Kadın ve erkek ilişkileri asla düzelmeyecek, umudum kalmadı

M4VER1CK

Hectopat
Katılım
20 Aralık 2018
Mesajlar
229
Makaleler
1
Çözümler
1
Özellikle Türkiye'de erkekler ve kadınlar toplum yüzünden birbirinden kopuk ve farklı bir yaşam sürüyorlar, en basitinden geçmişte toplum her iki cinsiyete yönelik belirli roller veriyor ve o rolleri kabullenmelerini bekliyordu. Sen kadınsın veyahut sen erkeksin şunları şunları yapmalısın, şöyle davranmalısın, şöyle olmalısın gibi kaideler koyuyordu. Bu kaideler yüzünden erkeğin ve kadının yaşantı biçimi değişti ve toplumda direkt ayrımcılıklar ya da pozitif ayrımcılıklar söz konusu oldu. Ayrımcılıklar ise örgütlenmeyi tetikledi, bu örgütlenmeler sonucu ise kutuplaşmalar meydana geldi. Günümüzde ise kadınlar şu anki modern toplumda feminizm gibi ideolojilerin sayesinde ve kadının beyanı esasa yasasının altında erkekten bile daha üstün sayılıyor ve değer görüyor. Günümüzdeki toplumumuz bu kutuplaşmaları az da olsa yenebildiğini gösterdi fakat pozitif ayrımcılığı hala yenemedi. Çünkü bazı insanlarımız hala geri kafalı düşünüyor. Örneğin şu an çalışan bir kadın "ben kadın halimle çalışıyorum" deyip zaten yapması gereken bir sorumluluğu sırf kadın olduğu için dramatize ediyor. Kutuplaşmanın etkilerini bu kadar ağır bir şekilde yaşadığımız bu toplumda ikili ilişkilerin düzeleceğinden pek sanmıyorum. Hatta kadınların ve erkeklerin feminizm ve maskülizm gibi kutuplaştırılmış ideolojiler yüzünden daha da kötüye gideceğini düşünüyorum. Bu ülkede her şey bozuk olduğu gibi ikili ilişkiler de bir o kadar bozuk...
 
1019-on.jpg
 
Ben ne feminizme destek vermekteyim, ne de maskülizme. İnsan eşitliği en önemlisi bana göre. Hak arayan eşcinseller de, kadınlar da, erkekler de birbiriyle rahat anlaşır insan eşitliği düzgünce sağlanırsa bence. Avrupa'daki feministler mesela bizdekiler gibi "erkekler ölsün mantığında" değil. İnsan hakları var. Ayrıca toplumun da bilinçli olması bir faktör.
 
Bu hikayede kaybeden sadece biziz, erkekler.

İyi bir erkek olun ve Starbucks kahvesiyle Kürk Mantolu Madonna kitabını yan yana koyarak story atan, feminizm edaları kasarak feminizimden bir haber yaşayan kadınlara denk gelmemek için karma edinin.
 
Ben şöyle bir şey söyleyeyim. Bugün bir kadın eşini pompalı tüfek ile öldürmüş ve demişki ben öldürmesem o beni öldürecekti. Eee kadının beyanı esastır değil mi ? Kanıt yok, ses kaydı yok, kamera yok vs.
Ben bir feminist görmedim çıkıp bu adamı paylaşan. Sırf erkek olduğu için.
Şimdi cinsiyetleri değiştirin öleni kadın vuranı erkek yapın. Manzara nasıl olurdu ?
Feministler kadın-erkek eşitliğini savunuyoruz desede savunmuyor, feminist kelimesi sözlükteki anlam karşılığını taşımıyor. Kimse maval okumasın.

Bu arada kadın belki doğru söylüyor ama demeye çalıştığım şeyi düzgün düşünebilen her birey anlayabilecektir diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı