Kaan N2 virüs şüphesi

Yazılımı baştan kuruyor dostum. Yüksek ihtimal virüs sorununu çözecektir. SP Flash Tool'u buradan indirip kurun. Sonrasında o yazılımı indirin. Cihazın tamamen kapalı olduğundan emin olun ve SP Flash Tool'u açın. Akabinde Scatter dosyanızı "Scatter loading" seçeneğine tıklayıp bulun. Bu dosya indirdiğiniz ROM'un içerisinde bulunacaktır. Sonrasında zaten içindeki diğer dosyaları da yükleyecek. Ardından "Download" tuşuna basın. Sonra cihazın ses kısma tuşuna basılı tutarak USB kablosu ile cihazı bilgisayara bağlayın. Yüksek ihtimal cihazı gördükten sonra flaşlama işlemine başlayacak. Altta renkli bir bar göreceksiniz. "Formating" yazısı sonrası artık flaşlamaya başlıyor demektir. İşlemleri dikkatli yapmanı ve cihazın yedeğini aldıktan sonra başlamanı öneririm. Zira içindeki bilgiler silinecek. Yanlış yapılan durumlardan ben sorumlu değilim bunu da belirtmiş olayım.

Cihazın yazılımı: Stock Rom - KAAN N2 FIRMWARE stock rom ücretsiz | GsmkoliK
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Virüs sistemin içinde gömülü olduğu için emin olmak istedim, sanırım yükleyen bir arkadaştan bilgi almak lazım.
Siteye üye olan bir arkadaş bağlantıları paylaşabilir mi? Üyeyim fakat bir türlü doğrulama maili gelmiyor. Bu yüzden bağlantıları göremiyorum.
Doğrulama maili gelmediği için sitenin source kısmından bağlantıyı çektim, isteyen arkadaşlar kullanabilirler. Hala bu tarz zorunluluklar koyan siteleri görmek canımı sıkıyor.

Hocam siz yüklediniz mi romu? Sorun ortadan kalktı mı acaba?
 
Hocam siz yüklediniz mi ROM'u? Sorun ortadan kalktı mı acaba?
Yükleyemedim, telefon kapalı olmasına rağmen program görmedi. Halihazırda batarya problemi olduğu için işlemi geciktiriyorum. Gerçekleştirdiğim zaman aklıma gelirse gelişmeleri paylaşırım.
 
Ben yükledim bakalım girecez
Ama rom userinde anlayan birinin çalışma yaparak gömülü virüs uygulamalarını temizlemesi gerekir diye düşünüyorum
Hiçbir işe yaramiyor reklamlar tekrar geliyor bu telefon tam bir baş belasi
 
Virüsler yüzünden WhatsApp hesabım kapatıldı ve geri de açmıyorlar. Telefon zaten 2,5 yıllık ve dökülüyor yeni telefonun yolu gözüküyor gibi yavaştan yavaştan 😔
 
Virüsler yüzünden WhatsApp hesabım kapatıldı ve geri de açmıyorlar. Telefon zaten 2,5 yıllık ve dökülüyor yeni telefonun yolu gözüküyor gibi yavaştan yavaştan 😔

Bende de aynı sorun oldu dostum. Hemde 2 defa saçma sapan hiç tanımadığım numaralar mesaj falan atılmış. Whattsapp ile mailden hesabım açtırtım 2 kere şu an sıkıntı yok. Sende wp mail gönder 1-2 gün içerisinde açılır.
 
Bende de aynı sorun oldu dostum. Hemde 2 defa saçma sapan hiç tanımadığım numaralar mesaj falan atılmış. Whattsapp ile mailden hesabım açtırtım 2 kere şu an sıkıntı yok. Sende wp mail gönder 1-2 gün içerisinde açılır.
Bende ilkinde açtılar ama bu sefer ekteki şeyi yolladılar ve başka yazdıklarıma cevap vermiyorlar.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_32.png
    Screenshot_32.png
    17 KB · Görüntüleme: 82
Zamanında yerli, milli diye kakaladıkları bir Kaan N2 model telefon var. Ancak yazılımından dolayı mı başka bir şey mi artık sürekli reklam, kendi kendine açılan sekmeler, aşırı hızlı biten batarya vb. birçok sorunla karşılaştım. İlk başlarda virüs programları vs. çözmeye çalıştım ama yok bu artık telefonun yazılımında galiba olmadı. Forumlarda biraz araştırınca ROM atmak genellikle öneriliyormuş. Bu tarz sorunlarda ama bu işlem telefonun garanti kapsamından çıkarıyormuş. Gerçi bir garanti servisi olduğu da muamma, neyse yok mudur bu sorunun çaresi?

Telefonun gerçek marka modeli: Gigaset GS370.
Eskiden Reeder p11 kullanmıştım. Yine Türk markası, %100 yerli olarak lanse ediliyor. Telefonda addware vardı, yani sizde de olan şey. Kendi kendine sekme açıyor ve reklam gösteren sitelere giriyor telefon. Çözümü yoktu. Sıfırladım, yine aynı. Dr. Web ile taramıştım, rootsuz silinmeyen, not a virus adında bir virüs bulmuştu. Ben de silmemiştim. Sonra ölü fiyatına sattım. Böyle telefonları almamanızı öneririm. Siz zaten almazsınız da görüp vazgeçen olur belki :)
 
Kaan n2'nin driverlarınını kurun
minimal adb and fastboottool uygulamasını indirip kurup açın



adb devices
adb shell

pm uninstall -k --user 0 com.redstone.ota.ui


bu kodları yazın sırayısla. Böylece virüs belasından kurtulmuş olacaksınız.
 

Geri
Yukarı