Kaç Hz monitör alınmalı?

Mesela 75 FPS sabit bir oyunda. 75 Hz ile 144 Hz aynı hissiyatı mı verir? FPS ile bir bağlantısı var mıdır monitörün Hz i

Çok güzel monitor işini fazlasıyla görür. 75 FPS sabit ise 144 Hz nin faydası olmaz. Ama CS'de 250, Valorant'ta 150 FPS aldım demişsin. O halde 144 alman daha iyi olur.

İşini görür tabiki ama 144-165hz'deki akıcılığı vermez . Paran yetiyorsa tabiki 144 ve üzeri daha iyi. !44 FPS alamasan bile masaüstünde gezinirken ya da video izlerken daha akıcı hissettirir. Max bütçeni belirtirsen biz de bakalım daha iyi alternatif var mı .

Bütçeniz nedir? Şahsi fikrim: Sisteminiz görece eski yani yakın tarihte bütçeniz olursa güncellemeniz gerecek o yüzden eğer bütçeniz el veriyorsa monitörü uzun vadeli düşünerek alırsanız yeni sistem alırken bir yükten kurtulmuş olursunuz.

Ryzen 3 3100
8x2 3200 RAM
RX 570 4 GB
B450 S2H anakart mevcut
Monitörümun biraz eski kaldığını düşündüm. Arkadaşlarım falan da 144Hz geçmemin gerektiğini söyledi. Internette de ekran kartına göre Hz alınmalı gibi şeyler görünce danışmak istedim. Çoğu oyunda gayet iyi performans alıyorum.

Bende artık 144Hz geçmeyi düşüyorum. Bütçeyi fazla aşmayacak IPS bir monitör önerebilir misin rica etsem?
Şu an öneremem. Artık uyumam gerekiyor. Bayram tatilini fırsat bilip yarından itibaren piyasayı araştırabilirim. Benden önce tavsiyede bulunan olursa başka tabii. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı