Jinekomasti zamanla geçer mi?

774350

Yoctopat
Katılım
11 Nisan 2024
Mesajlar
2
Arkadaşlar merhaba. Yaşım 16 Eylül'de 17'ye gireceğim ve bende jinekomasti var. İnternetten baktıgım kadarıyla dusuk testosteron aşırı kılo hormon bozuklukları gıbı nedenlerden kaynaklanıyormuş. Eskiden kiloluydum ama şu ankilolu değilim ve testesteronum da düşük değil. Sogukta jınekomastim kücülüyor ve normal gözüküyor ama onun dışındakı normal ısılarda göğüs ucum 1 2 cm kadar dısarı cıkıyor ve tshirtlerde cok kotu bir goruntu olusturuyor. Ayrıca jınekomastı belırtılerı olarak göğsümde agrı yok. Akıntı yok. Sadece göğus ucu altında cok kucuk sertlık var. Sizce bu ilerıde geçer mi veya geçmesi için ne yapmam lazım?
 
Hocam kilolu olmak ayrı yağlı olmak ayrı birçok vücut geliştirmeciye bakarsanız bulk zamanlarında göğüs bölgeleri tarif ettiğiniz şekilde oluyor, erkeklerde ergenlik geç biter bu yaşlarda bu tarz sorunlar çoğu erkekte olur ergenlikten sonra geçer geçmezse ameliyat ile düzeltilebiliyor ek olarak beslenmenize dikkat edin
 
Ergenlikten dolayı meme uçların sertleşiyor, hatta sıkınca bayağı acıtıyordu birbirimize yapardık :D Zamanla geçer.
 
Aynı hastalık mı bilmiyorum fakat bende buna benzer bir şey vardı, ergenlik bitince.

Hocam kilolu olmak ayrı yağlı olmak ayrı birçok vücut geliştirmeciye bakarsanız bulk zamanlarında göğüs bölgeleri tarif ettiğiniz şekilde oluyor, erkeklerde ergenlik geç biter bu yaşlarda bu tarz sorunlar çoğu erkekte olur ergenlikten sonra geçer geçmezse ameliyat ile düzeltilebiliyor ek olarak beslenmenize dikkat edin.

Zaten vücut geliştirmeyle uğraştığım için ekstra kaliteli besleniyorum kalorileri bile sayıyorum protein alımı falan ama vücudumun çoğu bölgesi iyi duruyorken göğüs bölgesinde böyle bir sorun çok canımı sıkıyor aşırı sinirlendiriyor :(
 
Maalesef tam anlamıyla çoğu zaman geçmiyor. Fakat östrojen alımını keserseniz, spor yaparak doğal testestoron arttırırsanız, vücudunuzdaki yağları yakarak azaltırsanız jinekomasti azalabilir, hatta böyle bir sorununuz kalmayabilir.
 
Geçmiyor. 21 yaşında ameliyat oldum. Kalıcı çözüm. Kambur yürümelerin, dar tişört giyememenin, yaz aylarını sevmemenin tek sebebiydi bu lanet hastalık. Seneye de geçmezse, Hiç düşünmeden git ameliyat ol.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı