Çözüldü Kablonet Port Açtırmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tavukekmek

Kilopat
Microsoft desteği ile bilgisayardaki Game Pass servisi üzerindeki uygulamaların yavaş indirilmesi ile ilgili görüştüm ve bir şeyi test ettikten sonra internet sağlayıcımdan açtırmamı istediği bazı portları benimle paylaştı. Bu portları kendim açabilir miyim, açamazsam Kablonet'i aradığım zaman tam olarak kendilerine ne söylemem gerekiyor, aç dediğim zaman açacaklar mı?

Açılması gereken portlar;

•Port 88 (UDP)
•Port 3074 (UDP and TCP)
•Port 53 (UDP and TCP)
•Port 80 (TCP)
•Port 500 (UDP)
•Port 3544 (UDP)
•Port 4500 (UDP)

Çözüm
Modeminiz Infinity 401 değil mi? Arayüze girdikten sonra, üst menüden Gelişmiş'e gelin. Karşınıza gelen yerde, sol menü'de Yönlendirme olacak. Buradan ayarlayabilirsiniz.

Screenshot_1.png

Screenshot_3.png
Microsoft desteği ile bilgisayardaki Game Pass servisi üzerindeki uygulamaların yavaş indirilmesi ile ilgili görüştüm ve bir şeyi test ettikten sonra internet sağlayıcımdan açtırmamı istediği bazı portları benimle paylaştı. Bu portları kendim açabilir miyim, açamazsam Kablonet'i aradığım zaman tam olarak kendilerine ne söylemem gerekiyor, aç dediğim zaman açacaklar mı?

Açılması gereken portlar;

•Port 88 (UDP)
•Port 3074 (UDP and TCP)
•Port 53 (UDP and TCP)
•Port 80 (TCP)
•Port 500 (UDP)
•Port 3544 (UDP)
•Port 4500 (UDP)
Olayın üstünden çok zaman geçmiş ama görünce dayanamadım.

Kablonet eski, çiçekli port açma dönemini kapattı.
Artık fazladan para verip static ip aldığınız zaman ancak port açabiliyorsunuz.

Bunu zaten biliyorsunuzdur artık, bilmeyenler öğrensinler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı