Kablonun FTTH / GPON olup olmadığı nasıl anlaşılır?

FTTB olduğu zaman İnternet hizmetini farklı bir firmadan (TurkNet yada ComNet örneğin) alamayıp sadece Türk Telekom'dan almak zorunasınız diye biliyorum.
Yanlış biliyorsunuz.
GPON yani FTTH olduğu zaman sadece altyapınız Türk Telekom olduğu durumda farklı firmalardan hizmet alabiliyorsunuz diye biliyorum.
Yanlış biliyorsunuz. Ama yanlış biliyorsam düzeltin demişsiniz zaten.

Yanlış biliyorsunuz.

Yanlış biliyorsunuz. Ama yanlış biliyorsam düzeltin demişsiniz zaten.
Doğru şeklini paylaşırsanız sevinirim. Ben deneyimlerime dayanarak bunları yazdım.
Binada Türk Telekom FTTB varsa örneğin TurkNet'ten fiber İnternet hizmeti alınabiliyor mu Türk Telekom FTTB üzerinden?

Bir tanıdığımın apartmanına Türk Telekom fiber gelmiş, Türk Telekom'un sayfasında altyapı sorgulaması yapınca fiber görünüyor. TürkNet sayfasından altyapı sorgulaması yapınca VDSL görünüyor. 1 aya yakın süredir böyle. Türk Telekom'u aradım, binada FTTB olduğunu öğrendim.
Bu durumda Türk Telekom'un FTTB altyapısı üzerinden TürkNet hizmeti alınabilmesi gerekmez mi?
ComNet sitesinden bakınca da VDSL görünüyor bu arada.
Merak edip araştırdım.
FTTB to FTTH Dönüşümü Hakkında forum sayfasında göründüğü gibi FTTB üzerinden TürkNet hizmeti alınabiliyormuş.
Tanıdığım neden TürkNet hizmeti alamıyor acaba? Çok ilginç gerçekten.

Son düzenleme:
Bir kablonun fiber mi yoksa normal tel kablomu olduğunu, hiç bilmeyen bu konulardan uzak birisi tek bir fark ile anlar, en son olan yerde ki kablonun kesilen ucuna tırnağınızla değdinizde fiber olan cam parçayı hissetiğinizde bu direkt fiber ve fiberin en sonda ki ucu düzgün kesilmediğinden yapım aşaması olmayanı tırnağınızın ucunda tırtıklı his bırakır, cam olduğunu alnarsınız, eğer öyle bir his yok sert bir tel hissi varsa tırnağınızın ucunda bu fiber olmuyor. Ayrıca her binaya alt kata GPON kurulmayıp direkt dış sonlandırıcıdan fiber ek yapılıp, kutu koyulup, 3 bölümlü fiber kabloda çekiliyor ki, bende öyle yapıldı dış taraftan tek bölümlü fiber yerine 3 bölümlü fiber çekilip direkt odaya GPON koyuldu. Bazı evlere çekilen sarı tek bölümlü fiber kullandığınızda onda çok dikkatli olun en ufak eğilip, bükme anında kolaylıkla kırılır, aslında en dayanıksız olan kablo o çünkü tek bölümlü olduğundan sadece fiber ve dış katmanı var.

Kablonet de FTTC'dir bu arada. FTTC ve FTTB'den bir an önce kurtulunmalı, ınternet tamamen standart olarak FTTH olmalı aslında.

FTTB olduğu zaman internet hizmetini farklı bir firmadan (TurkNet ya da Comnet örneğin) alamayıp sadece Türk Telekom'dan almak zorunasınız diye biliyorum. Altyapınız Superonline ise zaten sadece Superonline'dan alabiliyorsunuz internet hizmetini, yok eğer altyapınız Superonline ise ama Vodafone gibi bir aracı kurumdan alırsanız da gene hizmetiniz Superonline oluyor, Vodafone olmuyor diye biliyorum. TurkNet ve Comnet hizmeti Superonline altyapısından alınamıyor diye biliyorum ayrıca.
GPON yani FTTH olduğu zaman sadece altyapınız Türk Telekom olduğu durumda farklı firmalardan hizmet alabiliyorsunuz diye biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltirseniz sevinirim.

Altyapı sahibinin Superonline ya da Türk Telekom lisans verdiği firmaya göre değişiyor.
Hizmet almak istediğiniz adreste altyapı var bunu biliyorsunuz ilgili firmanın altyapı sisteminden sorguladığınızda bu altyapıya uygun hız sunabiliyorsa anlaşması var demektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı