Kablosuz Wi-Fi adaptör mü yoksa sinyal genişletici mi?

35/27
TurkNet 35 Mbps kullanıyorum adaptör ile 27 alıyorum.

Düz mantık kuralım. Senin 35'i 27 olarak iletiyorsa daha ötesine geçemiyor demektir. Geçebilse ondan da 35 alırdın. Konu sahibi 100 Mbps kullanıyor. Alacağı o alet ilen 30 40 arası maksimumda. Yarısından daha azı asıl hızın. Bunun için bu denli masraf yapmasını önermek saçma gene.

Düz mantık kuralım. Senin 35'i 27 olarak iletiyorsa daha ötesine geçemiyor demektir. Geçebilse ondan da 35 alırdın. Konu sahibi 100 Mbps kullanıyor. Alacağı o alet ilen 30 40 arası maksimumda. Yarısından daha azı asıl hızın. Bunun için bu denli masraf yapmasını önermek saçma gene.

Ben 2 duvar + 2 ayna ile kullanıyorum konu sahibi öyle kullanıyor mu?
Ayrıca 35'in yüzde kaçı 27 eder? 28'i %80 eder oradan hesapla.

Ben 2 duvar + 2 ayna ile kullanıyorum konu sahibi öyle kullanıyor mu?
Ayrıca 35'in yüzde kaçı 27 eder? 28'i %80 eder oradan hesapla.

Yüzde ile olmuyor o maalesef. Ben Xiaomi'nin aynı tip ürününü 250 veren modemin hemen yanına, arada duvar olmayacak şekilde 3 metre ötesindeki prize takınca bile aktardığı 25 30 Mbps. Araya onca duvar alıp evin öbür ucuna takınca da aktardığı 30 Mbps.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ürünün ne yaptığı belli zaten. Dediğiniz gibi olsa sonuç bu denli vasat olmazdı. Videodaki adamın ev interneti kaç Mbps belli değil ama fikir veriyor video.

Yüzde ile olmuyor o maalesef. Ben Xiaomi'nin aynı tip ürününü 250 veren modemin hemen yanına, arada duvar olmayacak şekilde 3 metre ötesindeki prize takınca bile aktardığı 25 30 Mbps. Araya onca duvar alıp evin öbür ucuna takınca da aktardığı 30 Mbps.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ürünün ne yaptığı belli zaten. Dediğiniz gibi olsa sonuç bu denli vasat olmazdı. Videodaki adamın ev interneti kaç Mbps belli değil ama fikir veriyor video.

Ben tecrübemi aktardım modemin yakınında 32 veriyor benim cihazım dediğim mesafelerde de 27 veriyor.
Yüzde ile mi olur neyle olur ona tecrübe ile karar verdim 🤗

Arkadaşlar 100Mbps Superonline kullanıyorum. Modemin olduğu oda harika ama diğer odalarda telefon yine iyi olsa da benim laptop ölü neredeyse 5 Mbps alıyorum. Bunun için adaptör mü almak mantıklı yoksa genişletici mi? Bunlar içinde de önerilerde bulunur musunuz? Evim 3+1.

Telefon ve laptop arasında ne kadarlık hız farkları var? Mesela laptoptan 5 aldığınız yerde telefonla kaç alıyorsunuz?

Aynı dertten müzdaribim, evin şeklini çizeyim destek isteyeceğim sizlerden. Duvar olayı işi çok bozuyor. Tek duvardan sinyali ucu ucuna alıyorum, ikinci duvardan bağlantı kurabilmek mucize. 75m2 evde internet problemi yaşıyorum ancak evden dışarı çıkıp modemin olduğu caddeden daha uzak mesafeden eve bağlanabiliyorum.

Aynı dertten müzdaribim, evin şeklini çizeyim destek isteyeceğim sizlerden. Duvar olayı işi çok bozuyor. Tek duvardan sinyali ucu ucuna alıyorum, ikinci duvardan bağlantı kurabilmek mucize. 75m2 evde internet problemi yaşıyorum ancak evden dışarı çıkıp modemin olduğu caddeden daha uzak mesafeden eve bağlanabiliyorum.
Ben 130m² evde kullanıyorum bu cihazı telefona vs. de kullanım sağladığını düşünecek olursak gayet iyi aslında.

Aynı dertten müzdaribim, evin şeklini çizeyim destek isteyeceğim sizlerden. Duvar olayı işi çok bozuyor. Tek duvardan sinyali ucu ucuna alıyorum, ikinci duvardan bağlantı kurabilmek mucize. 75 M.2 evde internet problemi yaşıyorum ancak evden dışarı çıkıp modemin olduğu caddeden daha uzak mesafeden eve bağlanabiliyorum.

Bu cadde de bağlanma olayı bana da garip geliyor 6-7'inci kattan zemine sinyal geliyor.
Şahit olsam bile inanması güç

Ben 130m² evde kullanıyorum bu cihazı telefona vs. de kullanım sağladığını düşünecek olursak gayet iyi aslında.
Modeminizle sinyal genişletici arasında ne kadar mesafe var demiştiniz? Ben tek duvar ile çözebilirim meseleyi, ortaya almış olurum. Ancak Modem ile sinyal genişletici arasına yine duvar girecek ve kayıp oluşturmasından endişe ettim.

Telefon ve laptop arasında ne kadarlık hız farkları var? Mesela laptoptan 5 aldığınız yerde telefonla kaç alıyorsunuz?

Arkadaşlar 100Mbps Superonline kullanıyorum. Modemin olduğu oda harika ama diğer odalarda telefon yine iyi olsa da benim laptop ölü neredeyse 5 Mbps alıyorum. Bunun için adaptör mü almak mantıklı yoksa genişletici mi? Bunlar içinde de önerilerde bulunur musunuz? Evim 3+1.

Eğer laptopla 5Mbps aldığınız yerde telefonunuz 25-30 falan hız alabiliyorsa temel problem laptopunuzla ilgili demektir içindeki dahili wifi kartı ya da anteni çok da başarılı değil yani. O yüzden bu durumda sizin probleminizi daha iyi bir USB wifi kartı da düzgün bir wifi menzil genişletici de çözer.

Ancak söz konusu olan laptop olduğu için laptopa harici bir wifi kartı takılması bana saçma geliyor eğer laptop sürekli masada durmuyor ve evin değişik odalarında kullanıyorsanız.

Menzil genişletici olarak tavsiyem TP Link RE305 olur. Eğer en uzak odada telefonunuz 25-30 Mbps kadar hız alabiliyorsa RE305'te ağınıza oldukça sağlıklı şekilde bağlanabilir ve en az 50 Mbps veya üzeri bir hıza ulaşabileceğinizi düşünüyorum.

Modeminizle sinyal genişletici arasında ne kadar mesafe var demiştiniz? Ben tek duvar ile çözebilirim meseleyi, ortaya almış olurum. Ancak Modem ile sinyal genişletici arasına yine duvar girecek ve kayıp oluşturmasından endişe ettim.

Kayıp her halükarda olacaktır ama tek duvar varsa ve duvara ve dibine vs. konumlandırabiliyorsanız hiçbir dert kalmıyor, kayıp gene rahatsız etmiyor.

— (wifi)
— (Duvar, aleti bağladığınız yer)
— (Bağlantı Noktası)

Şeklinde olursa neden olmasın bende wifi ile aleti bağladığım yer arasında bir duvar daha var, hatta koskoca bir kolon.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı