Çözüldü Kablolu bağlantıda ping kablosuzdan yüksek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BaranHB

Centipat
Daha fazla  
Millenicom 100'lük paket kullanıyorum kablolu olarak bağlandığımda ping 50-60 değerlerinde çıkıyor, hız değerleri 100dw / 10up.
Kablosuz bağlandığımda hız değerleri aynı olmasına karşın pingim 5-10 seviyelerinde. Normalde kablolu da daha düşük ping değeri olması gerekmiyor mu?

(RJ45 kablo var laptop modemin yanında olduğu için mesafeden kaynaklandığını sanmıyorum.)

Değerleri atıyorum.

Kablolu değerler ;

Kablosuz değerler ;

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller
Özelliklerde bu yazıyor çok anlamıyorum maalesef.

Eğer doğru değilse direk laptop modelini söyleyim siz ayrıntılı bakın.
Monster Tulpar T5 v21.6
Ethernet kartınız oldukça iyi.
Kablonuz sorunlu büyük ihtimal.
@BaranHB CAT6 Nexans veya Ugreen önerebilirim.

Normalde kablo ile 4ms civarı almanız gerek.
5 GHz Wi-Fi ile boşta 2ms fark ediyor.
Tamamdır teşekkür ederim.

Kablosuz olarak test yaparken ping değerleri sürekli değişiyor,mesela 40,50,150 gibi.En son test bittiğinde 6ms olarak sonuçlanıyor,buna dalgalanma deniyor sanırım.
-Test bittiğinde 6ms olmasına rağmen bu dalgalanma online oyunlarda sorun yaratır mı ?
-Önerdiğiniz kabloyu aldığımda bu tarz dalgalanma olur mu ?

Kablosuz olarak test yaparken ping değerleri sürekli değişiyor,mesela 40,50,150 gibi.En son test bittiğinde 6ms olarak sonuçlanıyor,buna dalgalanma deniyor sanırım.
-Test bittiğinde 6ms olmasına rağmen bu dalgalanma online oyunlarda sorun yaratır mı ?
-Önerdiğiniz kabloyu aldığımda bu tarz dalgalanma olur mu ?

Kablo ile Bufferbloat değerleriniz mükemmel, kablo ile dalgalanma yaşamamanız gerek.

Wi-Fi ile dalgalanma normaldir.

Kablosuz olarak test yaparken ping değerleri sürekli değişiyor, mesela 40, 50, 150 gibi. En son test bittiğinde 6ms olarak sonuçlanıyor, buna dalgalanma deniyor sanırım.
-Test bittiğinde 6ms olmasına rağmen bu dalgalanma Online oyunlarda sorun yaratır mı?
-Önerdiğiniz kabloyu aldığımda bu tarz dalgalanma olur mu?

Online oyunda tabii ki fark edeceksiniz. Gecikme değeri cok onemli. 4'ten birden 200 500 cıktığını düşünün? Oyun zevki diye bir şey kalmıyor :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı