Juhor Marka RAM almak mantıklı mı?

Kino cok ayip, 5700X3D alinir mi diye konu acmistin yok demistik yine de almissin :D

Ben onu sistemi kurup hazırladıktan sonra uzun uzadıya anlatacaktım ama şurada kısa bir özet geçersem. Vade farksız 6 taksitle 9K'ya aldım, AM5 yol haritasındaki bazı pürüzler hoşuma gitmedi (8000 serisi bu sene pek alınmaz, 3DX'ler bile 2025 yazında ancak gelecek) vb.

Sizin fikrinizi sallamadım, tersini yaptım gibi bir durum yok aslında. RAM'ler ise hala opsiyonel, bunlar çöp çıkarsa iade edip Ballistix'lerle devam ederim 2x8 GB devri kapanmadı hoş. Hem forumca Juhor RAM cahilliğimizi de atarız.

@kino 16 Gbit CJR bendeki çip. Şu anlık OC değerleri profilimde mevcut. Bin kalitesi farklıdır ama 16 Gbit CJR genel olarak 'decent' bir çip.

Dual Rank 8 Gbit JJR. Konu başındaki RAM'den gelecek muhtemel çip. 16 Gbit CJR daha iyi ama alternatif olarak dursun.

@kino 16 Gbit CJR bendeki çip. Şu anlık OC değerleri profilimde mevcut. Bin kalitesi farklıdır ama 16 Gbit CJR genel olarak 'decent' bir çip.

Dual Rank 8 Gbit JJR. Konu başındaki RAM'den gelecek muhtemel çip. 16 Gbit CJR daha iyi ama alternatif olarak dursun.

Juhor CJR ayarında bile başarı gösterse tam "bang for buck" oluyor. Bu benim eski RGB Pro rezaleti gibi olursa tabii ilk günden geri postalar bunlara bakarım. Yakacağız bu PC'yi. 🔥

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Juhor CJR ayarında bile başarı gösterse tam "bang for buck" oluyor. Bu benim eski RGB Pro rezaleti gibi olursa tabii ilk günden geri postalar bunlara bakarım. Yakacağız bu PC'yi. 🔥

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Elimden 8 Gbit JJR, CJR ve 16 Gbit CJR geçti.
8 Gbit olanlar arasında CJR zamanlama olarak daha iyiydi JJR frekans olarak daha iyiydi(CJR 4133 görürken JJR 4533 görüyordu) ama sen APU kullanmadığın için 4066 MHz üstlerine çıkman zor. Genel olarak 16 Gbit C > 8 Gbit C > 8 Gbit J diyebilirim. JJR gelirse ise Dual Rank geleceği için daha da düşük olabilir.

Pazarlıkla attığım RAM'i ucuza getirebilirsen onu al geç derim. Hem yurt içi RAM hem garanti mevcut.

Elimden 8 Gbit JJR, CJR ve 16 Gbit CJR geçti.
8 Gbit olanlar arasında CJR zamanlama olarak daha iyiydi JJR frekans olarak daha iyiydi(CJR 4133 görürken JJR 4533 görüyordu) ama sen APU kullanmadığın için 4066 MHz üstlerine çıkman zor. Genel olarak 16 Gbit C > 8 Gbit C > 8 Gbit J diyebilirim. JJR gelirse ise Dual Rank geleceği için daha da düşük olabilir.

Pazarlıkla attığım RAM'i ucuza getirebilirsen onu al geç derim. Hem yurt içi RAM hem garanti mevcut.

Ürün kargoda ne yapayım şimdi evi RAM stickleriyle mi donatayım beklesinler az. İkinci elde RAM bitmez daha çok düşer böyleleri.

Aldıysan hayırlısı olsun artık. 16 Gbit MJR, Rev. E D9ZFW falan gelmesin diye bol bol dua et. 😁

11'inde verdim siparişi, 1 hafta ceza vermişlerdi o da sırf yanlış konuya yazıp "yanlış yere yazmışım" diye düzenlenen mesajı gereksiz mesaj olarak saymaktan.

Sonra itiraz edince düşürdüler de indirim bitmesin diye vermiş olduk siparişi. RAM'le ilgili ulaştığım kısıtlı bilgi çöp olmadığı yönünde, sürpriz yumurta gibi bakalım ne düşecek bize.

11'inde verdim siparişi, 1 hafta ceza vermişlerdi o da sırf yanlış konuya yazıp "yanlış yere yazmışım" diye düzenlenen mesajı gereksiz mesaj olarak saymaktan.

Sonra itiraz edince düşürdüler de indirim bitmesin diye vermiş olduk siparişi.

Bellekler gelince ilk işin XMP ile AIDA64 güvenli modda benchmark olsun. Yorumlarda 5600G kullanan birinde 77 ns, 12400F kullanan birinde 66 ns gördüm. Ben 3600 MHz CL18 XMP ile 63 ns görüyordum. Eğer onlarda stabilite sorunu, arka plan uygulamaları gibi etkenlerden kaynaklanmadıysa berbat değerler özellikle Intel için.

Bellekler gelince ilk işin XMP ile AIDA64 güvenli modda benchmark olsun. Yorumlarda 5600G kullanan birinde 77 ns, 12400F kullanan birinde 66 ns gördüm. Ben 3600 MHz CL18 XMP ile 63 ns görüyordum. Eğer onlarda stabilite sorunu, arka plan uygulamaları gibi etkenlerden kaynaklanmadıysa berbat değerler özellikle Intel için.

Yapacağım, gümrüğe gelmiş ve ilginçtir firmanın kendisi bu RAM'leri satıştan kaldırmış diğer tedarikçiler de 2600 TL'ye satıyor.

İyi çıksa bari de ucuza düşürdüğüme değse.

gmr.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı