Kablonet 50 Mbps internet için Bufferbloat değerleri nasıldır?

Micro$oft

Kilopat
Daha fazla  
1673808592712.png

Kablonet'in 50 Mbps'lik paketini kullanıyorum. Altyapımız DOCSIS. Ne yazık ki modem üzerinden QoS ayarı yapılamıyor. Download Active'i düzeltmem için 600TL'ye router almaya değer mi?

Oyun oynarken ki durumunuz nasıl? Ping dalgalanmaları falan oluyor mu? Ethernet ile bağlanıyorsanız sorun yok ancak Wi-Fi ile bağlanıyorsanız değebilir.
Oyun oynarken fena değil. Ethernet ile bağlanıyorum. Wi-Fi'yi 5GHz ile bağlanınca sonuçlar birbirinine çok yakın oluyor.

Bir de benim eski TD-W9970v3 modemim var. O modemdede QoS desteği var. Peki şuan ki kullandığım modemi eski modeme QoS ayarı yapıp bağlasam gecikmede düşüş olur mu?

Kablonet DOCSIS altyapısından alabileceğiniz en iyi performansı alıyorsunuz. Daha da iyileştiremezsiniz. DOCSIS altyapı bir fiber altyapı kadar kusursuz olamaz. Bufferbloat'ın kalitesinin artması için upload hızınızın yüksek olması lazım. Edit: Upload hızıyla birlikte altyapınızın GPON altyapı olması gerekiyor. Aynı anda download ve upload yaparsanız pinginiz artmaz. A veya A+ alırsınız o zaman QoS'e de gerek kalmaz.

Son düzenleme:
Kablonet DOCSIS altyapısından alabileceğiniz en iyi performansı alıyorsunuz. Daha da iyileştiremezsiniz. DOCSIS altyapı bir fiber altyapı kadar kusursuz olamaz. Bufferbloat'ın kalitesinin artması için upload hızınızın yüksek olması lazım.
Şanslıyız sanırım. :D Açıkçası DOCSIS altyapısına geçerken biraz teredütteydim ama TTNET VDSL'den sonra ilaç gibi geldi. Dediğim gibi Ethernet için eski modemime QoS ayarı yapıp router olarak kullanmayı düşünüyorum. Ancak eski modemimin IPv6 özelliğinin TTNET tarafından kısıtlanması beni üzdü.

Edit: Upload hızıyla birlikte altyapınızın GPON altyapı olması gerekiyor. Aynı anda download ve upload yaparsanız pinginiz artmaz. A veya A+ alırsınız o zaman QoS'e de gerek kalmaz.
Binada GPON altyapısı olsada yesek keşke. :(

Şanslıyız sanırım. :D Açıkçası DOCSIS altyapısına geçerken biraz teredütteydim ama TTNET VDSL'den sonra ilaç gibi geldi. Dediğim gibi Ethernet için eski modemime QoS ayarı yapıp router olarak kullanmayı düşünüyorum. Ancak eski modemimin IPv6 özelliğinin TTNET tarafından kısıtlanması beni üzdü.
GPON altyapıyı tattıktan sonra DOCSIS de neymiş diyeceksiniz emin olun :D. Araya ekstra kalitesiz router takmanızı ben önermem. Arada ne kadar az cihaz olursa o kadar iyi olur. Şöyle yapabilirsiniz Kablonet'in verdiği router'ın bütün fonksiyonlarını kapatıp sadece IP alıp araya takacağınız routerdan data transferi yapsın. Evin bütün yükünü Keenetic Router alarak ona aktarabilirsiniz. Yani demeye çalıştığım bridge yapın. O zaman Bufferbloat sorunu çözülür.

Son düzenleme:
Edit: Güney Kıbrısta olduğum için Türkçe'yi unutmaya başlamışım. Yazarken cümleleri çok karıştırmışım affet beni :D
Sorun değil hocam. :) 2. el güzel routerlara bakıyorum 600 TL'ye zor buldum. Bizim aile gereksiz diyeceğinden almaz. Dediğim seçeneği deneyelim bakalım. Sonucu paylaşırım.

Denedim ve sonuca bakarsak...
1673878428131.png

hayal kırıklığı oldu benim için. 2. modeme QoS ayarı yapmadan önce yine aynı değerleri veriyordu fakat ayarı yaptıktan sonra daha beter oldu.

Güncelleme: Doğru ayarı yapabildim ama gözle görülür bir değişiklik yok. Müşteri hizmetlerine ping sorunum var desem düşürebilir mi?
1673896135910.png

@Timucin_34 Xiaomi 4A Gigabit Edition almayı düşünüyorum. Bufferbloat'ı fark edecek şekilde düşürür mü?

Son düzenleme:
Sorun değil hocam. :) 2. el güzel routerlara bakıyorum 600 TL'ye zor buldum. Bizim aile gereksiz diyeceğinden almaz. Dediğim seçeneği deneyelim bakalım. Sonucu paylaşırım.

Denedim ve sonuca bakarsak...
Eki Görüntüle 1634995
hayal kırıklığı oldu benim için. 2. modeme QoS ayarı yapmadan önce yine aynı değerleri veriyordu fakat ayarı yaptıktan sonra daha beter oldu.

Güncelleme: Doğru ayarı yapabildim ama gözle görülür bir değişiklik yok. Müşteri hizmetlerine ping sorunum var desem düşürebilir mi?
Eki Görüntüle 1635358

@Timucin_34 Xiaomi 4A Gigabit Edition almayı düşünüyorum. Bufferbloat'ı fark edecek şekilde düşürür mü?
Xiaomi yerine Keenetic almanı öneririm. Yazılımı en stabil olan router'dır Keenetic.

2. el piyasasında uygun fiyatlı bir Keenetic bulamadım. Bütçem 350TL.
Ben senin üzülmeni istemem o yüzden keenetic önermiştim. İkinci el olarak alacaksan alabilirsin Xiaomi ama ne kadar stabildir işletim sistemi net bir şey diyemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı