Kablonet Yağmurlu ve Rüzgarlı Havada İnternet Yavaşlıyor

17896

Megapat
Merhaba. Türksat Kablonet ve Kablo TV kullanıyorum. Yağmurlu, rüzgarlı ve bazen soğuk havalarda net hızı 100 Mbps'den 10 Mbps'ye kadar düşüyor ve TV kanalları sinyal yok hatası veriyor. Bu her internet servis sağlayıcısında oluyor mu? Aralık'ta sözleşmem bitiyor. Binada Fiber altyapı yok. ADSL + Digitürk vb. bağlatsam sorunum çözülür mü?

Merhaba. Türksat Kablonet ve Kablo TV kullanıyorum. Yağmurlu, rüzgarlı ve bazen soğuk havalarda net hızı 100 Mbps'den 10 Mbps'ye kadar düşüyor ve TV kanalları sinyal yok hatası veriyor. Bu her internet servis sağlayıcısında oluyor mu? Aralık'ta sözleşmem bitiyor. Binada Fiber altyapı yok. ADSL + Digitürk vb. bağlatsam sorunum çözülür mü?
Millenicom kullanıyorum şahsen bende öyle bir şey yok. Karlı,fırtınalı,dolulu, yağmurlu havalarda gram öyle bir sorun yaşamadım.

Merhaba. Türksat Kablonet ve kablo TV kullanıyorum. Yağmurlu, rüzgarlı ve bazen soğuk havalarda net hızı 100 Mbps'den 10 Mbps'ye kadar düşüyor ve TV kanalları sinyal yok hatası veriyor. Bu her internet servis sağlayıcısında oluyor mu? Aralık'ta sözleşmem bitiyor. Binada fiber altyapı yok. ADSL + Digitürk vb. bağlatsam sorunum çözülür mü?

Çoğu ISS'yi kullandım böyle bir şey yaşamadım. Ve yağmurdan etkilenmesi zor çünkü yer altından geliyor. Uydu interneti kullanıyor olabilir misiniz? Yer altındaki kabloyu yağmur vs etkilemez.

Bende Kablonet kullanıyorum olması gereken hızda çalışıyor her zaman

Merhaba. Türksat Kablonet ve kablo TV kullanıyorum. Yağmurlu, rüzgarlı ve bazen soğuk havalarda net hızı 100 Mbps'den 10 Mbps'ye kadar düşüyor ve TV kanalları sinyal yok hatası veriyor. Bu her internet servis sağlayıcısında oluyor mu? Aralık'ta sözleşmem bitiyor. Binada fiber altyapı yok. ADSL + Digitürk vb. bağlatsam sorunum çözülür mü?

ADSL'e geçersen pişman olursun. Ki ADSL de yagmurlu havada vs 1-3 Mbps civarı alıyordum hatta onu da alamıyordum internet direkt gidiyordu. Kablonette böyle birşey olmuyor hız neyse o geliyor. Sizde neden böyle anlayamadım.

Siz Kablonet kullandığınıza emin misiniz? Zira Kablonet altyapısal bir sistem kullanıyor ve bu tür sistemler hava olaylarından etkilenmez. Uydu interneti kullanıyor olabilir misiniz?
Tabi ki Kablonet kullanıyorum. Tahminimce merkezi yerde uydudan gelen internet ve TV datalarını kablo ile santrallere ordan da evlere dağıttıklarını düşünüyorum.

Tabi ki Kablonet kullanıyorum. Tahminimce merkezi yerde uydudan gelen internet ve TV datalarını kablo ile santrallere ordan da evlere dağıttıklarını düşünüyorum.
Öyle değil hocam Kablonet.
cmd'den tracert 8.8.8.8 yapın bakalım.

Son düzenleme:
cmd'den tracert 8.8.8.8 yapın bakalım.
Adsız.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı