Jüpiter'e gök cismi çarparsa içinden mi geçer?

2009 yılında çarptı zaten. İçinden geçme gibi bir durum yok. Olayı araştırmak için "Jupiter asteroid impact" yazarak aratabilirsin.
 
Öncelikle şöyle, Jupiter'in büyük bir bölümü gazdan oluşur. Fakat bu kara parçasının olmadığı anlamına gelmez. Cisim atmosfere girdikten sonra, o kara parçalarından birine isabet ederse üstüne ben para vereceğim :D
Şaka mı yapıyorsunuz halkası olan Satürn! :)
Jüpiterinde halkası var ama çok az toz var.

Dostum, Astroit Kuşağı'ndan sonra gelen tüm gezegenler halkaya sahip. Ayrıca yakın zamanda (evrensel açıdan yakınlık) Mars'ın uydusu (hangisi hatırlamıyorum) çekim etkisinden dolayı parçalanıp halka oluşturucak.
 
Jüpiter'de kara, karaları oluşturacak kabuk yok. Atmosferin üst katmanları gaz, alt katmanları likit/metalik hidrojen ve çekirdeği de "muhtemel" silikat kayası ve metal. Çarpan bir cisim en fazla bulut tabakasını geçip üst atmosferde gazların yoğunlaştığı bir yerde yanarak yok olur. Dünya'nın atmosferi bile çoğu gök cismi için koruyucu bir yapıya sahipken yüzlerce kat daha kalın ve yüzlerce kat daha fazla basınca sahip Jüpiter'in yüzey koşullarının neleri engelleyebileceğini sen düşün.
 

Geri
Yukarı