Kablonet vs Netspeed

Valorant istannul sunucusunda kaç ms değeri alıyorsunuz acaba ? Ve herhangi bir kesinti oluyor mu 1-2 dklıkta olsa

Netspeed fiber kullanmıyorsunuz yani değil mi
Denizli'den 26-28 sabit ping alıyorum. Yaklaşık 1 sene oldu sanırım Netspeed'e geçeli. Şimdiye kadar 4-5 kez kesinti oldu onların da 3 tanesi yerel problemlerden kaynaklıydı. 35 Mbps verdikleri paketi kullanıyorum. Fakat nedendir bilmiyorum bana 40 veriyorlar 38 hız alıyorum.

Türk Telekom'un yapacağı yeni zamdan dolayı internet sağlayıcımı değiştirme kararı aldım. Türk Telekom'dan çok memnundum 20 Mbps paketinden çok memnundum 25 Mbps hız veriyordu. Valorant'ta 7 ms alıyordum 4K filmler izleyebiliyordum. Evde benimle birlikte 3 kişi daha interneti kullansa dahi oyunlarda hiç ping yükselmiyordu ve hiçbir zaman kopma yaşamıyordum. Geçen sene sadece 1 kere yaşamıştım. Onda da Türkiye genelinde gitmişti. Ama fahiş zammından sonra değiştirme kararı aldım. Bana Türk Telekom'un eksikliğini yaşatmayacak bir internet sağlayıcısı lazım. (Türk Telekom'da fiber kullanmıyordum. Hiper kullanıyordum.)
Evimizde fiber portları var.
Kablonet fiber 25 MB ilk 12 ay 125 TL sonraki 12 ay 140 TL.
Netspeed fiber 100 MB 99 TL.
Kablonet'in daha kaliteli olduğunu biliyorum ama arada fiyat varkı da var. Aradaki fiyat farkına değecek bir durum varsa Kablonet'e geçiş yapacağım. Sizce mantıklı olan hangisi? (TurkNet önerecekler için sabit fiyat 140 TL olduğundan onu da düşünmüyorum)

Hocam NetSpeed kullaniyorum ve öneririm.
Sabit hiz ve dusuk ping aliyorum.

Taahhut yok. Hem en uygun iss hem musteri hizmetleri bilgili hemde internet hizmetleri kaliteli.

TT fiber altyapiniz oldugunu yazmissiniz 100 mbps interneti 99tl ye almak varken kablonet kullanmak anlamsiz olur. Ayrica davet kodu ile 12 ayligina 94tl ye geliyor. Bana gore apartmaninizda kablonetin kendi fiber altyapisi olmadigi surece tercih etmek mantiksiz olur.

Ben NetSpeed 69 mbps kullaniyorum ve 66-67 download 7.6 upload stabil sekilde aliyorum.
Eger bahsettigim indirimden yararlanmak isterseniz davet kodunu atabilirim.

NetSpeed hakkinda sorun varsa cevaplayabilirim.

Edit: Resme simdi baktim altyapiniz fiber degil VDSL. Yani NetSpeed kullanacaksaniz 3 VDSL paket var. 2 tanesi 35 mbps 1 taneside 100 mbps VDSL paketi. Altyapinizin max hizini almak istiyorsaniz 100 mbps VDSL paketinizi almaniz gerekiyor onlar altyapinizin destekledigi max hiza gore ayarlarlar. Fiber paketle ayni fiyat buda. 35 mbps paketlere gelecek olursak biri 63tl digeri 86tl. 63tl olan 100 gb kotali kota dolunca gb basi 1tl aliyor fiyat 86tl oldugunda paket sinirsiza donuyor ve fiyat sabit kaliyor. Aslinda 2 pakette ayni yola cikiyor ama 63tl olan daha mantikli oluyor. Ayrica bahsettigim davet kodu ile 58 tl ye denk geliyor.

Son düzenleme:
Evet ama benim için önemli olan download hızından ziyade ping değerleri. Ve kopma olmaması. Şayet bunlar olursa 100 mb olmasının hiçbir önemi olmaz. Ping değerleri konusunda birçok şikayet gördüm ve bu beni tereddüte sokuyor

İstanbul avrupa yakasında netspeed kullanan birisi varsa deneyimini paylaşırsa memnun olurum
Hocam bahsettiğiniz lokasyona yakın ikamet ediyorum. Netspeed kullanıyorum. Türk Telekom FTTH fiber çalışmasını sonlandırmak için sahaya müdahale etti, 1 aydır süren işlem normalde ama bizim portta sıkıntı yaşattı 3 gündür TT kaynaklı hizmet alamıyoruz. Netspeed de yapabileceğimiz bir şey yok ekip yönlendirsek bile TT genel arıza bildirdiğinden kabul olmayacaktır diyorlar. Bu sebeple size son değerlerini atamam ama yakın zamana kadarki speedtest değerleri atayım, fikir oluşur belki sizde de. Gördüğünüz gibi hat değerleri benzer şekilde sunuluyor vaat edilene.

VDSL gerçekten fiberi aratıyor bu arada. Şimdiki niyetim TT FTTH altyapım aktif olduğu gibi Netspeed FTTH ile devam etmek. Ping konusunda iyice iyileşme olacak. Bir aktif olamadı o da. 7 aydır bekliyorum hizmetin aktifleşmesini.

Eğer Netspeed abonelik aşamaları hakkında almak istediğiniz bilgi olursa sormaktan çekinmeyin. Bana sorarsanız Kablonet'e göre bir tık daha mantıklı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-03-23 232057.png
    Ekran görüntüsü 2022-03-23 232057.png
    143,8 KB · Görüntüleme: 30
Netspeed henüz açıklamasa da onlarında zam yapacağını düşünüyorum. Muhtemelen de Türknet'ten 10 tl daha ucuz rakam belirleyebilirler. Şu an Türknet kullanıyorum. Zamlardan bir veya iki ay sonra netspeed fiyat arttırmazsa oraya geçebilirim. Kablonet, Türktelekom gibi sağlayıcılara 12 veya 24 ay kendimi mahkum etmek istemem anca 50-100 mbpsler yüz lira altına düşer öyle düşünürüm. Tavsiyem fiyat avantajı olan netspeed ile taahhütsüz başlayın, memnun kalmazsanız Türknet'te geçer, ondan da memnun kalmazsanız yine Türktelekom, kablonet gibi bilinen taahhütlü tarifelere dönersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı