Kaç seneye tam sakalım olur?

En önemli yerin kıllanması hakkında bilgi vermemişsin o yüzden tahmin edemiyorum. (!)
Sabret, çıkar. Direkt olarak hacı sakalı çıkmayacak zaten, ciddi şekilde çıkması için uzun süre beklemek lazım. Çenedeki her bölge aynı anda kıllanmaya başlamıyor.
 
Tavsiyem kesinlikle jilet vurmaman sakal çok da önemli bir şey değil askere gidince anlarsın dediğimi senin yaşında okudugum okul ve meslek yaptığım staj gereği kesmeye başlamıştım tüyleri jiletle 22 yaşındayım 1.5 ay kes miyim başka bir insan oluyorum.
 
16 yaşımda sakallarım çıkmaya başladı. Lisede kapıdan almadıkları için mecburen jilet vuruyorduk tuvaletlerde vs. 22 yaşımdayım ve aynı sakal şekli devam ediyor. Sakalımın eskisinden tek bir farkı yok maalesef. Jilet olayı vücuduna vurduğun yere göre değişir. Örneğin koltuk altı gibi. Bu yerlerdeki kıllar, ilk başta daha cılız ve aslında kıl olsa da tüy dediğimiz şekilde çıkar. Jilet vurduğunda kalınlaşır ancak oraya jilet değil de başka bir şeyle jilet tarzında kesik atsan örneğin makinenin sıfır ucuyla, yine aynı kıl kalın olarak çıkacaktır. Çünkü orası insan yapısında öyledir. Sakal da öyle. Bazı insanların sakalı yumuşak, seyrektir ve isterse yüz kere jilet vursun aynı şekilde çıkmaya devam eder. Bunu vücudunun her hangi bir yerinde deneyimleyebilirsin. Hem bilimsel olarak hem de mantık olarak jiletin kalınlaştırdığına veya çoğalttığına dair hiçbir kanıt yoktur. Kıl kökünü, çıkışını incelersen demek istediğimi daha net anlayabilirsin. Senin bıyığın örneğin, o bıyık bebekliğinden itibaren uzuyor ve bir yerde uzaması duruyor artık, devamı gelmez çünkü o kıl, çıkabileceği kadar çıktı. Sen onu kestiğinde aslında senin vücudundaki gerçek kıl, bir bakıma sonsuz şekilde uzayacak olan kıl çıkmaya başlar. Yerinde olsam sakalım bu kadar fazla çıksın diye acele etmem. Bir sıkıntı falan yoksa olacağına bırakırım ve makinenin ucuzla kısaltırım. Zaten askere gittiğinde her gün mecburen sakalını tıraş edeceksin. Akışına bırak gitsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı