Kaby Lake İşlemciler

Zen geç olsun güç olmasın. Samsung gibi ev yakar falan sonra rezil olmayalım. :D Zaten Samsung AMD ile Intel ortaklığa giriyormuş. Yakacak milleti Samsung. :D Şaka bir yana Intel Kaby Lake 1-2 ay içinde satışlara başlar en geç tahminen, Türkiye içinde diye düşünüyorum. AMD uzun süreli bir değişim geçirdiği için zamanlama sorunları doğal görülmesi gerekir. Zira her ne kadar zaman sorunları yaratmış olsa da %10 daha pazar payı kapmış durumda görünüyor.

10nm sürecindeki Tick adımını temsil eden Cannon Lake işlemci ailesi ise, daha ince dizüstü ile taşınabilir sistemlere yönelik U ve Y serileri olarak yine 2017 yılı sonu veya 2018 yılı başı gibi piyasaya sürülecek. Bu serilerde 2 adet çekirdek olacak. Ardından Tock sürecinde Ice Lake işlemciler 2018 yılı sonlarında, Tiger Lake işlemciler ise 2019 yılı sonlarında piyasaya çıkmış olacak.

Yani bu bilgiler ışığında Intel sürekli yenilik yapacak gibi görünüyor. AMD umarım yine 5 yıllık bir tatil yapma ihtiyacı duymaz. Zaten şuan piyasa da bulunan Skylake işlemciler çoklu GPU kullanımı haricinde tüm ekran kartları için yeterli durumda görünüyor. Asıl şahsi beklentilerim monitör ve fiyatının karşılığını verecek Gpu'lar görmek.

Kaby Lake için asıl yenilik Ghz artışı yerine AMD 7. Nesil Apu karşısında geri kalmamak için dahili GPU güçlendirmek olduğunu okumuştum. Yani rekabet iyi güzel ama bu firmalar bana biraz danışıklı dövüş modunda ilerliyor gibi geliyor.

Yani belki adamın soğutucuyu alacak parası yok. Belki 1 ay sonra parası olacak kaliteli bir soğutucu alacak. :) Aslında AMD gibi soğutucu koysalar güzel olur. :) 'K' serilerine özel. :)
İyide hocam adam koymamakta haklı. Zira K serisi işlemciler o soğutucular ile çok zor soğuyor. He sıvı soğutma koyarsa o başka... :D

Yani belki adamın soğutucuyu alacak parası yok. Belki 1 ay sonra parası olacak kaliteli bir soğutucu alacak. :) Aslında AMD gibi soğutucu koysalar güzel olur. :)
Bence CPU nun yanında soğutucu vermek yenilgiyi kabul etmek gibi bişey. Yani diyor ki benim CPU um çok ısınıyor. İlla ki yanına soğutucu alacaklar. Zahmet etmesinler ben yanında veriyim:))

Gene %10 performans artışı falan olur. Klasik Intel.
AMD Zen'i merak ediyorum. Bizi Intel tekelinden kurtarır umarım. Jim Keller'ın son bombası.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı