JBL T500BT Uzun Kullanım Deneyimi

Merhaba. Bu yazımda sizlere çok popüler bir kablosuz kulaklık olan JBL T500BT'den bahsedeceğim.

Bu ürünü yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum ve sanki belediye dağıtmış gibi herkeste gördüğüm için bu yazıyı yazmak istedim.

Öncelikle ürünün ses kalitesi ile başlayalım. Kulaklığın ses kalitesi standart/ortalama bir kullanıcıyı oldukça tatmin edecek seviyede. Daha önceden üst segment, profesyonel kulaklıklar kullanmış kişiler pek beğenmeyebilir ama dediğim gibi ortalama bir kullanıcıyı oldukça tatmin edici bir ses kalitesi var. Biraz bass ağırlıklı bir kulaklık, özellikle rap/trap dinleyenler için biçilmiş kaftan.

Kulaklık kulak kapsayan bir kulaklık olmadığından ses izolasyonu konusunda pek iyi değil. Aktif gürültü engelleme özelliği bulunmuyor ancak dışarıdan gelen sesleri yeterince kesebiliyor. Sesi %60'ın üzerine çıkardığınız zaman dışarıya ses vermeye başlıyor. Ben genelde %50 seviyesinde kullandığım için sıkıntı yaratmıyor ancak çok yüksek sesle müzik dinleyenler için biraz sorun olabilir.

Bu kulaklığın çok tartışılan bir noktasından bahsetmek istiyorum; dip ses. Kulaklıkta sürekli bir dip ses var ancak şahsen beni rahatsız etmiyor. Müzik dinlerken dip ses duyulmuyor fakat filmlerde sessiz sahnelerde, Podcast'lerde vs. duyulabiliyor. Dediğim gibi ben bundan rahatsız olmuyorum ama eminim ki rahatsız olacak kişiler de vardır.

Kulaklık bence güzel bir tasarıma sahip. Malzeme kalitesi olarak tamamen plastik kullanılıyor ancak dandik değil, yani hemen kırılacakmış hissi yaratmıyor. Ped'leri de fiyatına göre gayet kaliteli.

Kulaklık pek ergonomik değil, 1 saatlik kullanımdan sonra hafif ağrı yaratıyor. Çok uzun süreler kullanılabilecek bir kulaklık değil.

Mikrofon kalitesi olarak pek başarılı değil. Aramalarda karşı taraf ne dediğinizi anlayacaktır ama ses boğuk ve rahatsız edici gidiyor. Videolarda, yayınlarda kullanılabilecek bir mikrofon değil.

Kulaklık Bluetooth 4.1 teknolojisini kullanıyor. Alırken bunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Açıkçası ben kulaklıkta bir de AUX girişi olmasını isterdim. Bu sayede şarjı bittiğinde kablolu kullanabilirdik. Hem de dip ses ve gecikme sorunu ortadan kalkardı. Maalesef böyle bir özellik bulunmuyor kulaklıkta.

Gecikme demişken, kulaklığı oyun amaçlı alacaksanız almayın. Oyunlarda yaklaşık yarım saniyelik bir gecikme oluyor. Onun dışında filmlerde vs. dudak senkronizasyonunda herhangi bir sıkıntı yok.
Kutu üzerinde kulaklığın 16 saat pil ömrü olduğu söylenmiş. Ben %50-60 civarlarında kullanarak 16 saati görebiliyorum ancak çok yüksek seste kullanırsanız bu süre azalacaktır. Şunu da belirtmeden geçmeyeyim, kulaklık Micro-USB üzerinden şarj oluyor. Type-C olsa daha iyi olurdu. 5V 2a bir adaptör kullanarak 2 saatte Full şarj edilebiliyor. Ayrıca hızlı şarj özelliği sayesinde 5 dakikalık şarj ile 1 saatlik kullanım sunuyor. Bu da yine avantajlı bir özellik.

Bu ürünü özellikle rap, trap, rock, metal, pop vs. dinleyenler alabilir. Vokalin ön planda olduğu, vokal ağırlıklı müzikler dinliyorsanız dip ses belki rahatsız edebilir.

Ürünü ben aldığımda 300 liralık bir fiyat etiketi vardı. Şu an ise yaklaşık 370 liraya bulunabiliyor. Bence fiyatını hak eden bir ürün. Özellikle satın alma amacınız genellikle müzik dinlemekse, tavsiye edebilirim...

İlk defa buraya bu tarz bir yazı yazdım ve devamını da getirmek isterim. Eksiklerimi, hatalarımı belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel ve tarafsız bir inceleme olmuş. Elinize sağlık. Görselle destekleseydiniz biraz daha güzel olabilirmiş.

Aynı kulaklığın kablolu modelini kullandım. Ben de uzun süreli kullanıcı incelemesini paylaşmıştım. Almayı düşünen arkadaşlar imzamda bulunan linkten o incelemeye de ulaşabilir.

Güzel ve tarafsız bir inceleme olmuş. Elinize sağlık. Görselle destekleseydiniz biraz daha güzel olabilirmiş.

Aynı kulaklığın kablolu modelini kullandım. Ben de uzun süreli kullanıcı incelemesini paylaşmıştım. Almayı düşünen arkadaşlar imzamda bulunan linkten o incelemeye de ulaşabilir.
Anlatım için teşekkürler, eksik değil de bir tavsiye; fotoğraf ekleyebilirsiniz.
Teşekkür ederim değerlendirmeleriniz için. O zaman şöyle bir-iki fotoğraf bırakayım.

Ürünü 1.5 yıldır 2-3 kez düşürmüşümdür. Sadece kafa bandında ufak çizikler oluştu, onu dışında herhangi bir hasar yok.
993E8959-DA5F-4813-8973-A245FC261CEB.jpeg

Yine aynı şekilde ped'leri de herhangi bir soyulmaya uğramadı.
131535AB-1B4D-4E58-A1F7-4828E5605B7D.jpeg

Yazmayı unutmuşum. Eğer alacak varsa ve kablolu model düşünüyorsa T500 yerine Urbanears Plattan 2 öneriyorum. İncelememde zaten belirtmiştim. Yakın zamanda Plattan 2 servisiyle alakalı bir güncelleme de paylaşacağım.

Teşekkür ederim değerlendirmeleriniz için. O zaman şöyle bir-iki fotoğraf bırakayım.

Ürünü 1.5 yıldır 2-3 kez düşürmüşümdür. Sadece kafa bandında ufak çizikler oluştu, onu dışında herhangi bir hasar yok.
Eki Görüntüle 732587
Yine aynı şekilde ped'leri de herhangi bir soyulmaya uğramadı.
Eki Görüntüle 732591

Bu arada hocam, dip ses bildiğim kadarıyla sadece BT sürümünde var. Kablolu modelde kronik değil diye biliyorum.

Bu arada hocam, dip ses bildiğim kadarıyla sadece BT sürümünde var. Kablolu modelde kronik değil diye biliyorum.
Evet hocam. Aslında kablosuz olması çok önemli değilse bu modelin kablolusu da tercih edilebilir. Oyunlarda gecikme olmaz, dip ses olmaz, şarj derdi olmaz, Bluetooth olmasından kaynaklanan ses kalitesindeki küçük bozulma da olmaz. Hem fiyat olarak da daha uygun.

Evet hocam. Aslında kablosuz olması çok önemli değilse bu modelin kablolusu da tercih edilebilir. Oyunlarda gecikme olmaz, dip ses olmaz, şarj derdi olmaz, Bluetooth olmasından kaynaklanan ses kalitesindeki küçük bozulma da olmaz. Hem fiyat olarak da daha uygun.
Ben de Bluetooth kulaklıktan hoşlanmadığımdan dolayı hep kablolu tercih ediyorum :) Güzel bir Bluetooth kulaklık çok para ya.

Fena değil ama cidden kulakları çok ağrıtıyor.
Evet pek rahat bir kulaklık değil. :(
Bende kablolu kullanıyorum çok memnunum oyun oynarken müzik dinlerken çok işime yarıyor. Eğer bozulur veya arızalanırsa bluetoohlusunu alacağım.
Eğer oyun ağırlı kullanacaksanız kablosuz modeli pek memnu etmeyebilir. Oyunlarda ciddi bir gecikme söz konusu. Silahı sıktıktan yarım saniye sonra ses geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı