JBL Tune 500BT vs 560BT

Herkes JBL ye çöp ve 2-3 aya bozulan demiş. Siz nasıl kullanıyorsunuz bilmem ama elimdeki 500BT yi kampanyada 250 Tl ye alıp 1,5 yıldır kullanıyorum. Hem de aktif olarak kullanıyorum. Bazen sağdan veya soldan ses gelmediği oluyor, çöp ya bu diyip atmıyorum. Açıp tamir etmeye çalışıyorum. Kırarsam zaten çalışmıyor çöpe atarım diyorum. Şikayet odaklı değil çözüm odaklı olsanız bunlar olmaz. JBL gayet iyi bir markadır.

Bazen sağdan veya soldan ses gelmediği oluyor, çöp ya bu deyip atmıyorum. Açıp tamir etmeye çalışıyorum.

İşte JBL markası böyle. Başka markalarda 2 yıl garanti veriyorlar ve bozulduğu zaman yenisini veriyorlar.

Şikayet odaklı değil çözüm odaklı olsanız bunlar olmaz. JBL gayet iyi bir markadır.

Kardeşim kendin anlatmışsın işte bozuluyor. Ben aldım 2 gün ya yaşadı ya yaşamadı. Garantiye yolladım aynısı geri geldi. Sennheiser böyle mi? Adamlar öyle kulaklık yapıyor ki bozulmak bilmiyor. Garanti süreci boyunca bozulursa ne oluyor biliyor musun? Ellerinde varsa yenisi yoksa daha üst bir model. Neredeyse bozulsun diye dua edecek hale getiriyorlar seni. Garanti süresi 2 yıl. Bu ne demek peki? Ben kulaklığımın, yaptığım ürünün arkasındayım demek. JBL asla böyle bir marka değil. JBL çok ötede, BİM kulaklığı gibi bir şey benim için JBL. Tenekeden ses gelmesi mi desem...

İşte JBL markası böyle. Başka markalarda 2 yıl garanti veriyorlar ve bozulduğu zaman yenisini veriyorlar.

Kardeşim kendin anlatmışsın işte bozuluyor. Ben aldım 2 gün ya yaşadı ya yaşamadı. Garantiye yolladım aynısı geri geldi. Sennheiser böyle mi? Adamlar öyle kulaklık yapıyor ki bozulmak bilmiyor. Garanti süreci boyunca bozulursa ne oluyor biliyor musun? Ellerinde varsa yenisi yoksa daha üst bir model. Neredeyse bozulsun diye dua edecek hale getiriyorlar seni. Garanti süresi 2 yıl. Bu ne demek peki? Ben kulaklığımın, yaptığım ürünün arkasındayım demek. JBL asla böyle bir marka değil. JBL çok ötede, BİM kulaklığı gibi bir şey benim için JBL. Tenekeden ses gelmesi mi desem...
Hangi ürünü öneriyorsunuz JBL T500BT benzeri olarak?

Berbat bir markadır. ''JBL abi ya'' diyerek milleti soymaktadır. Bass'a abanıyorlar, malzeme kaliteleri çok kötü. Sennheiser gibi firmalar dengeli profil yaparken, JBL bass'a abanıyor diğer her şey boğuk. Üstüne T500BT kronik cızırtı sorunlu. JBL kafasından çıkın bence.

Ürün fabrikadan sorunlu çıkıyor. Fanboyluk yapmanın anlamı yok.

Kanıt? Anker Türk malı falan değil, adamlar da Türk malı olduklarını iddia etmemeklerde. Anker gayet iyi bir firma kulaklıkları atık değil.

Çoğu bluetooth kulaklıkta bu cızırtı olayını duyuyorum ama nedense bu kulaklıkları deniyorum bende olmuyor. Arkadaşlar android amiral gemi kullanmıyorsanız 345kbps SBC ve mikrofon protokolleri bşaka bişeyler üzerinden olabiliyor. Yine xiaominin amirallerini amiralden saymayın çünkü bluetooth encoder yazılımları çok kötü. JBLde tiz yok diyorsanız muhtemelen düşük bitrate SBC üzerinden bağlantı kurmuşsunuz. Bir bluetooth kulaklığı iphone 6s veya üstü bir iphoneda denemeden kimse cızırtı dememeli ve ses kalitesinden bahsetmemeli bence. Geçen arkadaşa philips tah4205 aldık. Androidde ses bok gibi ve ses yüksekliği çok düşük. Yine başka bir androidde (poco x3) denedik ses idare ama volume düşük. Ama bendeki xs maxa bağlıyorum tizler midler baslar herşey daha güzel ve ses yüksekliği çok çok yükseliyor. Bu tamamen yazılımsal bişey. Sıkıntılı telefonlara LG G5 ve sonrası veya samsung s8-s9 veya sonrası amiral gemilerdeki bluetooth encoderleri ROM atarak yükleyebilirsek bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum. LG ve Samsung amirallerden başka androidin bluetoothunun iyi ses verdiğini de görmedim verse bile volume düşük oluyor. Umarım bu dandik encoderleri güncelleme ile değiştirir bu firmalar. Çünkü çoğu kişinin alım gücü amiral gemiye yetmiyor. Bu arkadaşlar başka öncelikleri yoksa ikinci el 6s plus falan alabilirler çünkü kulaklık tam randımanlı çalışmıyor androidde. Markanın bluetooth encoderleri çok öenmli bu konuda.

Bu iki kulaklığın farkı nedir? Dışarıdan bakınca pek bir fark yok gibi görünüyor. Hangisini almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sıkıntıları düzeltilmiş model kendisini bana soracak olursanız JBL alın aldırın garantisine gittim 500 BT vardi bende 1.5 yil sonunda bozuldu garantiden 1 ay sonra geldi ama 560 BT verdiler 500 BT yerine 0 bu yüzden JBL.

Bu iki kulaklığın farkı nedir? Dışardan bakınca pek bir fark yok gibi görünüyor. Hangisini almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşım geç olucak ama söylüyüm.Arasında hiçbir fark yok.Cilalayıp yeni model diye satıyorlar.Ama şundan eminim daha bugün servisten bataryası bozulan ve çalışmayan kulaklığımı (500bt) gidip 560bt ile hiçbir ücret almadan değiştirdiler.Kulaklığı 6 ay kullanmış olmama rağmen.Bu bilgi bulunsun.

Hocam ben 2019 yazında JBL Tune 500BT almıştım. Birkaç ay kullanımdan sonra sol veya sağ kulaklığından ses gelmiyordu. Bir de çok kullanmamıştım ürünü. Ürün gayet rahat ve uzun saatler gidiyor ses kalitesi de bence iyiydi. Fakat bu olaydan beri JBL'e yanaşmıyorum. İnternette araştırmıştım benim durumu yaşayan bayağı kişi vardı.

Son düzenleme:
Bu iki kulaklığın farkı nedir? Dışarıdan bakınca pek bir fark yok gibi görünüyor. Hangisini almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bende Tune 500BT var ve çok memnunum. Herkes sorun çıkartıyor demiş ama benim 3-4 yıl oldu, en küçük bir sorun veya sıkıntısı olmadı. (belki de ben şanslıydım🤷)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu iki kulaklığın farkı nedir? Dışardan bakınca pek bir fark yok gibi görünüyor. Hangisini almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Jbl 560bt'yi kullandığımdan beri birşey farkettim.Jbl 500bt deki sağdan gelen cızırtı sesi ve oyunlara girdiğindeki ses bozulmasını düzeltmişler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı