İnceleme JBL'den beklenmeyecek performans, JBL TUNE 720BT

Giriş:

Öncelikle herkese içten selamlar! Bugün sizlere yaklaşık 1.5 haftadır günlük kullanımda kullandığım JBL TUNE 720BT'yi tanıtmak istiyorum. JBL'in kulaküstü bluetooth kulaklıklarını bilirsiniz (JBL TUNE 500BT serisi), herkes kullanır, rahat değildir, malzeme kalitesi kötüdür, soundu iyi değildir, rahatsız edici high midleri vardır, basslar çoğu şeyi maskeler, izolasyon neredeyse yoktur vb. Ancak bu dediğim eksilerin hiçbirinin JBL TUNE 720BT'de olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Anker Soundcore mu, JBL Tune mu?:

Ortalama 10 küsür stüdyo kulaklığı, 7-8 tane günlük kullanım bluetooth kulaklığı, 3-5 tane de gaming kulaklık denedim, kullandım. Bu forumda JBL'e alternatif olarak sıklıkla önerilen Anker Soundcore Q serisinin (JBL'in bu modelinin rakibi Q30/Q35) gerçekten rezalet olduğunu söyleyebilirim. Evet bass var, ama sadece bass var :D. Soundstage hak getire, midler neredeyse yok ve bulanık, alttan bi harsh tizler geliyo, o kadar. ANC özelliği etkileyiciydi, ancak JBL TUNE 720BT'nin pasif izolasyonunun kapalı kulaklıklarda şu ana kadar gördüklerimden en iyilerinden birisi olması bu özelliği gereksız kılar. Diğer modeller için konuşursam, ki özellikle de JBL TUNE 500BT serisi, Anker ANC ve malzeme kalitesi ile öne çıkıyor. Ancak yine de Q10/Q20'nin soundu 500BT serisinden bile kötüydü. Q30'da bahsettiğim sorunlara ek olarak bir de bulanık ve kalitesiz ses düşünün.

Kutu içeriği ve malzeme kalitesi:

Kutu içeriği minimal olsa da gayet yeterli aslında. Bir adet TRS 2.5mm'den TRRS 3.5mm'ye kablo çıkıyor, bir adet USB-A'dan Type-C'ye şarj kablosu ve kulaklığın kendisi. Kutunun kendisi de oldukça şık geldi. Rode NTH-100, Hifiman HE400SE, Asus TUF Gaming A15 ve Komplete Audio 2 kutularından oluşan boş kutu koleksiyonumda kesinlikle yer alacak :). Malzeme kalitesi aslında gayet yeterli. Ilk tutuşta biraz ucuz hissettirse de (Rode NTH-100 kullanmamın da payı var), halen kolay kolay bir şey olacağını düşünmüyorum, çünkü plastiği esnek.

Ses:

Şimdi gelelim en tartışmalı noktaya... Öncelikle bu kulaklık öyle gidiyim sesi fulliyim, cazır cuzur distortion olsun, hayvani bass olsun kulaklığı değil. Basslar gayet yeterli, ancak insanların alışık olduğu klasik bluetooth kulaklık soundu ile çok bir alakası yok. Stüdyo kulaklıklarına yakın, gayet dengeli ve temiz bir soundu var. Özellikle kablo ile bağlandığında, hele hele güzel bir DAC ya da ses kartı varsa detaylar daha öne çıkıyor, basslar daha temiz geliyor ve soundstage daha anlaşılır ve geniş oluyor. Bluetooth'lu iken ses seviyesi yeterli. Kablo ile bilgisayarın onboard ses kartı ile bile gayet yüksek çalıyor. Focusrite Scarlett 2i2 Gen 3'ün kulaklık çıkışından sürüldüğünde ses seviyesi kulak acıtacak kadar yüksek oluyor. Genel olarak bir problem duymadım.

Pil Ömrü:
1.5 haftadır günde ortalama 2 saat kullanım ile hala şarja takmadım. Gayet iyi.

Artıları:

+Dengeli ses
+Konforlu
+Portatif
+Herkesin alışık olduğu kıyafetle kombinlemeye müsait JBL kulaklık estetiği
+Aşırı iyi pil ömrü
+Müthiş pasif izolasyon

Eksileri:

-Kulak terletebiliyor (her over-earda olduğu gibi)
-Bluetooth modundayken ses seviyesi bazı insanlar için biraz düşük kalabilir

Sonuç:
5 Haziran 2025 itibarıyla ortalama 2100 TL'lik fiyatı ile fiyat performans, kaliteli bir kulaklık. Bu fiyat aralığındaki tüm alanlarda en iyi kulaküstü kulaklık. Klasik JBL ön yargısını kesinlikle kıracak potansiyelde. Halen oyun için denemedim, denediğim zaman eklemeler yapacağım. Kesinlikle alınır.

Eklemek isterim incelemenize, uzun kullanım sonrasında dönme kısımlarında gevşeme yapıyor. Rahatsız edicek derecede değil fakat kutudan ilk çıkardığınız gibi olmuyor dönüşü. Bunuda eksilerinden sayabiliriz. Onun dışında bence güzel kulaklık ama bu kulaklığın hakkı kabloludur. Kablosuz ile aralarında acayip büyük ses farkı oluyor.

Güzel inceleme olmuş.

720BT kullandım ve şu an Q35 kullanıyorum. Rezalet kelimesine katılmıyorum. 720BT daha çok doğal ses odaklı, Q35 biraz daha kendince bir şeyler katıyor gibi. Pasif izolasyonun müthiş olduğunu söylemişsiniz bir ara araba ile yolculuk yaparken gürültüden bassları duyamıyordum. ANC ile pasif gürültü engellemeyi kıyaslamışsınız buna katılmıyorum. Bass olarak kötü değil ama ben yeterli olduğunu hiç düşünmüyorum saf ses olarak güzel. Bass tabii kişiden kişiye farklılık gösterir beni tatmin etmediği için EQ yapmak istedim ama EQ yaptığım zaman kulaklığın sesi inanılmaz azalıyordu. 720BT fiyatına göre güzel kulaklık fakat Q35 bence çok daha iyi. Sizin kadar kulaklık denemediğim için çok fazla yorum yapamıyorum fakat Q35 ile 720BT arasında ses kalitesi olarak aman aman bir fark göremedim JBL biraz daha doğal bir ses veriyor sadece. Bu birazlık fark için Q35ten vazgeçmem şahsen. Kulaklığın bassı gerçekten çok güzel, JBL'e göre çok daha fazla zaten biliyorsunuz. Aradaki aman aman olmayan bir ses kalitesi için o basstan vazgeçmezdim. Ki zaten Q35'in ses kaliteside çok güzel bence. Bunları fiyattan bağımsız söylüyorum Q35 karaborsaya düşmüş sanırım fiyatı gereksiz uçuk şu an.

720BT kullandım ve şu an Q35 kullanıyorum. Rezalet kelimesine katılmıyorum. 720BT daha çok doğal ses odaklı, Q35 biraz daha kendince bir şeyler katıyor gibi. Pasif izolasyonun müthiş olduğunu söylemişsiniz bir ara araba ile yolculuk yaparken gürültüden bassları duyamıyordum. ANC ile pasif gürültü engellemeyi kıyaslamışsınız buna katılmıyorum. Bass olarak kötü değil ama ben yeterli olduğunu hiç düşünmüyorum saf ses olarak güzel. Bass tabii kişiden kişiye farklılık gösterir beni tatmin etmediği için EQ yapmak istedim ama EQ yaptığım zaman kulaklığın sesi inanılmaz azalıyordu. 720BT fiyatına göre güzel kulaklık fakat Q35 bence çok daha iyi. Sizin kadar kulaklık denemediğim için çok fazla yorum yapamıyorum fakat Q35 ile 720BT arasında ses kalitesi olarak aman aman bir fark göremedim JBL biraz daha doğal bir ses veriyor sadece. Bu birazlık fark için Q35ten vazgeçmem şahsen. Kulaklığın bassı gerçekten çok güzel, JBL'e göre çok daha fazla zaten biliyorsunuz. Aradaki aman aman olmayan bir ses kalitesi için o basstan vazgeçmezdim. Ki zaten Q35'in ses kaliteside çok güzel bence. Bunları fiyattan bağımsız söylüyorum Q35 karaborsaya düşmüş sanırım fiyatı gereksiz uçuk şu an.
Ben ortalama 3 senedir falan müzik yapıyorum ve hiçbir bluetooth kulaklık beni tatmin etmediği için kulağımda kocaman Takstar Pro 82 ile geziyordum (çok iyi olduğundan değil olabilecek en az eğreti duran kulaklık olduğundan). Sonrasında Truthear Gate almıştım. Günlük kullanım olarak 7 ay boyunca open-back Hifiman HE400SE kullandım, sonrasında arkadaşıma verdim. 1 senedir falan ses ışıkla ilgileniyorum ve duymadığım PA sistemi kalmadı. Ben müziğin her elementinin detaylarını yakalamayı severim, ve benim zevkime göre Q35 çok muddy ve maskelenmiş kalıyor. 720BT ise neutral ses için ideal değil, ancak bluetooth kulaklıklar arasında denediklerimden en düzgünü. Estetik durması ve taşınabilir olması da cabası. Pasif izolasyonu gerçekten güzel bu arada. ANC ye genel olarak benim çok ihtiyacım olmuyor, arabada babam çok yüksek sesle müzik dinlemez genelde. Uzun yolda zaten genelde kucağımda laptop oluyor ve harici ses kartı ile besliyorum kulaklığı. Sesi kökleyip yine hiçbir şey duymuyorum dışardan :D.

