Kablonet'ten Dev Hizmet: ADSL

Aklı olan almaz?
Herkes ADSL VDSL ne bilmiyor sağlayıcı sana bu iyi bir internet kopma yapmaz dediğinde yaşı yüksek olan bireyler genelde tercih ediyor herhalde 150 TL kalitelidir diye alıyor.
Hız kontrol nasıl yapılır Mbps nedir bilmedikleri için mecburen alıyorlar.
Onlar şimdi akılsızmı oluyor?
Aklı olan almaz derken demek istediğim zeka veya IQ ile ilgili değil. Konuya az da olsa hakim anlamında dedim.

Kablonet kendi altyapısını genişletmek yerine Türk Telekom xDSL altyapısı üzerinden hizmet seçeneği sunmaya başladı. Fakat bunu halka duyururken pişkin bir şekilde "Kablonet artık 81 ilde!" diye duyuruyor. Kendi altyapısı 81 ilde mi? Değil. Türk Telekom xDSL altyapısı ile 81 ilde hizmet sunabiliyorlar diye böyle saçma bir duyuru yapmışlar.

ADSL günümüzde tamamen yetersiz. İlk 16 Mbps internet verilmeye başlandığı zamanlarda bir oyun en fazla 20-30 GB idi. Şimdi 200 GB'ı geçen oyunlar var. Hatta ilk çıktığında 60 GB olan oyunlar bile 100 GB'ı geçti (örneğin GTA 5). Yani veri boyutları büyüyor. Fakat Türkiye'deki internet hızları ilerlemiyor. Ben VDSL'e bile bu yıl geçtim ve şu anda 75 Mbps paket kullanıyorum. Öncesinde 10 Mbps ADSL kullanıyordum ve özellikle oyun indirmek tam bir işkenceydi.

ADSL'de en çok işkence olan şey ise Upload işlemleri. ADSL'de sadece 1 Mbps Upload veriliyor. Bu da yetmezmiş gibi ADSL'de Upload yapınca başka hiçbir işlem yapılamıyor. Gerçi bazı modemler bunu otomatik olarak çözebiliyor (Keenetic modemler gibi). Fakat çoğu modemde bu sorun yaşanıyor. Yani 1 GB videoyu yüklemek için 6 saat boyunca interneti hiç kullanmadan beklemeniz gerekiyor. Bu da bu devirde insanı deli ediyor.

Ayrıca GeForce NOW gibi hizmetler için de en az 50 Mbps internet şart.

Bu yüzden artık tüm firmaların VDSL ve fiber hizmetleri yaygınlaştırması gerekiyor. Fakat buna çoğu firma bir türlü yanaşmıyor. :(

Senin alt yapın düzgün kaldırmıyorsa TurkNet'in suçu yok ve senin kötüyse her yerde kötü olacak diye bir şey yok adamlar Netflix, Steam, Speedtest üzerinden Türkiye'nin en hızlı internet ünvanını taşıyor şu an.

Olabilir karşı komuşu Superonline kablosuz bağalnıyoruz ping 5 Valorant'a benim ping 1500 aynı altyapı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı