Evren genişlediği her an boşluk mu yaratıyor yoksa o boşlukta yeni gök cisimleri mi doğuyor?

Ne, öyle değil miydi?
Ne,Öylemi ?
Bu saçmalamak değil, gerçek olabilir. Ama her şeyin bir sonu vardır. Ben kişisel olarak insanlığın sınırları zorlayıp Evren'in sonunu bulabileceğine inanmıyorum. Farklı bir uygarlığa denk gelirsek ve bizden güçlü ise maalesef bu durum mümkün olamayacak. Bizden güçlü illa bir uygarlık vardır.

Yani kısacası biz yok olursak daha yok olmayacak yüzlerce evren ya da saçmalık olarak kabul ettiğim gök cisimleri var. E o zaman biz ölsekte uzay sonsuza kadar var olacak?
 
Dediğin gibi seninkide bir teori benimki de fakat benim teorim birçok bilim insanına göre daha gerçekçi ve daha doğru kabul ediliyor bildiğim kadarıyla ayrıca benim teorim daha heyecanlandırıcı değil mi?
 
Basit olarak ele alınınca sanki belirli bir boşlukta sürekli etrafa yayılan maddeler varmış gibi anlaşılıyor ancak evrenin dokusunun genişlemesi böyle işlemiyor. Çarşaf örneği bu konunun anlaşılması için iyi bir örnek. Uzay-zaman dokusu tıpkı bir çarşafın dokusu gibi genişleyip büzülüyor. Evrenin genişlemesi ise bu dokunun genişlemesidir ve sürekli her şeyi bir birbirinden uzaklaştırması olarak işliyor. Mesafeler arasında genişleyecek ne kadar çok evren varsa (yani mesafe ne kadar uzaksa) o kadar hızlı genişliyor. Belli bir uzaklıktan sonraki genişleme hızı ışığın genişlemeye yetişemediği bir hızda gerçekleşeceği için gözlemlenebilir evrenden ötesi adından da anlaşılacağı üzere asla gözlemlenemiyor.
Dolayısıyla başlıktaki sorular evrenin sınırı var mı sorusu ile bağlantılı sorular olarak ele alınabileceği için bu şekilde cevaplanabilir.
 

Geri
Yukarı