Eklemek isterim incelemenize, uzun kullanım sonrasında dönme kısımlarında gevşeme yapıyor. Rahatsız edicek derecede değil fakat kutudan ilk çıkardığınız gibi olmuyor dönüşü. Bunuda eksilerinden sayabiliriz. Onun dışında bence güzel kulaklık ama bu kulaklığın hakkı kabloludur. Kablosuz ile aralarında acayip büyük ses farkı oluyor.

Güzel inceleme olmuş.
Buna kesinlikle katılıyorum. Harici ses kartı ile bayağı güzel oluyo.

Ben ortalama 3 senedir falan müzik yapıyorum ve hiçbir Bluetooth kulaklık beni tatmin etmediği için kulağımda kocaman Takstar Pro 82 ile geziyordum (çok iyi olduğundan değil olabilecek en az eğreti duran kulaklık olduğundan). Sonrasında Truthear Gate almıştım. Günlük kullanım olarak 7 ay boyunca open-back Hifiman HE400SE kullandım, sonrasında arkadaşıma verdim. 1 senedir falan ses ışıkla ilgileniyorum ve duymadığım PA sistemi kalmadı. Ben müziğin her elementinin detaylarını yakalamayı severim, ve benim zevkime göre Q35 çok muddy ve maskelenmiş kalıyor. 720BT ise neutral ses için ideal değil, ancak Bluetooth kulaklıklar arasında denediklerimden en düzgünü. Estetik durması ve taşınabilir olması da cabası. Pasif izolasyonu gerçekten güzel bu arada. ANC'ye genel olarak benim çok ihtiyacım olmuyor, arabada babam çok yüksek sesle müzik dinlemez genelde. Uzun yolda zaten genelde kucağımda laptop oluyor ve harici ses kartı ile besliyorum kulaklığı. Sesi kökleyip yine hiçbir şey duymuyorum dışarıdan :D.

Buna kesinlikle katılıyorum. Harici ses kartı ile bayağı güzel oluyor.

Ben senin kadar detaylı kulaklık kullanmadığım için bir şey diyemem ama Q35 rezalet değildir be 🥲.

Buna kesinlikle katılıyorum. Harici ses kartı ile bayağı güzel oluyor.

Siz böyle dediniz diye ses kartına bağlıyayım dedim bir, inanılmaz güzel sesi. Şu ana kadar kullandığım kulaklıklardan sesi en doğal olanı. Bu kadar güzel olduğunu bilseydim önceden bağlı kullanırdım. Kayıtlarda falan işime yarar artık.

Bluetooth kadar boş bişey yok, tak kabloyu kullan.

Siz böyle dediniz diye ses kartına bağlıyayım dedim bir, inanılmaz güzel sesi. Şu ana kadar kullandığım kulaklıklardan sesi en doğal olanı. Bu kadar güzel olduğunu bilseydim önceden bağlı kullanırdım. Kayıtlarda falan işime yarar artık.

Bluetooth kadar boş bir şey yok, tak kabloyu kullan.

Hocam biz bu kulaklıklara asıl parayı Bluetooth için veriyoruz zaten, yoksa sürücüleri beş para etmez.

Son düzenleme:

Bluetooth kadar boş bişey yok, tak kabloyu kullan.
Dışarıda bluetooth çok pratik oluyor. Ya da telefonda öylesine takılıyorsam falan öyle kullanıyorum. Çoğu kapalı stüdyo kulaklığından daha iyi pasif izolasyonu var, kayıt için ideal bayağı.

Hocam biz bu kulaklıklara asıl parayı Bluetooth için veriyoruz zaten, yoksa sürücüleri beş para etmez.
720BT pek de öyle değil aslında :D. Kablolu ile güzel iş çıkarıyor.

Giriş:

Öncelikle herkese içten selamlar! Bugün sizlere yaklaşık 1.5 haftadır günlük kullanımda kullandığım JBL Tune 720BT'yi tanıtmak istiyorum. JBL'in kulak üstü Bluetooth kulaklıklarını bilirsiniz (JBL Tune 500BT serisi), herkes kullanır, rahat değildir, malzeme kalitesi kötüdür, soundu iyi değildir, rahatsız edici high midleri vardır, basslar çoğu şeyi maskeler, izolasyon neredeyse yoktur vb. ancak bu dediğim eksilerin hiçbirinin JBL Tune 720BT'de olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Anker Soundcore mu, JBL Tune mu?

Ortalama 10 küsur stüdyo kulaklığı, 7-8 tane günlük kullanım Bluetooth kulaklığı, 3-5 tane de Gaming kulaklık denedim, kullandım. Bu forumda JBL'e alternatif olarak sıklıkla önerilen Anker Soundcore Q serisinin (JBL'in bu modelinin rakibi Q30/Q35) gerçekten rezalet olduğunu söyleyebilirim. Evet bass var, ama sadece bass var :D. Soundstage hak getire, midler neredeyse yok ve bulanık, alttan bir harsh tizler geliyor, o kadar. ANC özelliği etkileyiciydi, ancak JBL Tune 720BT'nin pasif izolasyonunun kapalı kulaklıklarda şu ana kadar gördüklerimden en iyilerinden birisi olması bu özelliği gereksız kılar. Diğer modeller için konuşursam, ki özellikle de JBL Tune 500BT serisi, Anker ANC ve malzeme kalitesi ile öne çıkıyor. Ancak yine de Q10/Q20'nin soundu 500BT serisinden bile kötüydü. Q30'da bahsettiğim sorunlara ek olarak bir de bulanık ve kalitesiz ses düşünün.

Kutu içeriği ve malzeme kalitesi:

Kutu içeriği minimal olsa da gayet yeterli aslında. Bir adet trs 2.5Mm'den trrs 3.5Mm'ye kablo çıkıyor, bir adet USB-a'dan Type-C'ye şarj kablosu ve kulaklığın kendisi. Kutunun kendisi de oldukça şık geldi. Rode NTH-100, hifiman HE400SE, ASUS TUF Gaming A15 ve komplete Audio 2 kutularından oluşan boş kutu koleksiyonumda kesinlikle yer alacak :). Malzeme kalitesi aslında gayet yeterli. Ilk tutuşta biraz ucuz hissettirse de (Rode NTH-100 kullanmamın da payı var), halen kolay kolay bir şey olacağını düşünmüyorum, çünkü plastiği esnek.

Ses:

Şimdi gelelim en tartışmalı noktaya... Öncelikle bu kulaklık öyle gidiyim sesi fulliyim, cazır cuzur distortion olsun, hayvani bass olsun kulaklığı değil. Basslar gayet yeterli, ancak insanların alışık olduğu klasik Bluetooth kulaklık soundu ile çok bir alakası yok. Stüdyo kulaklıklarına yakın, gayet dengeli ve temiz bir soundu var. Özellikle kablo ile bağlandığında, hele hele güzel bir DAC'ya da ses kartı varsa detaylar daha öne çıkıyor, basslar daha temiz geliyor ve soundstage daha anlaşılır ve geniş oluyor. Bluetooth'lu iken ses seviyesi yeterli. Kablo ile bilgisayarın onboard ses kartı ile bile gayet yüksek çalıyor. Focusrite Scarlett 2I2 gen 3'ün kulaklık çıkışından sürüldüğünde ses seviyesi kulak acıtacak kadar yüksek oluyor. Genel olarak bir problem duymadım.

Pil ömrü:
1.5 haftadır günde ortalama 2 saat kullanım ile hala şarja takmadım. Gayet iyi.

Artıları:

+Dengeli ses.
+Konforlu
+Portatif
+Herkesin alışık olduğu kıyafetle kombinlemeye müsait JBL kulaklık estetiği.
+Aşırı iyi pil ömrü.
+Müthiş pasif izolasyon.

Eksileri:

-Kulak terletebiliyor (her over-earda olduğu gibi)
-Bluetooth modundayken ses seviyesi bazı insanlar için biraz düşük kalabilir.

Sonuç:
5 Haziran 2025 itibarıyla ortalama 2100 TL'lik fiyatı ile fiyat performans, kaliteli bir kulaklık. Bu fiyat aralığındaki tüm alanlarda en iyi kulak üstü kulaklık. Klasik JBL ön yargısını kesinlikle kıracak potansiyelde. Halen oyun için denemedim, denediğim zaman eklemeler yapacağım. Kesinlikle alınır.

Fotoğraf ekleyebilirdin. Onun haricinde güzel bir inceleme olmuş.

Hocam Q30 ve 35'in rezalet olacağını düşünmüyorum binlerce kullanan insan var binlerce yorum var. Yani bu kadar kişi "REZALET" bir kulaklığı almaz.

Daha iyidir daha kötü olabilir veya bir tık tır vs ama rezalet olamaz.

Ben Q21C kullanıyorum ve senelerdir kulaklıklarla haşır neşir biriyim çeşit çeşit kulaklık kullandım kulak içi üstü vs bence gayet iyi bir kulaklık sesi de keza aynı şekilde pasif izolasyon da çok iyi.

Elbette bunlar demek değil ki JBL 720t kötü vs oda iyidir. Yanlış anlaşılmasın. Keşke birkçaç da fotoğraf falan ekleseymişsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı