Juhor Marka RAM almak mantıklı mı?

Kız taş gibi olabilir ama iyi bir bine sahip değildir büyük ihtimalle. Ayrıca beyefendinin dediği gibi başka bir B-Die bu.

RAM konusunda hala kararımı vermedim şimdi şöyle 2 sene daha 2x8 GB gidilir mi yoksa 2x16 GB olsun çamurdan mı olsun demeli. 3D V-Cache bile olsa bellek ayarlarından performans kazanıyor tamamen gereksiz değil.

Yarın ben bunu bir sisteme takayım da, RAM'leri geldiğinde tekrar düşünürüz. Hepten teneke çıkarsa iade ederim.

Ballistix performansına çok ihtiyacım olmayabilir bu sefer. Ama tuning yapmadan da kullanmak olmaz.

Umarım iyi IF denk gelir. Hynix işi yüksek frekans işi. Düşük primary yapamaz, düşük gecikme için frekans yükseltmen gerekir. tRFC konusunda genelde Micron'a göre daha iyi ama Dual Rank gelirse işin kesat, 2x16 GB olduğundan zaten bellek kontrolcüsüne fazla yük binecek. Ben 16 Gbit(2x16 Single Rank kit) CJR ile 250 ns tRFC yapıyorum. Voltaj vererek daha da düşürme ihtimalim var ama 1.4V 4133 MHz 18-21-21 kullanmak rahat olduğundan bıraktım.

RAM konusunda hala kararımı vermedim şimdi şöyle 2 sene daha 2x8 GB gidilir mi yoksa 2x16 GB olsun çamurdan mı olsun demeli. 3D V-Cache bile olsa bellek ayarlarından performans kazanıyor tamamen gereksiz değil.

Yarın ben bunu bir sisteme takayım da, RAM'leri geldiğinde tekrar düşünürüz. Hepten teneke çıkarsa iade ederim.
Aldıysanız hayırlı olsun. Ben sizin yerinizde olsam 2x16 alırdım. Bazı oyunlar aşıyor çünkü 16 GB'ı.

Aldıysanız hayırlı olsun. Ben sizin yerinizde olsam 2x16 alırdım. Bazı oyunlar aşıyor çünkü 16 GB'ı.

Fiyatı iyi, ikinci elde bile 2K altına 2x16 bulunmuyor. Bulsan da C-Die olan en dip modellerdir, zannetmiyorum bu onlardan bile kötü olsun.

Fiyatı iyi, ikinci elde bile 2K altına 2x16 bulunmuyor. Bulsan da C-Die olan en dip modellerdir, zannetmiyorum bu onlardan bile kötü olsun.

Anakart 4 slotlu değil miydi? Direkt 2x8 GB Ballistix ekleyebilirsin veya şöyle bir şey de alabilirsin aslında. 4x8 GB, 2x16 GB'ye göre OC konusunda uğraştırabilir ama.

@kino ürün şu an %52 inidirimde. Sizde bu indirim üzerinden mi aldınız? Bu arada en kötü ihtimalle Hynix olma ihtimali yazıyor mu?

O yüzden. 4x8 GB Ballistix yapsam 2x16'dan iyi olur mu? Bana sanki o kadar stabil olmaz gibi geldi.

Uğraştırır. Hem SR x 4 yani DR x 2 mantığı olacak hem de anakart topolojisi olayı girecek işin içine.

İkinci elden 2000-2500 TL bandında sağlam çipli 2x16 GB RAM arayabilirsin. Bunun için etiketten çip okumayı bilmen gerek ama. Kingston'da sadece markayı okursun, G.Skill, Patriot ve Corsair'de çip marka, density ve revizyonunu okursun ama Corsair biraz karışık.

Şurada en aşağılarda bilgi mevcut.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı