Japonya'ya gitmek mi üniversite sınavına hazırlanmak mı?

2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunuyum. 150k gibi bir bütçem var (sponsor olarak bir akrabam olacak) sizce Japonya'ya dil okulu ile gitmek mi yoksa tekrardan üniversite sınavına hazırlanıp 4 yıllığı denemek mi? Dil okulu için N5 sertifikası lazım onu da 6-7 ayda kurs ile alıyorsun. O zamana kadar çalışırsam bir 70k falan daha cebime para girecek. Sizce hangisi mantıklı? Eleştiri yapmayın sadece öneri istiyorum.
En iyisi JLPT'ye kendinizin hazırlanması. Kanji öğrenmek için Kanji Study uygulamasını, Kana öğrenmek içinse Gojuon'u öğrenmeniz yeterli. Sözlük olarak ise Takoboto'yu öneririm. Gramer içinse YouTube kanalı olarak Tamatama Japonca kanalını öneririm. Kurs olarak ultra düşük bir ücrete sahip yer var. Ankara'da Dikmen köyünde (Or-An kısmında) Panora AVM'nin karşısında Türk-Japon Vakfı bulunuyor. Kısıtlı bir kontenjanı var fakat kurumun itibarı çok yüksek (Japonya Prensesi gibi önemli kişiler bizzat oraya geldi ve Kyoto Valiliği gibi devlet kurumları tarafından tanınıyor ve işbirlikleri var). Kanji çalışmak içinse Genkō yōshi (Genkouyoushi) defter almak yerine PDF olarak layoutunu spiralli defter halinde çıkartmanızı öneririm.
 
Japonyaya gidip para kazanmaya baslamak daha mantikli. 2 yillik PC programciliginda ogrenecegin her seyi tek basina ogrenebilirsin. Bu baglamda Japonya kesinlikle gitmelisin.
 
Bildiğim kadar ile Japonya'da gizli ırkçılık vardır. YouTube'da japonbu ve benzer yabancı kanallarda epey anlatılıyor. Vatandaşlık almak konusu bu yüzden epey zor olabilir. Belki Finlandiya, İsviçre veya standart yol Almanya daha yüksek ihtimalli olabilir.

Bu konuda bayağı araştırma yaptım maalesef haklısınız fazla belli olmasa da gerçekten ırkçı bir ülke.

En iyisi Jlpt'ye kendinizin hazırlanması. Kanji öğrenmek için Kanji study uygulamasını, kana öğrenmek içinse Gojuon'u öğrenmeniz yeterli. Sözlük olarak ise Takoboto'yu öneririm. Gramer içinse YouTube kanalı olarak tamatama Japonca kanalını öneririm. Kurs olarak Ultra düşük bir ücrete sahip yer var. Ankara'da dikmen köyünde (or-an kısmında) panora AVM'nin karşısında Türk-Japon vakfı bulunuyor. Kısıtlı bir kontenjanı var fakat kurumun itibarı çok yüksek (Japonya prensesi gibi önemli kişiler bizzat oraya geldi).

Olduğum şehirde maalesef Japonca kursu veren hiçbir yer yok bende Online kurs almayı düşünüyorum artı olarak mobil uygulamalar kullanıyorum. Ama dediğin kanalları ve uygulamaların hepsini deneyeceğim. Çok teşekkürler.
 
Direk Japonya veya imkan var ise Avrupa dil okulu.

Avrupa'da dil okulunu da düşündüm. Ama çalışma izni veren birkaç ülke var o da günlük harçığımı zor çıkarıyor. Ayrıca 3 veya 6 aylık dil okulundan sonra Avrupa çalışma vizesi verir mi bilmiyorum vizeler çok fazla reddediliyor diye biliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı