José Mourinho Fenerbahçe için İstanbul'a geldi!

Fıratt10

Kilopat
Makaleler
13
Daha fazla  
José Mourinho İstanbul'a geldi.

Bu sene Mourinho'dan çok bence Galatasaray'ın ne yapacağının Mourinho'nun kaderini belirleyeceğini düşünüyorum. Çünkü bu sezon gibi her iki takım yine ligi domine ederse (ki kadro değerlerinin daha da artacağını düşünürsek mümkün) yine çok ender rastlanan puan ortalamaları görebiliriz. Eğer Galatasaray aynı ortalamalarla devam ederse ve Fenerbahçe olur da İsmail Kartal ortalamasını mesela diyelim 10. Hafta itibariyle tutturamazsa Mourinho transferi maliyeti sebebiyle baya baya eleştirilmeye başlar.

Beşiktaş ya da Trabzonspor'un ne halihazırdaki kadrolarıyla ne de alacakları isimlerle ortaya çıkacak kadrolarla bu iki takımın önüne geçmesi baya zor görünüyor. Tabi GS ya da FB olur da kemik kadroyu korumak yerine bol keseden yeni yıldızlarla takımı baştan dizayn etmeye kalkarsalar hiç ummadıkları bir sürprizle karşılaşıp takım olana kadar yarış dışı kalabilirler..

Fenerliler şimdi geçen sene başındaki 17 de 17 miydi Trabzonspor maçına kadar olan resmi maç galibiyet serisinin aynen tekrarlanmasını bekleyerek başlayacak bu Mourinho için bir problem.

Ama benim tahminim ligde işler iyi gitmese bile Mourinho'nun temel amacı Avrupa ligi ya da olmazsa Konferans ligini almaya çalışmak olacak. Fenerbahçe Avrupa kupalarında kalabildiği sürece Mourinho taraftara bir ümit verecektir.

Şunu da ekleyeyim aslında Türk takımları için Konferans ligi gerçekçi bir hedef özellikle şu anki kadrolarıyla hem GS hem FB için. Ligdeki 38 maç yerine yarısı çer çöp, birkaçı kendi seviyelerinde 1 ya da 2 tane de kendi seviyelerinden biraz iyi takımlarla karşılaşıp finale.kadar gitmek mümkün. Olimpiyakos'u gördük aslında Fenerbahçe maçlarında sıradan bir Anadolu takımı kıvamında sadece kontra kovalayan bir takım yarı finale çıkınca baya moral kazandı ve Aston Villa'yı da Fiorentina'yı da daha iyi oynayarak ve hak ederek yenmeyi başardı.

Ben Trabzonsporluyum ama Fenerbahçe'nin Mourinho ile konferans kupasında finale kadar gidebileceğini düşünüyorum. Ligde ise herşey olabilir onu göreceğiz, Konferans ligini alması ligde şampiyon olmasından daha kısa ve daha kolay olur.

Son düzenleme:
Takımın Attığı golleri yediği golleri izlediyse en başta kaleci ve forveti değiştirir. Değiştirmezse yani tamını iyi analiz etmemiş demektir yani bizim ligi ciddiye almamıştır demektir bana göre geçmiş olsun. Bizim ligi ciddiye almayanlardan birisi soluğu Arabistan’da aldı.
Erken havlu atacağını düşünüyorum yeni oyuncularla takımı düzene sokana kadar. :)
Ligimizin teknik direktörleri fb yi değil Mourinho yu yenmek için ekstra çaba gösterecekler yani çok göze battılar.
Mourinho Nun lig performansının ben dalgalı olacağını düşünüyorum inişler çıkışlar olacak.

Son düzenleme:
Takımın Attığı golleri yediği golleri izlediyse en başta kaleci ve forveti değiştirir. Değiştirmezse yani tamını iyi analiz etmemiş demektir yani bizim ligi ciddiye almamıştır demektir bana göre geçmiş olsun. Bizim ligi ciddiye almayanlardan birisi soluğu Arabistan’da aldı.
Erken havlu atacağını düşünüyorum yeni oyuncularla takımı düzene sokana kadar. :)
Ligimizin teknik direktörleri fb yi değil Mourinho yu yenmek için ekstra çaba gösterecekler yani çok göze battılar.
Mourinho Nun lig performansının ben dalgalı olacağını düşünüyorum inişler çıkışlar olacak.

Yani ben de bu yüzden GS nin gidişatı belirleyecek diyorum. GS olur da erkenden geriye düşerse o moralle FB kopabilir. Başa baş giderse geçen seneden daha renkli bir lig de olabilir dediğiniz gibi her TD Mourinho'yu gözüne kestirecek illaki adam eski formunda olmasa bile tecrübesi ve renkli kişiliği herkesin hedefi haline getiriyor sizin de dediğiniz gibi. İnşallah hakemlerin minimum etkisi olan bir sezon izleriz ve gerçekten sadece futbol konuşuruz. Ve sene sonunda gönül rahatlığıyla kim kazanırsa kazansın adamlar ne top oynadı be deyip tebrik ederiz.

Her ne kadar Fenerbahçe'yle husumetli bir takım olsak da eskiden (20 sene önce diyeyim :) şampiyonluk kaybettiğimiz zaman hep, "ama biz de onları orada yenemedik" ya da "gerçekten çok iyi golcüleri vardı, hücum hattı çok iyiydi, o farkla kazandılar vs vs" falan der kendi takımımıza kızar ya da kusur bulurduk. Ama şimdi kazanana kimsenin saygısı yok, futbol falan konuşulduğu yok. Düşünün bu sene şampiyonluğa açik ara farkla oynayan 2 takımın kendi aralarındaki maçlarda 2 tane koskoca maç boyunca toplam 2 evet sadece 2 isabetli şut oldu ve onun da biri gol oluyor.

Bakalım Mourinho hamlesi bence doğru bir hamleydi ve inşallah lige kalite ve futbolu geri getirir. Tabi onu da 2 haftada kendimize benzetip her puan kaybından sonra hakeme ona buna laf etmeye alıştırmazsak...

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı