JavaScript çok mu sıkıcı?

Kişiden kişiye değişebilir sanırım, ben Javascript'de yapmak istediğim şeyi yapana kadar ve bazı birkaç başka şeyi yapana kadar öğrendim daha sonra yapmak istediğim şeyin daha doğru çalışması için, yani bilgilerin gitmemesi için diyeyim, database oluşturmam gerek olduğunu öğrendim ve database oluşturmaya bakarken iyice sıktı diyebilirim, sonra bıraktım. Şu an daha çok Minecraft Plugin eklentileri yazıyorum diyebilirim, daha çok hoşuma gidiyor ve keyif veriyor.

Bu arad JavaScript ilk öğrendiğim programlama veya programlamaya yakın dildi, operatörlerde bile zorlanıyordum diyebilirim. Tabii sizin kullandığınız kurs'dan da kaynaklı olabilir belki.

Son düzenleme:
Başka bir dil ile programlama yaptınız mı, tecrübeniz var mı?

Yani html ve css sonrasında bir programlama diline geçince zorlanmak normal.

Ben frontend ile herhangi bir şeyden sıkılıyorum mesela javascript, html, css falan komple. Belki siz de frontend için yaratılmamışsınızdır benim gibi.

Seni kesinlikle anlıyorum ama hata sende değil. Max adlı kişinin kursları çok fazla teorik gider ve sıkıcı olur. Bende o adamın 2 tane kursu "vardı", şuan 1 tane var ve hiç açıp bakmam. Çünkü izlerken sıkılıyorum. Emin ol JavaScript aslında çok eğlenceli bir dil. Sana önerim John Smilga'nın kurslarına bakman. Emin ol özgüvenimi arttırdı ve gerçekten "öğretti". Bu adamın mantığı basit. Sana olayı anlatıyor ve hemen proje yapıyorsunuz. Bunu React'da çok gördüm. JavaScript kursunu yeni bitirdim (Sonuna kadar izlemedim tabii ki. DOM bitti, projeler yaptım kendi başıma, ihtiyacım olanı aldım ve çıktım şimdi React bakıyorum.)

Eğer ki İngilizceden sıkıntı çekiyorsan eJoy eklentisini öneririm. Otomatik Türkçe altyazı ekliyor. Ama Udemy'de tek bir dil varsa altyazı da sıkıntı çıkarabiliyor. YouTube'dan test edebilirsin.

Öznel bir soru. Web için olmazsa olmazlardan. Sevsende sevmesende web alanına yöneleceksen öğrenmek zorundasın.
Benim için gayet güzel ve kullanışlı bir dil. Js ile makine öğrenmesi, mobile, desktop ve hatta kendi video formatıma kadar işler yaptım. Güçlü bir ekosisteme sahip.

Selam arkadaşlar, ben geçen sene CSS HTML kursları bitirdim, bunu yaparken amacım JavaScript öğrenip web siteleri ve mobil uygulamalar geliştirmekti. Ama JavaScript'e Udemy'den aldığım bir kursla başladığım anda sıkıntıdan patlamaya başladım. Değişkenler ve operatörler ile başlıyor kurs ve bu 2 şey beni aşırı sıktı yani açıyor açıyor 10 dk sonra geri kapatıyorum kursu dayanamıyorum acaba kurs biraz ortalarda anlatması gerekeni ilk anlattı diye mi beni sıktı? Yoksa bu dil komple böyle mi? Sizce devam etmeli miyim?
Sıkıcı ama çoooooooooook sıkıcı. Python iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı