JavaScript çok mu sıkıcı?

JavaScript hiç esnek olmayan bir dil illa kurallarını öğrenmen gerekecek, yani evet bu sebepten ötürü sıkıcı gelecektir.
Javascriptten esnek dil mi var? Asıl esnek olan javascript. Javascript dinamik yazılan bi' dildir,
Fonksiyonlar birinci sınıf vatandaştır yani fonksiyonel programlama yapabilirsiniz, nesne yönelimli programlama yapabilirsiniz. Web, mobil, masaüstü uygulamalarını platformlar arası şekilde geliştirebilirsiniz. Daha ne kadar esnek olabilir bi' dil. Bu yetmiyormuş gibi bir de bu uygulamaların ihtiyaç duyabileceği backend uygulamasını da bu dil ile geliştirebilirsiniz. Bu dille geliştirilmiş yüzlerce frameworkten bahsetmiyorum bile. Frameworkü geçtim çeşit çeşit runtime bile var. Nodejs, Deno, Bun. Kaç tane dil için üç tane runtime sayabilirsiniz? Konu esneklikti değil mi? ☺️☺️

"JavaScript is a high-level, often just-in-time compiled language that conforms to the ECMAScript standard.[10] It has dynamic typing, prototype-based object-orientation, and first-class functions. It is multi-paradigm, supporting event-driven, functional, and imperative programming styles. It has application programming interfaces (APIs) for working with text, dates, regular expressions, standard data structures, and the Document Object Model (DOM)."

Son düzenleme:
Javascriptten esnek dil mi var? Asıl esnek olan javascript. Javascript dinamik yazılan bi' dildir,
Fonksiyonlar birinci sınıf vatandaştır yani fonksiyonel programlama yapabilirsiniz, nesne yönelimli programlama yapabilirsiniz. Web, mobil, masaüstü uygulamalarını platformlar arası şekilde geliştirebilirsiniz. Daha ne kadar esnek olabilir bi' dil.

"JavaScript is a high-level, often just-in-time compiled language that conforms to the ECMAScript standard.[10] It has dynamic typing, prototype-based object-orientation, and first-class functions. It is multi-paradigm, supporting event-driven, functional, and imperative programming styles. It has application programming interfaces (APIs) for working with text, dates, regular expressions, standard data structures, and the Document Object Model (DOM)."
Üstelik TypeScript ile statik yazılarak çok daha güçlü hâle geliyor. Electron ile masaüstü uygulamasından tut React Native ile mobil uygulamasına, Node.js ile back-end'inden tut React ile front-end'ine her alanda aktif olarak kullanılabilmesi de cabası. Eskiden bu kadar işi tek başına yapabilecek dil var mıydı?

Javascript dinamik yazılan bi' dildir, fonksiyonlar birinci sınıf vatandaştır yani fonksiyonel programlama yapabilirsiniz, nesne yönelimli programlama yapabilirsiniz.
Multiparadigm söz konusu olunca Javascript üstüne dil tanımam, cidden kavramın hakkını veriyor.

Selam arkadaşlar, ben geçen sene CSS HTML kursları bitirdim, bunu yaparken amacım JavaScript öğrenip web siteleri ve mobil uygulamalar geliştirmekti. Ama JavaScript'e Udemy'den aldığım bir kursla başladığım anda sıkıntıdan patlamaya başladım. Değişkenler ve operatörler ile başlıyor kurs ve bu 2 şey beni aşırı sıktı yani açıyor açıyor 10 dk sonra geri kapatıyorum kursu dayanamıyorum acaba kurs biraz ortalarda anlatması gerekeni ilk anlattı diye mi beni sıktı? Yoksa bu dil komple böyle mi? Sizce devam etmeli miyim?

HTML ve CSS programlama dili değildir. Biçimlendirme dilidir. Web site ve mobil uygulama geliştirmek için programlama dili öğrenmek gerekiyor. Seni sıktığını söylediğin şeyler iste programlama dillerinin en temel öğesi olan değişkenler.

Konuları daha eğlenceli ve temel anlamda anlatan başka bir kurs bulup şansını denemeni tavsiye ederim.

HTML ve CSS programlama dili değildir. Biçimlendirme dilidir. Web site ve mobil uygulama geliştirmek için programlama dili öğrenmek gerekiyor. Seni sıktığını söylediğin şeyler iste programlama dillerinin en temel öğesi olan değişkenler.

Konuları daha eğlenceli ve temel anlamda anlatan başka bir kurs bulup şansını denemeni tavsiye ederim.
Dev Ed öneririm eğlenceli ve basit anlatana.

JS'den keyifli dil mi var? İnanılmaz frameworkleri var. Her işlevi görecek bir ton kütüphanesi var. Yazımı hızlı, topluluk desteği devasa. Girmediği alan da kalmadı.

Hocam prototürkü öneririm html css için de izleyebilirsin ben de senin gibiydim hele sadık turandan falan izlerken boğuluyorum o da olmazsa arin yazılıma da göz atabilirsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı