro'nun standart bir modeli olduğunu, Türkiye veya Japonya'ya gönderilmek için ayrı ayrı üretilmediklerini, Japonya'da kullanılması zorunlu olan voltaj bandının 100v olduğunu bu yüzden üzerinde 100v yazdığını belirtti.
Ne kadar güvenilirler veya umursuyorlar bilmiyorum ama elde ettiğim bilgiler bu şekilde. Ben de cihazı prize taktım ve çalıştırdım 2 saat kadar oyun oynadım şimdilik bir sorun yaşamadım.
Kesin trafo kullan diyorsanız bana 220-110v 500-1000W bir dönüştürücü önerme şansınız var mı hocam?
Teşekkürler şimdiden.

@Yeni Teknik Sembol Etiketlememişim hocam sizi.
Bir de ben şu an cihazı taktım ve kullanıyorun bir sorun yok diyebilir miyiz şimdilik :) hiç bilgim yok bu cihazlarla ilgili cahilliğim için özür diliyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı