Java mı C# mı?

furqiX123

Femtopat
Daha fazla  
2 Dilden birini öğrenmeye başlamak istiyorum. Temel C# bilgim var. Hazır yolun başında görüşlerinizi almak istedim.

Yani hemen hemen her ikisi de benzer isleri yapabiliyorlar. Sahsen JVM'i daha cok begeniyorum .NET'e kiyasla ama C# daha eglenceli Java'ya kiyasla. Biraz tercih meselesi. Sahsen ikisini de kullanmaz, Kotlin'e bakarim. Son projelerden birinde kullaniyoruz. Cok eglenceli. Ikisi arasindan C#. En azindan built-in async destegi var, Java'nin future chaining'inin aksine.

Hiç bilmiyorsanız Python öğrenin kolay çünkü :D eğer bir şeyler biliyorsanız C

Lise 2 öğrencisiyim zamanım oldukça yapıyorum zaten bende C veya C++ gibi diller öğrenmek isterim ancak gözümü korkutmuyor değil(zaten bilgisayar mühendisliği hedefliyorum o yüzden şimdiden onunla vakit öldürmek istemiyorum) Python'da bir opsiyon tabii ki ancak kolay olduğu için mi önerdiniz yoksa Java ve C#tan daha iyi olduğu için mi?

Hiçbir dilin genel olarak birbirinden üstünlüğü yok. Kullanım yerine ve amacına göre değişir.
Python kolay olarak adlandırıyorlar ancak C#'ı kullanıpta Python'a başlayan biri olarak diyebilirim ki C# daha kolay gibi. Bir de hız farkı olduğundan C#'ı tercih ederim. Yapay zeka ve web geliştirmede başarılı Python.

Lise 2 öğrencisiyim zamanım oldukça yapıyorum zaten bende C veya C++ gibi diller öğrenmek isterim ancak gözümü korkutmuyor değil(zaten bilgisayar mühendisliği hedefliyorum o yüzden şimdiden onunla vakit öldürmek istemiyorum) Python'da bir opsiyon tabii ki ancak kolay olduğu için mi önerdiniz yoksa Java ve C#tan daha iyi olduğu için mi?
python daha basit diye önerdim yoksa java ve C# ile yapabileceğin şeylerin sonu yok. Python kolay olmasının yanı sıra basit şeyleri yapmakta da kullanışlı oluyor. Atıyorum masa üstü arka planını sürekli değiştirecek bir sayaç yapmak istiyorsanız python ile bunu çok kolay yapabilirsiniz. hiç bilmiyor bile olsanız muhtemelen 4-5 saat içerisinde bunu yapacak seviyeye gelirsiniz. diğer dillerde daha karmaşık işlere girişmeniz gerecek böyle basit bir şey için bile. Tabi ben tek bir dil öğreneyim öğrendiğimi tam öğreneyim sonsuza kadar kullanayım derseniz Java bence daha iyi olacaktır.

Hiçbir dilin genel olarak birbirinden üstünlüğü yok. Kullanım yerine ve amacına göre değişir.
Python kolay olarak adlandırıyorlar ancak C#'ı kullanıpta Python'a başlayan biri olarak diyebilirim ki C# daha kolay gibi. Bir de hız farkı olduğundan C#'ı tercih ederim. Yapay zeka ve web geliştirmede başarılı Python.
aslında pythondan başlamakta mantıklı bir seçim hem basit hem ileride gerekli olucak gibi gözüküyor sen olsan şuan hangisini kullanırdın(c# ta değişkenler,döngüler ve fonksiyonları öğrendim ve pratik yaptım başka bir dilde bunları bilmenin katkısı olurmu)

python daha basit diye önerdim yoksa java ve C# ile yapabileceğin şeylerin sonu yok. Python kolay olmasının yanı basit şeyleri yapmakta da kullanışlı oluyor. Atıyorum masa üstü arka planını sürekli değiştirecek bir sayaç yapmak istiyorsanız python ile bunu çok kolay yapabilirsiniz. hiç bilmiyor bile olsanız muhtemelen 4-5 saat içerisinde bunu yapacak seviyeye gelirsiniz. diğer dillerde daha karmaşık işlere girişmeniz gerecek böyle basit bir şey için bile. Tabi ben tek bir dil öğreneyim öğrendiğimi tam öğreneyim sonsuza kadar kullanayım derseniz Java bence daha iyi olacaktır.
acelem yok bir çok dil öğrenmeye açığım hangisiyle başlayacağıma karar veremedim sadece ancak sanırım şimdilik c# ile devam edicem

Ben zaten C# kullandığımı ve şu anda Python öğrendiğimi belirttim. Biraz daha öğrendikten sonra C#'tan ve sonra C++'tan devam ederim herhalde. Evet basit şeyleri yapabileceğiniz en hızlı dillerden biri. Yavaş olması benlik değil. C#'ın hızına alıştım ve tatlı geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı